حذف و سرکوب شرکتهای چینی توسط آمریکا صدای وزارت خارجه چین را درآورده و به مقامات آمریکایی در این باره هشدار داده است.
محکومیت سرکوب شرکتهای چینی
به گزارش برات نیوز، تنشهای میان آمریکا و چین به شدیدترین حد خود از سال ۱۹۷۹ رسیده است و این جنگ اقتصادی با اعمال تعرفههای سنگین روی کالاهای چینی و تحریمها شروع شد و هم اکنون به اخراج شرکتها و حتی تحریم مقامات چینی رسیده است.
چندی پیش خواندیم که آمریکا چند شرکت چینی دیگر را از بورس خود اخراج کرده و آنها را در لیست سیاه خود قرار داده است.
تصمیم بازار بورس آمریکایی «نزدک» برای حذف سهام چهار شرکت چینی از نمایه خود با واکنش تند دولت پکن مواجه شد و این اقدام را محکوم کرد.
وزارت خارجه چین از حق شرکتهای خود دفاع کرد و نسبت به سرکوب شرکتهای چینی توسط آمریکا هشدار داد و از آنها خواست به این سو استفاده پایان دهند.
هشدار وزارت خارجه چین به آمریکا
وانگ وِنبین سخنگوی وزارت خارجه چین امروز (دوشنبه) طی نشست خبری روزانه به ایالات متحده هشدار داد دست از سوءاستفاده از قدرت برای سرکوب شرکتهای چینی و خارجی بردارد.
او این تصمیم نزدک را غیرقابل قبول خواند و اعلام کرد چین همچنان به دفاع از حقوق شرکتهای خود به صورت مشروع و قانونی ادامه میدهد.
به تازگی بازار بورس نزدک در اعلانیه بیان کرد که ۲۱ دسامبر سال جاری زمانی است که اوراق بهادار ۴ شرکت چینی که اخیرا از سوی کاخ سفید تحریم شدند، از شاخصهای بازار بورس نزدک حذف میشوند.
آمریکا این شرکتها را وابسته به بخش نظامی چین میداند و مراوده با آنها را ممنوع کرده است.
از جمله این شرکتها میتوان به نامهایی چون «دریایی نفت ملی چین» و شرکت «بینالمللی تولید نیمهرساناها» اشاره کرد.
آمریکا آنها را به بهانه ارتباط با ارتش و نهادهای نظامی این کشور، به لیست سیاه و تحریمهای خود افزود.
بر اثر این تحریمها، شرکتهای چینی مذکور دیگر نمیتوانند به بازار تجهیزات و فناوریهای امنیتی ایالات متحده دسترسی داشته باشند.
وانگ یی بهبود روابط با آمریکا را وابسته به تصمیمات این کشور میداند و از آنها درخواست کرده است که در امور داخلی چین دخالت نکنند و از قوانین بین المللی پیروی کنند.
آمریکا به تحریم و سرکوب شرکتهای چینی قانع نیست و اخیرا خبرهایی از تحریم مقامات این کشور نیز به گوش میرسد.
واشنگتن قصد دارد حداقل دوازده مقام حزب کمونیست چین را به اتهام نقش آنها در رد صلاحیت قانونگذاران مخالف پکن در هنگکنگ و در راستای ادامه اعمال فشار واشنگتن علیه پکن در هفتههای پایانی ریاستجمهوری ترامپ مورد تحریم قرار دهد.
ماجرای بازداشت کارمند بلومبرگ چه بود؟
همچنین اخیرا پروندهای مرتبط با یکی از کارمندان چینی شبکه بلومبرگ در پکن به اتهام به خطر انداختن امنیت ملی کشور باز شده است.
سخنگوی وزارت خارجه چین در این باره نیز صحبت و بیان کرد اتهامات علیه وی، ضمن حفظ تمام حقوق قانونی، در حال بررسی است.
این وزارتخانه روز جمعه خبر داده بود که «هاز فان» کارمند چینی بلومبرگ دستگیر شده است.