در روز دوشنبه 6 مرداد، از سامانه سفته و برات الکترونیک و اعطای تسهیلات و اعتبارات دیجیتال رونمایی شد، باتوجه به شرایط ویژه حاصل از کرونا، این موضوع اتفاقی مهم در حوزه تجارت بهشمار میرود.
به گزارش برات نیوز، بعد از شیوع بیماری کرونا در اواخر سال گذشته، دولت تصمیم گرفت تا کشور را برای مدتی قرنطینه کند اما مدت زیاید طول نکشید که دستور آغاز بهکار نهادهای مختلف از سوی دولت داده شد. بعد از این شرایط موج دوم بیماری کرونا در کشور باعث شد تا مردم با نگرانیهای جدیدی روبهرو شوند.
در حال حاضر، به دلیل مشکلات اقتصادی کشور، امکان قرنطینه مجدد برای کنترل شیوع ویروس کرونا وجود ندارد به همین دلیل دستگاهها و نهادها مجبورند که تا حد امکان خدمات خود را به صورت غیر حضوری و مجازی (الکترونیکی) ارائه کنند تا از مراجعه حضوری مردم و شیوع بیش ازحد بیماری کرونا جلوگیری شود.
بیشتر بخوانید: سفته چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
در همین زمینه به تازگی سامانه الکترونیکی سفته و اعطای تسهیلات و اعتبارات دیجیتال با حضور فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصاد و دارایی رونمایی شد. دژپسند در این مراسم گفت: باید خدمات الکترونیکی سفته، برات، تسهیلات و خدماتی که در حال حاضر مرتبط با اعتبارات و تسهیلات کرونا است را در آیندهای نزدیک به تمامی بانکها و برای همه تسهیلات و اعتبارات تعمیم داد.
اما موضوعی که باعث میشود بسیاری از مردم هنوز مجبور به مراجعه حضوری به بانک باشند، بحث چک الکترونیک است. با وجود تاکید دولت، بهخصوص وزیر اقتصاد و امور دارایی و همچنین پایان مهلت قانونی اجرای بند مرتبط با چک الکترونیک در قانون جدید صدور چک در آذرماه 98، بانک مرکزی هنوز تلاشی برای عملیاتی شدن چک الکترونیک نکرده است. درحالیکه انجام امور بهصورت الکترونیک آن هم در شرایط بیماری کرونا، یکی از الویتهای اصلی دولت است.
با راهاندازی سامانههای سفته و برات الکترونیک در روزهای اخیر، میتوان گفت که کشور ظرفیت و زیرساخت لازم جهت اجرای امور بانکی مختلف بهصورت الکترونیکی را دارد. از آنجایی که چک از لحاظ کارایی، شباهت زیادی به سفته و برات دارد، میتوان ادعا کرد که اگر بانک مرکزی اراده کند، به راحتی میتواند سامانه چک الکترونیک را اجرایی کند.