اخبار اقتصادیبانک و بیمهمنتخب سردبیر

بانک جهانی: شدیدترین رکود دهه‌های اخیر در پیش است

شدیدترین رکود

گزارش جدید بانک جهانی هشدار می‌دهد که بیماری همه‌گیر کرونا، اقتصاد جهانی را به شدیدترین رکود در دهه‌های اخیر پیش خواهد بود و چشم انداز بهبود به ویژه برای کشورهای در حال توسعه ناخوشایند است. با برات نیوز همراه باشید.

این گزارش چشم انداز جهانی اقتصادی، بحران اقتصادی کنونی را با 13 رکود اقتصادی دیگر که از سال 1870 به بعد در اقتصاد جهانی وارد شده است، مقایسه می‌کند. این رکود اقتصادی اولین رکودی است که با یک بیماری همه گیر آغاز شده و بسیار وسیع است. در این گزارش پنج پیش بینی عمده از این شرایط منتشر شده است. چهار رویکرد بدبینانه و یک خوشبینانه است.

 از نظر تاریخی، این بدترین و شدیدترین رکود جهانی از چند نظر است

براساس این گزارش، انتظار می‌رود که اقتصاد کل جهان در سال جاری 5.2 درصد کاهش یابد. این مسئله ما را در میان رکودی عمیق از پایان جنگ جهانی دوم قرار می‌دهد، یعنی آخرین باری که رکود در اقتصاد قابل توجه بود. و تاثیر این رکود بر کشورها حتی از رکودهای بزرگی مانند سال 1870 نیز بیشتر است. برای کشورهایی که بانک جهانی آن‌ها را “بازار نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه” توصیف می‌کند ، این اولین بار است که طی 60 سال گذشته چنین رکود اقتصادی را تجربه می‌کنند.  این نشان می‌دهد که “این بحران تا چه میزان عمیق، گسترده و هماهنگ است”.

اقتصاددانان همچنین نگران این هستند که چشم‌انداز اقتصادی در مقایسه با رکود اقتصادی قبلی با سرعت بیشتری رو به وخامت گذاشته است. پیش‌بینی‌کنندگان در ماه فوریه، هنوز انتظار رشد اقتصادی در سال جاری را داشتند. امادر طی چند هفته، این دیدگاه‌ها با استراتژی کشورها در جهت تعطیلی فعالیت‌های اقتصادی تغییر کرد.

در ماه آوریل صندوق بین المللی پول اعلام کرد که ارزش اقتصاد جهانی تا 3% کاهش یافته است. اکنون دو ماه از آن تاریخ گذشته و این پیش بینی به رقم 5.2% تا 70 درصد رسیده است. این تغییرات سریع می‌تواند تا حدودی ناشی از این باشد که اکنون اطلاعات بیشتری نسبت به گذشته در اختیار اقتصاددانان قرار گرفته است. در صورت شیوع موج دوم کرونا در برخی کشورها، این ضرر و زیان‌های اقتصادی بیشتر نیز می‌شود.

حمایت از کسب و کارها طی شدیدترین رکود اقتصادی

با این حال برخی کشورها سیاست حمایت از کسب و کارها را در پیش گرفته‌اند و دولت‌ها و موسسات وام‌دهنده به این جریان ملحق شدند. بسیاری کشورها به صورت وسیع طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را اجرا کردند و نرخ بهره را پایین آورند.

دنی لایپزیگر استاد تجارت بین الملل در دانشگاه جورج واشنگتن و معاون رئیس سابق بانک جهانی ، می‌گوید:

درخواست بودجه و وام در این دوران از موسساتی مانند صندوق بین المللی پول و بانک جهانی نیز استثنایی و خارج از حد معمول بوده است.

ده‌ها میلیون نفر به زیر خط فقر می‌رسند

در کشورهای کم درآمد، افراد بیشتری در خط فقر وجود دارند که با وجود این شرایط به زیر خط فقر می‌رسند. این می‌تواند یک شوک تاثیرگذار در زندگی این مردم باشد.

میزان آسیب بیشتر کشورهای فقیر نسبت به ثروتمندان

به گفته لایپزیگر، کشورهای در حال توسعه در این بیماری همه‌گیر با سه خطر عمده روبرو هستند: “خطر سلامتی آنی، ریسک اقتصادی ثانویه و مدیریت بدهی وجود دارد و در ریسک سوم است که سیستم جهانی به شکلی تغییر می‌کند که حتی برای کشورهای در حال توسعه نیز مطلوب نیست.

حتی تحت بهترین سناریو، آمار و ارقام ناامیدکننده‌اند

بیایید فرض کنیم با بازگشت فعالیت‌های اقتصادی کسب‌وکارها ، رشد اقتصادی دوباره از سر گرفته شود، حتی این سناریو منجر به صعود ۴ درصدی اقتصاد جهانی می‌شود که دوبرابر بیشتر از سرعت رکود اقتصادی دنیا در سال 2009 است.

این بحران فرصتی برای بازسازی بهتر فراهم می کند

آنچه این بحران به ما نشان می‌دهد این است که اولویت اول ما سلامت است. “اگر تدابیر جدی [سلامت] ای که از دل این بحران بیرون می آیند همچنان باقی بماند، شاید اثرات مثبتی از آن شاهد باشیم. برای مثال ایستگاه‌های شستشوی دست در نتیجه بیماری همه گیر بسیار بیشتر شده اند که نکته مثبتی است.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید