بنا بر آخرین خبرها، 25 صرافی دیگر به فهرست صرافی های مجاز دارای مجوز اضافه شده و تعداد این صرافی ها را به عدد 717 رسانده است. با برات نیوز همراه باشید.
به گزارش برات نیوز و به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، اکنون تعدادی صرافی های مجاز دارای مجوز از جانب بانک مرکزی به عدد 717 رسیده است که 25 عدد از آنها از خرداد پارسال تا اکنون به آن اضافه شده اند. این صرافی های مجاز به فعالیت در بازار ارز، هر ساله رشد فزاینده ای دارند و بیشترین تعداد آنها نیز در تهران قرار دارد.
بیشترین تعداد صرافی های مجاز در تهران
به طوری که حدود 353 صرافی مجاز در محدود خیابان فردوسی تهران فعالیت دارند و از این تعداد 26 صرافی بانکی هستند و 591 صرافی دیگر به شکل تضامنی به فعالیت خود ادامه می دهند. سرمایه ای که برای تاسیس این صرافی ها در کلانشهرها در نظر گرفته شده است، طبق اعلام بانک مرکزی 12 میلیارد تومان و در سایر شهرها 6 میلیارد تومان است.
بر طبق قوانین بانک مرکزی، خرید و فروش ارز حاصل از صادرات به صورت حوالههای ارزی در چارچوب مقررات ارزی بر مبنای نرخ بازار صرفاً از طریق «سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما)» ممکن است. همچنین حواله های ارزی خریداری شده از جانب صادرکنندگان در این سامانه یا از طریق صرافی معتبر و بانک های عامل توسط صرافی های دارای مجوز باید ظرف مدت 3 روز به فروش رسانده شوند. همچنین حداکثر یک درصد بالای نرخ خرید مندرج در سامانه “نیما و سنا” نرخ فروش ارز 717 صرافی مجاز معتبر تعیین شده است.

بیشتر بخوانید: عرضه نخستین محموله گازوئیل در بورس
در راستای رعایت مقررات ارزی و مقررات مبارزه با پولشویی ، قوانین جدید خرید و فروش ارز به صورت اسکناس توسط صرافی های مجاز معتبر ابتدا باید در سامانه سنا یا سامانه نظارت ارز ثبت شود تا امکان معاملات جزئی بر مبنای مقررات ناظر بر عملیات ارزی صرافی ها امکان پذیر شود.
در همین راستا فروش ارز به صورت اسکناس توسط صرافی های مجاز معتبر بابت مصارف ارزی خدماتی با رعایت مقررات ارزی و مقررات مبارزه با پولشویی مجاز است. به این ترتیب این صرافی های دارای مجوز حداکثر تا 5 درصد از حواله های ارزی خریداری شده خود را به ارز تبدیل می کنند و با تبدیل به اسکناس برای مصارف خدماتی به فروش می رسانند. لازم به ذکر است در این حالت مشتری باید کلیه هزینه های نقل و انتقالات و تبدیلات ارزی را تقبل و پرداخت کند.