بانک و بیمهمنتخب سردبیر

بررسی طرح بانکداری اسلامی در مجلس یازدهم

بررسی طرح بانکداری اسلامی

محمدحسین حسین‌زاده، نماینده مردم مشهد و کلات، با اشاره به تدوین و بررسی طرح بانکداری اسلامی در مجلس یازدهم عنوان کرد که بر اساس طرح مورد نظر ساختار بانک مرکزی تغییر و موضوع بانکداری اسلامی هم به‌درستی توضیح داد خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در ادامه مطلب از برات نیوز با ما همراه باشید.

اگر این طرح به تصویب نهایی برسد، مشکلاتی که در حال ‌حاضر در حوزه بانکداری اسلامی وجود دارد، رفع خواهد شد و نهادی به‌نام بانک توسعه جمهوری اسلامی ایران شکل خواهد گرفت.

دولت برای جبران کسری بودجه مصوبات شورای عالی اقتصادی را دارد

حسین‌زاده اشاره‌ای هم به برخی‌ خبرها مبنی بر لزوم ارائه اصلاح بودجه دولت به مجلس برای جبران کسری بودجه سال ۹۹ کرد و افزود: تاکنون در بحث بودجه، اصلاحات لازم در شورای عالی اقتصادی انجام شده است و فعلا لازم نیست اصلاح شود.

توضیح طرح بانکداری اسلامی
اگر طرح بانکداری اسلامی به تصویب نهایی برسد، مشکلاتی که در حال ‌حاضر در حوزه بانکداری اسلامی وجود دارد، رفع خواهد شد و نهادی به‌نام بانک توسعه جمهوری اسلامی ایران شکل خواهد گرفت.

 

نماینده مردم مشهد و کلات تاکید کرد: برای جبران کسری بودجه، مصوبه شورای عالی اقتصادی وجود دارد و چنانچه به اصلاح بیشتر نیاز بود، دولت می‌تواند به مجلس لایحه ارائه کند.

ارائه خدمات بانکی مانند امانت‌داری، سرمایه اوراق بهادار اشخاص حقیقی و حقوقی، نقل‌وانتقال پول، صدور برات و حواله‌های تجاری، انتشار اسکناس و اوراق بهادار، تامین اعتبار در جهت توسعه بازرگانی، تنظیم حجم پول در گردش و …، بانکداری نامیده می‌شود. بانکداری اسلامی هم به ارائه این خدمات طبق قوانین اسلام گفته می‌شود. هدف از این نوع بانکداری، دستیابی به سود بیشتر در چرخه تولید و تجارت است.

اگرچه سال‌های زیادی از بحث بانکداری اسلامی در ایران می‌گذرد، اما برخی افراد اعتقاد دارند که متاسفانه بانکداری در ایران واقعا اسلامی نیست. به‌عنوان مثال سعادت‌مهر، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام‌نور لرستان در سال ۹۲ در مصاحبه‌ای اعلام کرد که فعلا بانکداری ایران با بانکداری ربوی تفاوت چندانی ندارد و تنها به جای کلمه «بهره» از واژه «سود علی الحساب» استفاده می‌شود که توجیهی برای وجه اسلامی‌بخشیدن به کار بانک‌ها است. بانک‌های کشور نه تنها از افراد بهره پول اعطا‌شده را می‌گیرند، بلکه در صورت تاخیر در پرداخت، جریمه هم لحاظ می‌کنند.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید