نمایندگان مجلس شورای اسلامی از ابتدای دوره یازدهم طرحی را برای افزایش تولید مسکن آماده کردهاند که طی آن سازوکار و اهدافی برای افزایش تولید مسکن انتخاب شده است. بازار حبابی و بیمبنای مسکن در کشور، همیشه مدیران دولتی را با چالش مواجه میکند و در هر دوره مجلس و دولت، به یکی از مهمترین مصوبات و طرحها تبدیل میشود.
طرحهایی که هیچ کدام تا امروز نتوانستهاند این بازار شلوغ و بی محابا را مهار کنند و از دست واسطهگران و دلالان نجات دهند. همیشه مشکل مسکن برای ایرانیان بوده، هست و با طرحهای چکشکارینشده دولتی، خواهد بود. یکی از علل اصلی عقب ماندن تولید مسکن از میزان تقاضای موجود، نبود قانونی واحد برای تولید مسکن است که همین، عامل اصلی نبود سیاستگذاری واحد در زمینه تولید مسکن است.
به گزارش برات نیوز، نمایندگان مجلس شورای اسلامی از ابتدای دوره یازدهم طرحی را برای افزایش تولید مسکن آماده کردهاند که طی آن سازوکار و اهدافی را برای افزایش تولید مسکن انتخاب شده است. نمایندگان دلایلی را برای طراحی این طرح بیان کردهاند؛ براساس این طرح، ۱۵۶ رشته فعالیت اقتصادی را بهطور مستقیم و غیرمستقیم به ساخت مسکن مرتبط هستند که رونق ساخت مسکن میتواند عاملی برای کاهش بیکاری شود. همچنین بهدلیل اینکه ساماندهی مسکن نیازمند افزایش عرضه مسکن است و به تبع آن رشد اقتصادی کشور نیز بهبود مییابد، بههمیندلیل در این طرح دولت، بهعنوان متولی اصلی ساخت مسکن انتخاب شده است.
در این طرح مجلس شورای اسلامی، دولت و اجزای آن و همچنین بانک مرکزی و سایر سازمانها و دستگاههای عمومی و دولتی را مکلف کرده تا با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، تامین زمین، اجرای سیاستهای مالیاتی، تامین مصالح ساختمانی ارزانقیمت و تسهیل صدور پروانهها، خدمات و انشعابات مورد نیاز ساخت و ساز، تولید مسکن را در کشور رونق دهند.
بیشتر بخوانید: تکرار تجربه مسکن مهر در مسکن ملی
سید البرز حسینی سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره این طرح، گفت: «این کمیسیون تمام تلاش خود را بهکار بسته تا با بررسی نهایی جزئیات طرح جهش و رونق تولید مسکن، این طرح در جلسه علنی فردا مجلس مورد بررسی قرار گیرد.»
حسینی افزود: «از آنجا که دو فوریت طرح جهش و رونق تولید مسکن هفته گذشته در صحن مجلس به تصویب رسید؛ کمیسیون عمران در هفته جاری در جلسات خود مجددا جزئیات این طرح را مورد بررسی قرار داد و در جلسه امروز کمیسیون نیز این طرح مورد بررسی نهایی قرار گرفت.»
وی در ادامه اظهار کرد: «کمیسیون عمران مجلس در تلاش است تا با بررسی تمام مواد طرح دوفوریتی جهش و رونق تولید مسکن، این طرح به هیأت رئیسه ارسال شده تا در جلسه فردای مجلس کلیات و جزئیات آن مورد بررسی نمایندگان قرار گیرد.»
بهنظر میرسد طرح نمایندگان مجلس میتواند اصلیترین عقبماندگی سالهای اخیر در زمینه تولید مسکن را جبران کند. اما لازمه اجرای این قانون نظارت مستمر و اجرا دقیق توسط مسئولان دولت است، زیرا در گذشته نیز طرحهایی مانند سامانه املاک و اسکان به تصویب مجلس رسیده بود، اما نزدیک به پنج سال طول کشید تا این قانون اجرایی شود.