به دلیل اینکه تعرفه واردات کالا به چین 39 درصد است شاهد قاچاق انجیر ایران از طریق ویتنام و هنگ کنگ به چین هستیم.

به گزارش برات‌نیوز، کمال یداللهی، رئیس انجمن ملی انجیر ایران از قاچاق انجیر ایران به چین از طریق ویتنام و هنگ کنگ خبر داد.

وی در این زمینه گفت:

به دلیل اینکه تعرفه واردات کالا به چین ۳۹ درصد است دست صادرکنندگان ایرانی برای واردات انجیر با قیمت مناسب به این کشور بسته شده است.

در نهایت شاهد قاچاق انجیرایران از طریق ویتنام و هنگ کنگ به چین هستیم.

کمال یداللهی ادامه داد :

استان فارس بیشترین انجیر صادراتی را در کشور تولید می‌کند.

به گفته او، یکی از مشکلاتی که در حال حاضر در بخش انجیر وجود دارد تعرفه بالای صادرات انجیر به چین است.

همین امر باعث شده تا صادرکنندگان این کالا را از طریق ویتنام و هنگ کنگ واردکشور چین کنند.

البته در آنجا هم به عنوان کالای قاچاق تلقی شده و سال گذشته نیز بار بسیاری از صادر کنندگان توسط دولت چین ضبط و متحمل ضرر و زیان بسیاری شدند.

او همچنین در ادامه افزود:

 ضمن اینکه بخشی از انجیرهای صادر شده به چین هم به دلیل کاهش قیمت ها و شرایط ایجاد شده در بازار عملا به فروش نرسیده است و صادرکنندگان هم نتوانستند پول انجیرهایی که از کشاورزان خریداری کرده‌اند، پرداخت کنند.

یداللهی اظهار کرد درخواست رسیدگی به این موضوع به وزارت صمت داده شده است.

او معتقد است تعرفه‌ها باید به گونه‌ای باشد که امکان صادرات فراهم شود.

بیشتر بخوانید: واردات قاچاق پارچه و خشک شدن ریشه نساجی

به گفته وی، در حقیقت لازم است در تعرفه گذاری انجیر تجدید نظر صورت گیرد.

قاچاق انجیر ایران به دلیل تعرفه بالای واردات

رئیس انجمن ملی انجیر ایران همچنین به تعرفه 39 درصدی واردات کالا به چین اشاره کرد و گفت:

از وزارت امور خارجه درخواست کردیم با این کشور مذاکره کنند که یا حداقل تعرفه ترجیحی شود و یا اینکه این تعرفه برای صادرکنندگان انجیر کاهش یابد.

 انجیر صادراتی با انجیر مصرفی در داخل کشور متفاوت است.

 بهترین نوع انجیر در داخل کشور مصرف می‌شود و تقریبا انجیرهای صنعتی صادر می‌شوند.

آیا به جز چین کشور دیگری بازار صادراتی انجیر ایران است یا خیر؟

رییس انجمن ملی انجیر ایران در پاسخ به این سوال اظهار کرد:

به دنبال پیدا کردن بازارهای صادراتی دیگر غیر از چین هستیم.

 اما در حال حاضر بیشترین صادرات به چین است.

 زیرا چین مصرف بالایی دارد و درخواست انجیر درجه یک هم ندارد و انجیرهای صنعتی مورد پسند آن‌ها است.

 از طرفی بازارهای اروپایی نیز استانداردهای سختگیرانه خود را دارند که درصد کمی از صادرکنندگان دارای این استانداردها هستند.

وی در پایان سخنان خود افزود:

قیمت انجیر بسته به نوع و کیفیت آن متفاوت و از ۴۰هزار تومان تا ۸۵ هزارتومان به صورت عمده قیمت گذاری شده است.

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *