تکنولوژی

«ویلیام انگلیش» مخترع ماوس کامپیوتر درگذشت

« ویلیام انگلیش »، یکی از پیشگامان در عرصه طراحی رابط کاربری کامپیوترهای مدرن درگذشت. او که به عنوان مخترع ماوس کامپیوتر شناخته می‌شود، در بیست و ششم ژوئیه گذشته به علت مشکلات تنفسی در سن 91 سالگی از دنیا رفت.

مخترع ماوس کامپیوتر در پروژه اولین کامپیوتر رومیزی
«ویلیام انگلیش»، در کنار داگلاس انگلبرت پروژه اولین کامپیوتر رومیزی که از آن به عنوان مادر تمام دموها یاد می‌شود را به پایان رساند

به گزارش برات نیوز، « بیل انگلیش » در کنار «داگلاس انگلبرت» در انستیتو تحقیقاتی دانشگاه استنفورد در جهت توسعه کامپیوترهای امروزی، سال‌ها مشغول به کار بوده‌اند. انگلیش در سال 1968 با همکاری انگلبرت، اولین ماوس کامپیوتر را طراحی و اختراع کردند و آن را در کنار اولین نمونه نمایشی از کامپیوترهای رومیزی ارائه کردند که امروز با نام «مادر تمام دموها» شناخته می‌شود. این نمونه اولیه در دهه‌های بعد، مفاهیم بسیاری را در زمینه‌های رابط کاربری گرافیکی، ایجاد تغییر برخط در متون، تماس تصویری و لینک‎های هایپر تکست به عنوان نقشه راه ترسیم کرده‌است.

مطابق گزارش نیویورک تایمز، انگلیش و انگلبرت گروه بسیار قوی را با یکدیگر تشکیل داده بودند. انگلبرت فردی بود که توانایی تخیل و ایده‌پردازی قابل ملاحظه‌ای داشت؛ در حالی که انگلیش به خوبی ایده‌ها را دریافت می‌کرد و استعدادی غنی در زمینه تحقق بخشیدن به ایده‌ها و عملیاتی کردن آن‌ها داشت. برای مثال او مدل اولیه ماوس را از طرح‌هایی که انگلبرت خیلی سریع روی کاغذ کشیده‌بود ساخت.

در مراسمی که در سال 1968 برای معرفی نمونه نمایشی آن‌ها برگزار شد، انگلبرت برای توضیح مفاهیم روی صحنه رفت و پس از آن به عنوان یک نخبه در تمام جهان شناخته‌شد. در حالی که انگلیش با وجود آن‌که جزئی از آن پروژه بود و مخترع ماوس کامپیوتر به شمار می‌آمد، در آن مراسم در پشت پرده ماند و توجه کمتری به او شد.

اولین ماوس کامپیوتر که مخترع آن بیل انگلیش بود
اولین ماوس کامپیوتر که مخترع آن بیل انگلیش بود و الهامات زیادی را در کامپیوترهای دهه‌های بعد برای ایجاد رابط کاربری گرافیکی ایجاد کرد

امروزه می‌توانید به راحتی در همه‌جا، میراثی که مخترع ماوس کامپیوتر از خود به جای‌گذاشته‌است را ببینید. ماوس‌های کامپیوتر امروزی یا حتی نمایشگرهای لمسی، همگی وام‌دار فناوری هستند که توسط انگلیش و انگلبرت به جهان معرفی کردند و در سال‌های بعد در «زیراکس پارک»، اولین کامپیوتر مجهز به رابط کاربری گرافیکی مورد استفاده قرار گرفت. این فناوری با توسعه‌ و پیشرفت فراوان، در مسیر درستی قدم گذاشت و تا این‌که امروز به دست ما رسیده‌است. این‌جا است که پی می‌بریم یاد افرادی همانند «بیل انگلیش» هیچ‌گاه از حافظه دنیا پاک نخواهد شد.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید