نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصدی مدرس خیابانی در وزارت صمت مخالفت کردند.
به گزارش برات نیوز، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی بررسی برنامهها و صلاحیت حسین مدرس خیابانی برای تصدی وزارت صمت در دستور کار قرار گرفت.
در نهایت وکلای ملت با ۱۰۴ رأی موافق، ۱۴۰ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع با تصدی مدرس خیابانی در وزارت صمت مخالفت کردند و به وی رأی اعتماد ندادند.
هر چند موافقان مدرس خیابانی در سخنانشان به مساله تلاش مافیای خودرو و فولاد و همچنین پرونده سازی برای مدرس خیابانی از درون وزارتخانه تاکید داشتند اما در نهایت وی نتوانست رای اعتماد نمایندگان را دریافت کند تا در یکی از حساس ترین مقاطع تاریخی ایران که اقتصاد از یک سو با سخت ترین تحریم ها و از سوی دیگر با شیوع کرونا روبروست ،مهمترین وزارتخانه اقتصادی که متولی صنعت و بازرگانی کشور است بی وزیر باقی بماند.
نظر برخی مخالفان
علی اصغرعنابستانی، در مخالفت با وزیر پیشنهادی گفت: در حوزه خودرو آقای خیابانی مکرر مصاحبه میکند و میگوید ۱۹ درصد افزایش تولید داشتهایم و این در حالی است که نه تنها ما افزایش تولید در حوزه خودرو نداشتهایم، بلکه کاهش ۲۰ درصدی تولید در بخش خودرو بودهایم.
نماینده مردم سبزوار افزود: به دلیل این که رئیسجمهور با تشکیل وزارت صمت مخالف بود و مکرر برای ایجاد وزارت بازرگانی اصرار میکرد، هیچ گاه در عمل وزارت صمت ایجاد نشد. امروز هم معرفی آقای مدرس خیابانی همه به همین منظور است.
حاجی دلیگانی نیز نیز در مخالفت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: رأی مجلس به خیابانی جایزه به مسببان گرانی و احتکار است.
نماینده مردم شاهبن شهر افزود: مشکل ما با تصدی وزارت صمت از سوی خیابانی، عدم توجه ایشان به سیاستهای اقتصاد مقاومتی و نبود کار جهادی است.خیابانی از نسل قدیم بازرگانی است؛ نسل چرتکه، نسل مأمورات تعزیرات، نسل نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا. اینها از مفهوم فناوری اطلاعات و رقابت درکی ندارند، ما با خیابانیها اختلاف کارشناسی نداریم، مشکل ما قانونشکنی آنها است.
نظر برخی موافقان
محمد خدابخشی در موافقت با وزیر پیشنهاد صنعت، معدن و تجارت گفت: در بحبوحه تحریمها و مسدود شدن کانالهای بانکی و مالی که تأمین کالاهای اساسی با دشواری روبرو شده بود، مدرس خیابانی توانست با تکیه بر توان و ظرفیت داخلی اقدام به احیای صنعت کند، با غرور میگویم ایشان در طول تصدی سرپرستی وزارت صمت، علی رغم سقوط تولید در دیگر کشورها به طور قابل توجهی جهش تولید را رقم زد که موجب اعتماد به نفس ملی و خنثی سازی تحریمها شده است.
نماینده الگودرز افزود: یک محور مهم ارزیابی وزیر پیشنهادی، برنامههای پیشنهادی ایشان است. بر اساس این معیارها که برگرفته از مبانی نظری روشن است و بدون برخورد احساسی با موضوع و حب و بغض ما باید وزیر محترم را ارزیابی و بر اساس آن قضاوت کنیم.
رسولی نژاد نیز در دفاع از حسین مدرس خیابانی گفت: برخی مدیران که مشکل داشتند و برکنار شدند حالا به دنبال پرونده سازی هستند و تلاش می کنند مدرس خیابانی رای نیاورد چرا که ایشان برخورد قاطیعی با مدیرانی داشت که مشکل داشتند.
نماینده مردم دماوند افزود: سال اخر است و من در سال پایانی دولت سازندگی و اصلاخات در مجلس بودم . مراقب باشید جریان هایی میخواهند مجلس را تحت تاثیر قرار بدهند .
مدرس خیابانی در دفاع از خود چه گفت؟
مدرس خیابانی در دفاع از برنامه های خود گفت: راه نجات کشور در تولید و صادرات و تمرکز روی استانهای مرزی است. همچنین امروز در حال تجربه اقتصاد بدون نفت هستیم.وی افزود: لازم است به این نکته اشاره کنم که شرایط امروز کشور سخت و اعتلا بخش است.
وی افزود: سخت به این دلیل که جنگ اقتصادی تحریمی از سوی دشمنان کینه توز این مرز و بوم در نظام بین المللی به سرکردگی آمریکای جنایتکار که با ویروس منحوس کرونا نیز تداوم یافته و بی سابقه ترین و ظالمانه ترین تحریم ها را شاهد بخشیم و اعتلابخش از این منظر که فرصت هایی که این شرایط برای کشور می آفریند تا از جهت خودکفایی و بلوغ توانمندی ها و ظرفیت های تولید و صادرات با اتکا به متخصصین داخلی، مدیریت جهادی و تلاش همه ارکان نظام با در کنار هم قرار گرفتن مردم، حاکمیت و نهادهای انقلابی و جهادی در کنار ابتکار هوشمندانه مقام معظم رهبری در نامگذاری سال جاری به عنوان سال جهت تولید از مصادیق این تعالی بخشی است که در این شرایط سخت تحریم برای ایجاد خوداتکایی و خودکفایی فرصت بی نظیر به شمار می آید.
با عدم رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی به مدرس خیابانی برای سکانداری وزارت صنعت، رئیسجمهور ۳ ماه فرصت دارد فرد دیگری را بهعنوان گزینه پیشنهادی برای وزارت صنعت به مجلس معرفی کند.
در زمان حاضر گزینههای مختلفی برای وزارت صنعت پیشنهاد شده است که از میان آنها باید به محمد خوشچهره، اقتصاددان و نماینده مجلس هفتم شورای اسلامی، غریبپور رئیس فعلی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، علیرضا رزمحسینی استاندار خراسان رضوی و اردشیر سعد محمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اشاره کرد.