نسل نهم کنسولهای بازی، زودتر از آنچه فکرش را میکنید، آغاز میشوند و اتفاقات هیجان انگیز و فوقالعادهای را با خود به همراه میآورند. پس از تایید شدن یک کنسول نسل بعدی جدید به نام ایکس باکس سری اس توسط مایکروسافت، بازار نسل بعدی از گذشته نیز داغتر شد و حالا با شما هستیم تا تمام اطلاعاتی که از کنسول ارزانتر و کوچکتر مایکروسافت در اختیار داریم را ارائه نماییم.
به گزارش از برات نیوز، هر چه به آغاز نسل جدید کنسولها نزدیکتر میشویم، اخبار بیشتری شنیده میشود و اتفاقات بیشتری رخ میدهد. شرکتهای سونی و مایکروسافت از ماههای قبل به صورت رسمی اعلام کرده بودند که هر کدام کنسولی را برای نسل بعدی در نظر گرفتهاند. ایکس باکس سری ایکس (Xbox Series X)، کنسول جدید مایکروسافت است که این شرکت از تمام مشخصات سخت افزاری و ظاهری آن رونمایی کرده و حتی آن را برای تست و آزمایش، در اختیار چند منبع معتبر و بزرگ مانند دیجیتال فاندری (Digital Foundry) قرار داده است. در طرف دیگر، شرکت سونی نیز با سیاستهایی محافظه کارانهتر، کنسول خود، یعنی پلی استیشن 5 (PlayStation 5) را به همراه بازیهای انحصاری آن معرفی کرد و رسما بازار نسل بعدی کنسولها، داغ شد! این وضعیت اما در حالی ادامه پیدا میکرد که بازیبازان از قیمت و زمان عرضه دقیق کنسولهای ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن 5، اطلاع نداشتند اما در روزهای شلوغی که سپری کردیم، مایکروسافت نه تنها قیمت نهایی کنسول اصلی نسل بعدی خود را اعلام کرد، بلکه به صورت رسمی از یک کنسول کاملا جدید و غافلگیر کننده به نام ایکس باکس سری اس نیز پرده برداشت! البته شاید نتوان به معرفی کنسول ایکس باکس سری اس، غافلگیر کننده گفت. این کنسول از مدتها پیش با نام رمز لاکهارت شایعه شده بود و بسیاری میگفتند که این یک کنسول ضعیفتر و ارزان قیمتتر از کنسول اصلی مایکروسافت است و میتواند بسیار مهم باشد.

حال، امروز در برات نیوز همراه شما هستیم تا به صورت کامل بررسی کنیم که کوچکترین ایکس باکس تاریخ، یعنی کنسول جدید ایکس باکس سری اس، دقیقا چیست، چه مشخصات و قیمتی دارد و آیا خرید آن در مقایسه با کنسولهای نسل بعدی دیگر، کار درست و هوشمندانهای است یا خیر؟ ادامه مطلب را به هیچ عنوان از دست ندهید.
تاریخ عرضه کنسول ایکس باکس سری اس
در زمانی که همه انتظار داشتند تا مایکروسافت از قیمت نهایی و تاریخ عرضه کنسول نسل نهمی خود، یعنی ایکس باکس سری ایکس رونمایی کند، این شرکت در یک حرکت غافلگیر کننده، کنسول کاملا جدیدی را با نام ایکس باکس سری اس معرفی کرد و در همان زمان عرضه، از قیمت نهایی و تاریخ عرضه آن پرده برداشت. با یک نگاه به قیمت دو کنسول نسل بعدی مایکروسافت، خیلی ساده میتوان دریافت که این شرکت به بهترین شکل تعادل را میان قیمت کنسولهایش برقرار کرده و قیمتها به صورت کلی آن قدر به صرفه و مناسب هستند که حتی مقاومت خرید را حتی برای طرفداران پلی استیشن نیز سخت و طاقت فرسا میسازد. در این میان، کنسول ایکس باکس سری اس با وجود تمام دیجیتالی بودن و قیمت پایینتر، میتواند نظرات بسیاری را به خود جلب کند. جالب است که ایکس باکس سری ایکس با وجود قیمت کم و بسیار وسوسه انگیزی که دارد، باز هم یک کنسول نسل بعدی به حساب میآید و قرار است تمام بازیهای ایکس باکس سری ایکس را با کیفیت و نرخ فریم پایینتری اجرا نماید. در واقع مشخصات سخت افزاری سطح پایینتر این کنسول نسبت به کنسول قدرتمندتر، یعنی ایکس باکس سری ایکس، باعث میشود تا بازیبازانی که دوست دار جلوههای بصری سطح بالا و نرخ فریم بالا برای بازیهای بزرگ هستند، علاقه زیادی به آن نشان ندهند اما برای کسانی که قیمت اقتصادی، اندازه کوچکتر و به صورت کلی، محتوای نسل بعد برایشان مهمتر است، قطعا خرید ایکس باکس سری اس را در نظر میگیرند. طبق اعلام رسمی شرکت مایکروسافت، کنسول ایکس باکس سری اس در تاریخ 10 ماه نوامبر سال 2020، مصادف با 20 آبان ماه سال 1399 به صورت جهانی عرضه خواهد شد و تاریخ عرضه آن دقیقا همزمان با تاریخ عرضه سراسری ایکس باکس سری ایکس خواهد بود.

قیمت کنسول ایکس باکس سری اس
شایعات در مورد قیمت کنسول کوچکتر و ارزانتر کنسول ایکس باکس سری اس در این اواخر به شدت به گوش میرسید اما مایکروسافت با اعلام رسمی، به تمام آنها پایان داد. طبق اعلام رسمی مایکروسافت، کنسول ایکس باکس سری اس با قیمت 299 دلار (249 پوند یا 499 دلار آمریکا) عرضه خواهد شد. در واقع قیمت این کنسول، بسیار به صرفه و ترغیب کننده برای خرید به شمار میآید و زمانی که فکر میکنیم میتوان بازیهای نسل بعدی را در کنار تمام امکانات دیگری که مایکروسافت پیشنهاد میدهد (مانند ایکس باکس گیم پس یا قابلیت پشتیبانی از نسلهای قبل)، تنها با پرداخت 300 دلار تجربه کرد، شگفت زده و خوشحال میشویم؛ مخصوصا زمانی که قیمت دلار در ایران را در نظر میگیریم و تفاوت 200 دلاری میان قیمت سری اس و سری ایکس، تاثیر بسیاری روی شرایط خرید و دارایی ما میگذارد. اگر قیمت کنسول ایکس باکس سری اس را با قیمت کنسولهای دیگر نیز مقایسه کنیم، به نتایج فوقالعادهای میرسیم. به عنوان مثال، کنسول ایکس باکس وان استاندارد در زمان عرضه، 500 دلار به فروش میرفت (با یک کینکت اجباری!)، ایکس باکس وان اس با قیمت 400 دلار فروخته شد و حتی کنسول ایکس باکس وان ایکس نیز با قیمت 500 دلار به بازار عرضه شد. اما حالا تنها با پرداخت 300 دلار (همتراز با قیمت زمان عرضهی کنسول نینتندو سوییچ)، میتوان پا به نسل بعد گذاشت و کنسول مقرون به صرفهی مایکروسافت را خریداری کرد.

مشخصات کنسول ایکس باکس سری اس
یکی از بزرگترین نقاط ضعف کنسول نسل هشتمی مایکروسافت، یعنی ایکس باکس وان، ضعف در قدرت سخت افزاری آن محسوب میشود. از همان زمان معرفی این کنسول، با نگاه به مشخصات سخت افزاری و توان محاسباتی آن، برتری کنسول رقیب، یعنی پلی استیشن 4 مشهود بود اما این ضعف سخت افزاری زمان به اوج خود رسید و خود را نشان داد که در اواخر نسل (دوره کنونی)، تقریبا هیچ عنوان بزرگی روی کنسول ایکس باکس وان معمولی (اس) درست و بدون نقش اجرا نمیشود. بازیهای جدید در چند سال اخیر، همیشه با افت رزولوشن یا نرخ فریم روی سخت افزار قدیمی و ضعیف ایکس باکس وان رو به رو میشوند و تجربه چندان دلگرم کننده و راضی کنندهای را به بازیبازان نمیدهند. این وضعیت با کنسول میان نسلی ایکس باکس وان ایکس، تغییر کرد و این کنسول با توان سخت افزاری خود، تبدیل به قدرتمندترین کنسول در تاریخ شد. حال، مایکروسافت قصد دارد با کنسول ایکس باکس سری ایکس نیز چنین برنامهای را هدف قرار دهد و کنسولی با قدرت سخت افزاری بی بدیل و بسیار قدرتمند تحویل طرفداران و مخاطبان بدهد. طبق اطلاعاتی که منتشر شده، میدانیم که کنسول ایکس باکس سری ایکس، قدرتمندترین کنسول نسل بعد است و با این که پلی استیشن 5 نیز ویژگیهای هیجان انگیزی دارد، اما حداقل روی کاغذ ثابت میشود که توان پردازشی و محاسباتی سری اس بیشتر از کنسول دیگری در تاریخ است.

با این حال، برنامه مایکروسافت به گونهای تنظیم شده تا کسانی که تجربه بازیهای ویدیویی با رزولوشن بالا، جلوههای بصری بسیار زیبا و نرخ فریم بالا چندان برایشان اهمیت ندارد و به صورت کلی روی وجه فنی و بصری عناوین و محصول خود، تمرکز نمیکنند، بتوانند با پرداخت هزینهای کمتر، کنسولی را خریداری کنند که توان سخت افزاری پایینتری دارد اما همچنان کارآمد است. برای انجام این کار، مایکروسافت کنسول ایکس باکس سری اس را پیشنهاد میدهد. شما میتوانید در زیر، مشخصات سخت افزاری کنسول ایکس باکس سری اس را مشاهده کنید تا دید بهتری نسبت به قدرت و قابلیتهای آن به دست آورید:
- پردازنده مرکزی: هشت هسته با سرعت یا فرکانس 3.6 گیگاهرتز (3.4 گیگاهرتز به صورت چند رشتهای) – چیپ 7 نانومتری شخصی سازی شده شرکت AMD
- پردازنده گرافیکی: توان محاسباتی 4 ترافلاپ – 20 عدد واحد محاسباتی (Compute Unit) با سرعت 1.550 گیگاهرتز
- رم (مموری): 10 گیگابایت مموری GDDR6 – هشت گیگابایت با پهنای باند 224 گیگابایت بر ثانیه و 2 گیگابایت با پهنای باند 56 گیگابایت بر ثانیه
- نرخ فریم: اجرای بازیها حداکثر تا 120 فریم بر ثانیه
- رزولوشن: 1440p که قابلیت Upscale تا 4K دارد
- اپتیکال: بدون دیسک درایو عرضه می شود
- فضای ذخیره سازی: 512 گیگابایت درایو NVMe SSD
اما اگر میخواهید مشخصات سخت افزاری کنسول ایکس باکس سری اس را با مشخصات سخت افزاری کنسول ایکس باکس سری ایکس مقایسه نمایید، پیشنهاد میکنیم مشخصات کنسول قدرتمندتر را در زیر مطالعه نمایید:
- پردازنده مرکزی: هشت هسته با سرعت یا فرکانس 3.8 گیگاهرتز (3.6 گیگاهرتز به صورت چند رشتهای) – چیپ 7 نانومتری شخصی سازی شده شرکت AMD
- پردازنده گرافیکی: توان محاسباتی 12.15 ترافلاپ – 52 عدد واحد محاسباتی (Compute Unit) با سرعت 1.825 گیگاهرتز
- رم (مموری): 16 گیگابایت مموری GDDR6 – ده گیگابایت با پهنای باند 560 گیگابایت بر ثانیه و 6 گیگابایت با پهنای باند 336 گیگابایت بر ثانیه
- نرخ فریم: اجرای بازیها حداکثر تا 120 فریم بر ثانیه
- رزولوشن: ارائه دهنده وضوح تصویر 4K
- اپتیکال: درایو 4K UHD Blu-Ray
- فضای ذخیره سازی: 1 ترابایت درایو NVMe SSD
همان طور که مشاهده میکنید، سری اس برای تجربه بازیها با رزولوشن کامل 4K توصیه نمیشود اما قطعا باز هم میتواند برای کسانی که نمایشگر یا تلویزیون 4K دارند، مناسب باشد چرا که رزولوشن حداکثری برای آن 1440p یا 2K ذکر شده است و همچنان تصویری با کیفیتتر از فول اچ دی (1080p) را ارائه میکند. همچنین از نظر ظاهری نیز سری اس 60 درصد از سری ایکس کوچکتر است که طراحی جالبی نیز دارد. در مورد ویژگیهای فنی کنسول ایکس باکس سری اس باید بگوییم با این که محصول جدید مایکروسافت، قدرت سخت افزاری کمتری از کنسول گرانتر دارد، اما قطعات آن کاملا به روز و مدرن هستند و به مانند این است که یک رایانه شخصی میان رده اما ساخته شده در سال 2020 میلادی را خریداری کرده باشید. این کنسول از فناوری Ray Tracing (قطعا محدودتر از سری ایکس) پشتیبانی میکند و همچنین قابلیتهای مدرنی مانند نرخ تازه سازی متغیر (variable refresh rates) و نرخ شیدینگ متغیر (variable rate shading) دارد. این کنسول همچنین از درایو ذخیره سازی همتراز با درایو ذخیره سازی سری ایکس بهره میبرد که تنها ظرفیت آن نصف شده و به 512 گیگابایت رسیده است. این میزان، قطعا برای بازیهای امروزی کم به نظر میرسد و احتمالا بازیبازان مجبور خواهند شد که یک درایو اکسترنال مخصوص مایکروسافت را که یک ترابایت ظرفیت دارد، خریداری نمایند. این درایو کوچک که در تصویر زیر آن را مشاهده میکنید، به پشتِ کنسول متصل میشود.

ایکس باکس سری اس؛ یک دروازه دیجیتالی
کاملا مشخص است که هدف مایکروسافت با کنسول ایکسباکس سری اس، ایجاد کردن یک دروازه کاملا دیجیتالی برای بازیبازان و طرفداران بوده است؛ دروازهای که مردم را وارد دنیای بازیهای ایکسباکس و سرویسهای مشتری مدارانهی مایکروسافت میکند. سرویس ایکس باکس گیم پس (Xbox Game Pass) و پروژهی ایکس کلود (Project xCloud)، برنامههایی آیندهی مایکروسافت و تیم ایکس باکس هستند و قصد دارند علاوه بر جذب مخاطب، امکان تجربه بازیهای مایکروسافت را در تمام نقاط جهان و با هر دستگاه و وسیلهای را فراهم سازند. این کار به وسیله استریم و پهنای باند اینترنت انجام میشود و به این معنی است که بازیهای مشخص شدهای را روی ایکس باکس، رایانههای شخصی، گوشیهای هوشمند، تبلتها و ویندوز 10 در هر مکان و زمانی تجربه کرد. در طرف دیگر، ایکس باکس گیم پس به عنوان نتفلیکس (Netflix) در دنیای بازیهای ویدیویی شناخته میشود و به مشترکین اجازه میدهد تا بازیهای با کیفیت بسیاری را با قیمت به صرفهای تجربه نمایند. این سرویس برای اولین بار در سال 2017 آغاز شد و تا کنون بیش از 10 میلیون مشترک به دست آورده است.
پروژهها و برنامههایی مانند پروژهی ایکس کلود یا سرویس ایکس باکس گیم پس، به بهترین شکل ممکن نشان میدهند که دورهی بازیهای فیزیکی (دیسک یا کارتریج) رو به اتمام است و برای لذت بردن از عناوین مورد علاقهمان، مجبور به داشتن محصول به صورت فیزیکی نیستیم. افزایش باور نکردنی میزان فروش بازیهای ویدیویی به صورت دیجیتالی در چند سال اخیر، این موضو ع را ثابت میکند. ایکسباکس سری اس، بهترین کنسول بازی برای افرادی است که به خرید دیجیتالی بازیهای ویدیویی، علاقه بیشتری دارند.

قیمت وسوسه کننده، توانایی اجرای بازیهای نسل بعدی و البته سرویسهای دیجیتالی مایکروسافت، باعث میشوند تا خرید کنسول ایکسباکس سری اس به یک انتخاب ساده در نسل بعدی تبدیل شود. البته هنوز برای بازیبازانی که وجه فنی و بصری بازیهای ویدیویی نسل بعدی برایشان مهم و است و میخواهند بهترین و با کیفیتترین تجربه را از وسیله قدرتمند خود دریافت کنند، کنسول ایکس باکس سری ایکس پیشنهاد میشود.
در این مطلب سعی کردیم اطلاعات کاملی از کنسول ایکسباکس سری اس به شما عزیزان بدهیم. این کنسول کوچک و نسل بعدی، به صورت ناگهانی معرفی و خیلی زود، به یک محصول محبوب و خواستنی تبدیل شد و سوالات بسیاری را پیرامون خود به وجود آورد که امیدواریم در این مطلب به تمام آنها پاسخ داده باشیم.
نظر شما در مورد کنسول ایکس باکس سری اس چیست؟ بین کنسولهای نسل بعدی مایکروسافت، کدام یک را برای خرید، مناسبتر میدانید؟ نظرات خوب خود را با برات نیوز به اشتراک بگذارید.