طبق گزارشهای واصله، تنها 2 درصد از معاملات مسکن در ارزانترین منطقه تهران صورت میگیرد. این موضوع نشان میدهد میزان تقاضا بسیار کم شده و افراد توان خرید ندارند. این گروه دو درصدی را اغلب سفتهبازان و سرمایهگذاران تشکیل خواهند داد. در واقع معاملات مسکن ارزان بازار را از دست دادهاند. با برات نیوز همراه باشید.
جدیدترین آماری که از بازار مسکن منتشر شدهاند نشان میدهند در اردیبهشت سال 99 تنها 28 درصد از معاملات مسکن در 10 منطقه ارزانقیمت تهران انجام شده و سفتهبازان بیشتر به مناطق میانی علاقه نشان دادهاند. این مسئله بیان میکند که تقاضا برای واحدهای لوکس و ارزانقیمت در تهران به شدت کاهش یافته است. معاملات مسکن ارزان قیمت در حال حاضر شرایط مناسبی ندارند.
بیشتر بخوانید: آیا تورم از بازار مسکن حذف شده است؟
۳۵ درصد معاملات در سه منطقه 2 ، 4 و 5 صورت میگیرد
آمارها نشان میدهند در اردیبهشت 99، 35 درصد معاملات صورت گرفته در مناطق 2،4و 5 بوده است. 72.8 درصد معاملات شهر تهران به ترتیب در ده منطقه 5، 2، 4، 10، 14، 8، 7، 1، 15، 3 انجام شده است که تنها منطقه 15 جزء مناطق ارزانقیمت محسوب میشود. میانگین قیمت مسکن در این منطقه متری 9.5 میلیون تومان در هر متر مربع گزارش شده است.
در ادامه آمار منتشر شده، این نکته را درمییابیم که 15 درصد از معاملات مسکن تهران در هفت منطقه ارزانقیمت به ترتیب منطقه ۱۸ با میانگین ۷.۸ میلیون تومان در هر متر مربع، منطقه ۲۰ با نرخ متوسط ۸.۸ میلیون تومان، منطقه ۱۷ با ۸.۹ میلیون تومان، منطقه ۱۶ با ۹.۱ میلیون تومان، منطقه ۱۹ با ۹.۴ میلیون تومان، منطقه ۱۵ با ۹.۵ میلیون تومان و منطقه ۱۲ با ۹.۷ میلیون تومان هستند که در کانال کمتر از ۱۰ میلیون تومان صورت گرفته است. این مناطق مجموعا ۱۵.۴ درصد معاملات مسکن را به خود اختصاص دادند.
بیشتر بخوانید: دولت بورس مسکن را بررسی میکند
بخش دیگر این آمار نشان میدهند ۵ درصد معاملات در گرانترین منطقه تهران یعنی منطقه ۱ با میانگین قیمت ۳۳.۸ میلیون تومان در هر مترمربع انجام شده است. منطقه یک از نظر رتبهبندی معاملات مسکن در جایگاه هشتم قرار دارد. منطقه ۳ نیز با میانگین قیمت ۳۰.۶ میلیون تومان و ۴.۴ درصد معاملات رتبه دهم را در این ردهبندی به خود اختصاص داده است.
بررسیهای انجام شده نشان میدهند مناطق میانی تهران بیشتر مورد علاقه دلالان هستند که سهولت خرید و فروش آپارتمان و دستیابی آسانتر به نقدینگی در زمان مقتضی، را میتوان از مهمترین دلایل این امر دانست.