کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه در فضای مجازی، مصادیق محتوای مجرمانه مرتبط با قاچاق کالا و ارز در فضای مجازی را تعیین و در بند «ک» از فهرست مصادیق محتوای مجرمانه قرار داد. این مصادیق طی فرآیندهای فنی و کارشناسی از سوی کمیته رصد و پایش قاچاق کالا و ارز در فضای مجازی تهیه و به کارگروه تعیین مصادیق محتوای در فضای مجازی پیشنهاد شده بود. طبق این تصمیم خریدوفروش حواله ارز در فضای مجازی ممنوع شد.
بهگزارش برات نیوز، در جلسه ۱۱۹ مورخ ۳۰ /۴ /۹۹ این کارگروه بهریاست دادستانی کل کشور برگزار شد، مصادیق محتوای مجرمانه مرتبط با قاچاق کالا و ارز در فضای مجازی تصویب شد و طی مکاتبه شماره ۱۴۰ /۱۳۹۹ /۲۲۲۵۸ /۹۰۰۰ مورخ ۶ /۵ /۹۹ ابلاغ گردید.
بییشتر بخوانید: روش جدید دلالان برای خرید دلار سهمیهای
بند «ک» از فهرست مصادیق محتوای مجرمانه با عنوان محتوای مجرمانه مرتبط با قاچاق کالا و ارز به شرح زیر است:
۱. هرگونه عرضه، تبلیغ، ترویج، خرید و یا فروش کالا و یا ارز موضوع قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز (ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، آئیننامه اجرایی شناسه کالا و رهگیری کالا موضوع ماده ۱۳، ماده ۱۸، تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، دستورالعملهای ذیل تبصره ۴ ماده ۱۸ ، ماده ۱۸ مکرر، ماده ۲۲ ، ماده ۲۵، ماده ۲۶ و ماده ۲۷ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز)
۲. هرگونه عرضه، خرید، فروش و یا حواله ارز در فضای مجازی (بند خ ماده ۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و تبصره ماده ۲۸ دستورالعمل تأسیس، فعالیت ، نظارت بر صرافیها مصوب ۱۳۹۳ شورای پول و اعتبار)
در همین رابطه معاونت امور مقابله و هماهنگی حقوقی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز طی مکاتبهای با دبیرخانه کمیسیونهای برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانهای سراسر کشور، رصد و انعکاس این مصادیق در فضای مجازی اعم از درگاههای اینترنتی، اینستاگرام و شبکههای اجتماعی به دبیرخانه قرارگاه مرکزی مقابله با قاچاق کالا و ارز در سطح عرضه مستقر در دفتر هماهنگی امور مقابله و رصد جریان مالی قاچاق این معاونت را خواستار شده است.