اخبار اقتصادیمنتخب سردبیر

واردات از صادرات پیشی گرفت

میزان واردات

میزان واردات و میزان صادرات دو رکن اصلی اقتصاد کشورها محسوب می‌شود. ستون نگه‌دارنده اقتصادی که در همه کشورها به آن توجه ویژه‌ای می‌شود. ایران هم با وجود مشکلات بسیار اقتصادی و تحریم‌ها هنوز هم در تلاش است تا با دور زدن این محدودیت‌ها میزان صادرات کشور را توسعه دهد. البته که هنوز هم طبق آمارهای رسمی، وادرات کشور از صادرات جلوتر است.

طی چهار ماهه نخست سال 99 عمده مقصد کالاهای صادراتی به ترتیب عبارت بوده اند از «چین» با وزن هشت میلیون  ۴۶۹ هزار تن و به ارزش دو میلیارد و ۴۷۴ میلیون دلار و با سهم بیش از ۲۸ درصد، «عراق» به وزن شش میلیون و ۴۴۶ هزار تن و به ارزش یک میلیارد و  ۹۶۵ میلیون دلار و با سهم بیش از  ۲۲ درصد، «امارات متحده عربی» با وزن چهار میلیون و ۶۲۵ هزار تن و به ارزش یک میلیارد و  ۲۱۶ میلیون دلار و با سهم نزدیک به ۱۴ درصد، «افغانستان» به وزن دومیلیون و ۱۱۵ هزار تن و به ارزش ۷۱۳ میلیون دلار و با سهم بیش از هشت درصد و به مقصد «ترکیه» با وزن۸۴۳ هزار تن و به ارزش ۴۰۵ میلیون دلار و با سهم نزدیک به پنج درصد از کل ارزش صادرات بوده است.

بیشتر بخوانید: صادرات و واردات ایران به 14 میلیارد دلار رسید

میزان تجارت خارجی ایران در چهار ماه اول امسال به بیش از ۴۲ میلیون تن و به ارزش ۱۹ میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار رسید که از این میزان بیش از ۳۰ میلیون تن به ارزش هشت میلیارد و۷۱۳ میلیون دلار سهم صادرات و حدود ۱۲ میلیون تن به ارزش ۱۰ میلیارد و ۹۲۲ میلیون دلار سهم واردات است .

در چهار ماهه نخست سال ۱۳۹۹ میزان صادرات قطعی کالاهای غیر نفتی کشور به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی، بالغ بر ۳۰ میلیون و ۲۸۵ هزار تن و به ارزش هشت میلیارد و ۷۱۳ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته حدود ۴۰ درصد کاهش در ارزش دلاری داشته است. همچنین میزان واردات کشور در این مدت با بیش از ۲۴  درصد کاهش به رقم ۱۰ میلیارد و ۹۲۲ میلیون دلار و به وزن ۱۱ میلیون و ۷۹۳ هزار تن رسیده است.

طبق اعلام گمرک، طی چهار ماهه نخست سال ۱۳۹۹ عمده کالاهای وارداتی از کشورهای طرف معامله  به ترتیب از «چین» با وزن یک میلیون و دو هزار  تن و به ارزش دو میلیارد و ۸۰۶ میلیون دلار و با سهم بیش از ۲۵  درصد، «امارات متحده عربی» به وزن یک میلیون و ۳۳۱ هزار تن و به ارزش دو میلیارد و ۴۷۹ میلیون دلار و با سهم نزدیک به ۲۳ درصد، «ترکیه» با وزن یک میلیون و ۸۷۰ هزار تن و به ارزش یک میلیارد و  ۱۷۸ میلیون دلار و با سهم نزدیک به ۱۱درصد، «هند» به وزن۹۳۹ هزار تن و به ارزش ۷۵۷ میلیون دلار و با سهم نزدیک به هفت درصد و کشور «آلمان» با وزن ۴۹۳ هزار تن و به ارزش ۵۳۶ میلیون دلار و با سهم نزدیک به هفت درصد از کل ارزش واردات کشور صورت گرفته است.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید