نحوه غیر فعال کردن اینترنت آزاد به چه صورت است؟ با دستور سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، کد دستوری غیرفعال کردن اینترنت آزاد اپراتورهای تلفن همراه ایجاد شد.
با توجه به اعتراضات بسیاری از مشترکان اپراتورهای مختلف تلفن همراه مبنی برپرداخت هزینههای گزاف اینترنت آزاد، سازمان رگولاتوری نحوه غیر فعال کردن اینترنت آزاد را با کد دستوری فراهم کرد.
با توجه به اینکه یکی از معضلات اصلی مشترکان اپراتورهای تلفن همراه، قطع نشدن اینترنت همراه پس از اتمام بسته اینترنت بوده و در بسیاری از موارد آنها را مجبور به پرداخت هزینه های گزاف کرده است، سازمان رگولاتوری به منظور شفاف سازی، مدیریت هزینهها و جلوگیری از مصرف اینترنت با تعرفه آزاد برای کاربران، اپراتورها را ملزم کرده است این کدهای دستوری را ایجاد کنند.
بیشتر بخوانید: تغییر تعرفه اینترنت همراه اول و ایرانسل
امکان غیرفعال کردن مصرف اینترنت آزاد پس از اتمام بسته اینترنت، برای مشترکان همراه اول با شمارهگیری کد دستوری #۱۱۳*۱۰۰* و برای مشترکان ایرانسل با شمارهگیری کد دستوری #۳*۲*۳*۵۵۵* فراهم شده است.
غیرفعال کردن اینترنت آزاد به دو روش اجرایی خواهد شد. روش اول پیامکی است در دو مرحله پیامکی با محتوای رو به اتمام بودن زمان یا حجم بسته و نیز پس از اتمام اعتبار، آغاز مصرف اینترنت آزاد اطلاعرسانی میشود. در روش دوم که کد دستوری USSD است. هم مشترکان سیمکارت دائمی و اعتباری میتوانند با وارد کردن کد دستوری لازم، از میزان اعتبار زمانی و حجمی بستههای اینترنتی خود مطلع شوند.
از این پس مشترکان اپراتورهای همراه اول و ایرانسل می توانند بدون اینکه هزینه اضافی برای مصرف اینترنت آزاد پرداخت کنند با ارسال کد دستوری اعلام شده این کد را فعال کنند تا پس از اتمام بسته اینترنت همراه ، اینترنت آزاد قطع و غیر فعال شود.
اطلاع از وضعیت بسته های اینترنتی یکی از موضوعاتی است که مشترکان باید به آن توجه داشته باشند تا هنگام استفاده از اینترنت همراه دچار مشکل نشده و کد دستوری غیرفعال کردن اینترنت آزاد را حتما وارد کنند.
کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در مصوبه خود در سال ۱۳۹۵، با کاهش ۲۰ درصدی تعرفه اینترنت، سقف تعرفه خدمات داده تلفن همراه را برای سیمکارتهای دائمی به ازای هر کیلوبایت، ۰.۴ ریال و برای سیمکارتهای اعتباری ۰.۶ ریال تعیین کرد. درواقع در سیمکارت دایمی، هزینه هر گیگابایت اینترنت آزاد حدود ۴۲ هزار تومان و در سیمکارت اعتباری هر گیگابایت اینترنت آزاد حدود ۶۳ هزار تومان محاسبه میشود، مشترکان اپراتورهای مختلف اگر از اینترنت آزاد دیتای خود استفاده کرده باشند، درمییابند که این استفاده اصلا مقرون به صرفه نیست.
بیشتر بخوانید: جریمه اپراتورهای انحصارطلب از امروز اجرا میشود
اپراتورها در کنار تعرفههای عادی اینترنت، اجازه ارائهی طرحهای تشویقی هم دارند. «طرح تشویقی» به طرحی گفته میشود که قیمت آن کمتر از کف تعرفه عادی اپراتور تعریف شده باشد که سقف زمانی آن حداکثر سه ماه است و امکان فروش طرح تشویقی و تمدید طرح تنها در این مدت برای اپراتور ممکن است. به همین دلیل است که طرحهای تشویقی اپراتورها پس از مدتی حتی با وجود استقبال کاربران حذف میشود.
باوجود بالا بودن تعرفه اینترنت آزاد، در بستههای اینترنتی هزینه هر گیگابایت حدود ۳۰۰۰ تومان است، در این صورت اگر مشترکی بسته اینترنتی خریداری نکند و به صورت آزاد از اینترنت همراه خود استفاده کند، در هزینههای سیمکارتش اختلاف قیمت بسیاری به وجود میآید. به همین دلیل در حال حاضر بیشتر استفاده از مصرف داده همراه به سمت بستههای تشویقی و تخفیفی اپراتورها هدایت میشود.