اخبار اقتصادی

واکنش معاون شهردار به نرخ عوارض ساخت و ساز

نرخ عوارض ساخت و ساز

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران افزایش ۴۰۰ درصدی نرخ عوارض ساخت و ساز در پایتخت برای سال ۹۹ را رد کرد.

به گزارش برات نیوز، عبدالرضا گلپایگانی گفت: ما افزایش ۴۰۰ درصدی در سال ۹۹ نداشتیم و عوارض ساخت و ساز  امسال نسبت به سال ۹۸، در کل شهر تهران رشد ۳۰ درصدی داشته است.

وی ادامه داد: ۴۰۰ درصد در موضوع تخلفات ساختمانی و جرائم ماده ۱۰۰ افزایش ما بیشتر از پروانه ها بود.

رویکرد کلی و اعتقاد ما کاهش سودآوری تخلفات ساختمانی بود و به همین دلیل معتقدیم روش کار را باید به سمتی ببریم که کسی دنبال کار براساس پروانه ساختمانی است، کارش رونق داشته باشد و به اتمام برساند.

اما  کسی که تخلف ساختمانی می کند نباید بیشتر از کسی که ضوابط  را رعایت کرده، سود کند.

وی در مورد اینکه آیا نرخ جریمه ساخت و ساز غیرمجاز افزایش ۴۰۰ درصدی داشته است، اظهار کرد: افزایش نرخ جریمه ساخت و ساز غیرمجاز هم  ۴۰۰ درصد هم نیست، بلکه متناسب با نوع کاربری است.

 برای مسکونی و  تجاری و اداری  این نرخ و درصد آن  متفاوت است، اما ۴۰۰ درصد نیست و معمولا دو برابر و دو و نیم برابر شده است.

بیشتر بخوانید: اوراق مسکن همپای قیمت مسکن می تازد

گلپایگانی ادامه داد: این نرخ افزایش داشته اما نه به میزان ۴۰۰ درصد. تنها در برخی موارد این احتمال وجود دارد در صورتی که  قیمت تجاری در دفترچه ارزش معاملاتی که وزارت اقتصاد به ما ابلاغ می کند، چهار برابر شده باشد، این اتفاق رخ داده باشد.

یعنی قیمت مبنا چهار برابر شده باشد، امکان دارد که افزایش چهار برابری هم اتفاق افتاده  باشد.

وی درباره اینکه آیا نرخ عوارض پروانه ساخت در مناطق پایتخت یکسان است، گفت: اینطور نیست که مبلغ عوارض ساخت و ساز در همه جا یکسان باشد، در بافت فرسوده شهر تهران که ۳۰۰۰ هکتار است نرخ عوارض ما صفر است و یک ریال هم از کسی عوارض نمیگیریم.  

به گفته وی، این برای تشویق مردم به ساخت و ساز در بافت فرسوده است.

گلپایگانی در مورد اینکه آیا عوارض در بافت فرسوده شمال و جنوب شهر یکسان است یا خیر گفت: بافت فرسوده عمدتا در جنوب تهران است و در جاهای خیلی محدودی از  شمال هم داریم اما عمده بافت در میانه و شمال شهر است و همانطور که گفتم رایگان است.

معاون شهردار تهران که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، درباره تفاوت نرخ عوارض در شمال و جنوب شهر نیز گفت: قطعا این نرخ در جنوب تهران پایین تر است. ارزان ترین نرخ عوارض ما در مناطق ۲۰ و ۱۹ و ۱۷ است که حتی نسبت به شهرهای پیرامونی تهران هم کمتر است.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید