اخبار اقتصادیمنتخب سردبیر

ایران، نفتکش ربوده شده را پس گرفت

نفتکش ایرانی

شبکه الجزیره خبر داد: نفتکش ایرانی که توسط آمریکا توقیف شده، توسط ایران پس گرفته شد.

به کزارش برات نیوز، به نقل از الجزیره، رئیس یک سازمان حقوق بشر در امور دریایی اعلام کرد: نفتکش ایرانی اسمای گالف که آمریکا به‌خاطر نقض تحریم‌ها علیه ایران مصادره کرده بود، در روز پنجم جولای از ساحل امارات حرکت کرده و وارد آب‌های ایران شده است.

بر اساس این گزارش، یک سازمان دریانوردی در گزارشی تأییدنشده اعلام کرد نفتکشی که آمریکا به‌خاطر نقض عامدانه تحریم‌ها علیه ایران مصادره کرده بود، در روز پنجم جولای از ساحل امارات متحده عربی حرکت کرده است.

تصاویر ماهواره‌ای این کشتی را در روز پنجشنبه در آب‌های ایران نشان می‌دهد.

مشخص نیست چه اتفاقی در نفتکش «ام‌تی اسکای گالف» با پرچم دومینیکا افتاده ولی گزارش حرکت این نفتکش پس از ماهها درگیری بین ایران و آمریکا منتشر شده است.

دیوید هاموند، رئیس سازمان حقوق بشر در امور دریایی می‌گوید کاپیتان نفتکش اسکای گالف تایید کرده که این کشتی حرکت کرده است.

هاموند گفت 26 نفر از ملوانان هندی این کشتی به کشور خود بازگشته‌اند و دو نفر دیگر در تهران به‌سر می‌برند.

عکس‌های ماهواره‌ای وب‌سایت «تنکر ترکرز دات کام» که تجارت نفت در دریا را ردیابی می‌کند، این کشتی را در آبهای ایران در جزیره هرمز نشان داده است. جزیره هرمز در 190کیلومتری شمال ساحل امارات قرار دارد یعنی جایی که این نفتکش ماه‌ها نگهداری می‌شد.

گفتنی است رویترز طی گزارشی تأیید نشده اعلام کرده تولید نفت خام ایران به پایین‌ترین حد طی چهار دهه گذشته رسیده است. منابع ذخیره‌سازی و نفتکش‌های ایران تقریبا پر شده‌اند که نتیجه کاهش صادرات و پایین آمدن فعالیت‌های پالایشگاهی به‌خاطر همه‌گیری ویروس کرونا است.

درگیری بین تهران و واشنگتن از 2018 یعنی زمان بیرون رفتن آمریکا از قرارداد اتمی برجام بین ایران و 6 قدرت بزرگ دنیا، افزایش یافته است، آمریکا پس از آن صادرات نفت ایران را تحریم کرد.

این در حالی است که ذخایر نفتی شناور به‌روی دریای ایران هم در حال پر شدن است. منابع کشتیرانی تخمین می‌زنند ایران از 30 نفتکش برای ذخیره نفت استفاده کرده باشد که هر کدام حداکثر ظرفیت 2 میلیون بشکه نفت را دارند.

این ارقام نشان‌دهنده بیش از 50 میلیون بشکه نفت ذخیره‌شده است که ماه‌ها بدون استفاده مانده‌اند. این ذخایر ترکیبی از نفت خام و میعانات گازی است که یک درجه نفتی بسیار سبک است.

وزارت نفت ایران سعی دارد با کاهش تولید ذخایر نفتی این کشور را مدیریت کند.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید