منتخب سردبیرموبایل

آمار واردات موبایل در سال ۹۸

آمار واردات موبایل در سال ۹۸ به ۱۵ میلیون دستگاه رسید

طبق گزارش اعلام‌شده روابط عمومی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی در سال ۹۸، آمار واردات موبایل ۱۵ میلیون و ۳۸۰ هزار دستگاه بوده است. همچنین از این تعداد، ۱۴ میلیون دستگاه توسط مصرف‌کنندگان فعال شده است. در این مطلب از برات نیوز بیایید به بررسی آمار واردات موبایل در سال گذشته بپردازیم. با ما همراه باشید.

این گزارش نشان می‌دهد که طی اسفند ماه سال ۹۸، تعداد ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه موبایل وارد کشور شده که تعداد ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه توسط کاربران فعال شده است. این موضوع می‌تواند میزان مصرف کشور در ماه پایانی سال ۹۸ را نشان دهد. همچنین بیشترین میزان واردات موبایل سال ۹۸ مربوط به دی ماه است. در این ماه، آمار واردات دستگاه موبایل، تعداد ۱.۸ میلیون بود. پرمصرف‌ترین ماه سال ۹۸ هم بهمن ماه بوده که بیش از ۱.۵ میلیون دستگاه موبایل فعال شده است.

بر اساس گزارش‌های سامانه همتا، برند سامسونگ با ۵۶ درصد، صدرنشین بازار موبایل کشور است. پس از سامسونگ، برندهای نوکیا، هواوی، شیائومی، اپل و آنر به‌ترتیب با ۱۷، ۹، ۷، ۵ و ۳ درصد، رتبه‌های دوم تا ششم را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین پرمصرف‌ترین مدل‌های موبایل، گوشی‌های سامسونگ گلکسی A۱۰ ، A۱۰s و A۵۰ و نوکیا ds۱۰۶ بوده‌اند.

آمار واردات موبایل از طریق رویه مسافر، کاهش چشمگیری داشته است

آمار واردات موبایل از طریق رویه مسافر، کاهش چشمگیری داشته است

واردات موبایل از طریق رویه مسافری در ۶ ماه پایانی سال ۹۸ کاهش چشمگیری داشت. پس از تغییر قوانین و حذف معافیت ۸۰ دلاری، واردات موبایل از طریق رویه مسافری کاهش زیادی داشته است، اما هنوز هم واردات محصولات کرونااپل از طریق رویه مسافری نسبت به رویه تجاری این برند بیشتر است.

دبیر انجمن واردکنندگان موبایل

در اسفند ماه سال ۹۸ از میان تعداد ۶۴ هزارو ۹۵۰ دستگاه تلفن همراه اپل، ۵۳ هزار و۷۵۰ دستگاه از طریق رویه مسافری و ۱۱ هزار و ۲۰۰ دستگاه به‌صورت تجاری وارد کشور شده است.

گفتنی است که فروردین ماه سال ۹۹، کاهش ۱۰ برابری واردات موبایل را نسبت به مدت مشابه در سال ۹۸ نشان می‌دهد. از ابتدای فروردین ماه سال ۹۹ تا ۲۰ اردیبهشت ماه، تنها ۷۰۰ هزار دستگاه موبایل وارد کشور شده، در حالی که مصرف کشور به‌طور ماهانه، ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه است. دلیل کاهش چشمگیر در واردات موبایل را می‌توان محدودیت‌هایی دانست که بحران ویروس کرونا ایجاد کرده است. همچنین تخصیص ارز مورد نیاز برای واردات موبایل در اسفند ماه سال ۹۸ باطل شد که یکی دیگر از دلایل کاهش واردات در یک ماه اخیر است.

تعطیلی مراکز آموزشی و تاکید بر آموزش آنلاین باعث افزایش تقاضای موبایل شده است. به‌طور کلی عواملی مانند کمبود جهانی کالا به‌دلیل کرونا، بالا رفتن نرخ ارز، بسته‌شدن مرزها، محدودیت‌های واردات کالا و آموزش آنلاین باعث برهم‌خوردن تعادل عرضه و تقاضا شده است. اگر این روند ادامه یابد، با کمبود جهانی کالا و افزایش بیش از ۳۰ درصد قیمت‌ها روبه‌رو خواهیم شد.

انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی

منبع: ایسنا

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید