رانتهای وارداتی و میلیاردها دلار ارز دولتی که صرف ورود کالاهای بی اساس به کشور می شود، سالهاست که مهمترین چالش و آسیب تولید داخل است.
به گزارش براتنیوز، آمار و ارقامی که از مقامهای مسئول از گوشه و کنار به گوش می رسد عمق فاجعه را بیشتر نمایان می کند.
محمد صفایی، نماینده مردم شهرستانهای گناباد و بجستان در مجلس ، به تازگی در گفتوگویی اعلام کرده است: در سال 97، 18 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی از کشور خارج شد که نزدیک به 14 میلیارد دلار آن صرف واردات عروسک، غذای سگ و امثالهم شد. این موضوع بیانگر یک خیانت و رانت است.
بیشتر بخوانید: اما و اگرهای واردات برنج و پاسکاری مسوولان
به گفته این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، اصلیترین عامل ضرر تولید داخلی کشور، رانتهای وارداتیست.
وی با صراحت بیان میکند: مجلس با تخصیص ارز 4200 تومانی حتی برای کالاهای اساسی هم مخالف است.
واردات 18 میلیارد دلار ارز دولتی برای غذای سگ و عروسک
این نماینده با اعلام اینکه در سال 97 یک کار اشتباه از سوی دولت انجام شد و تخصیص ارز دولتی بود.
وی می گوید: بهعنوان مثال 18 میلیارد دلار ارز با این طرح از کشور خارج شده که برای 4 میلیارد دلار آن تا آذر سال گذشته براساس گزارش تفریق بودجه کالایی وارد کشور نشده و با مابقی آن یعنی حدود 14 میلیارد دلار آن نیز غذای سگ و عروسک و مانند این ها وارد شده است که نشان میدهد این یک خیانت و رانت بوده است.
وی همچنین گفت: با تخصیص ارز 4200تومانی حتی برای کالاهای اساسی مخالف هستیم زیرا نظارت آن سخت و هزینههایی دارد و باید این رانتها و روزنهها برای رانتخواران کور شود.
وی عقیده دارد که باید یارانه به مصرفکننده و یا تولیدکننده داده شود. بهعنوان مثال اگر یارانه را در اختیار دامدار قرار دهند خودش بهتنهایی کمبود گوشت را جبران خواهد کرد.
حوزه کشاورزی نیازمند نظارت اساسی
بر اساس این گزارش در حوزه کشاورزی نیز با مشکلات اساسی در زمینه واردات مواجه هستیم.
به گفته نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی، سالانه ۲۰ میلیون تن محصولات کشاورزی به کشور وارد میشود، در همین زمینه نظارتها بر ورود محصولات کشاورزی به کشور باید تشدید شود.
علیرضا عباسی، همچنین عقیده دارد که خودکفایی در زمینه محصولات کشاورزی یکی از امور واجبیست که باید توسط مجلس از آن حمایت شود.
وی در همین رابطه گفت: در حال حاضر 20 میلیون تن سالانه محصولات کشاورزی به کشور ما وارد میشود که هزینه بسیاری به کشور تحمیل میکند.
وی خاطرنشان کرد: در کشور ما ظرفیتهای بسیار کشاورزی وجود دارد، در زمانی که کشور با تحریمهای ظالمانه روبرو است باید با برنامه ریزی در حوزه واردات محصولات کشاورزی این میزان را کاهش دهیم.
به اعتقاد کارشناسان، حوزه واردات باید به شکلی اساسی بازنگری و قوانین آن بررسی دوباره شود.
هر سال که می گذرد تخلفات و کار شکنی ها در این زمینه به حوزه تولید آسیبهای جدی وارد میکند و اگر جلوی آن گرفته نشود بحران جدی درآینده خواعیم داشت.