1. خانه
  2. اقتصاد
  3. اخبار اقتصادی
  4. واکسن مادرنا؛ 45 نفر دربرابر کرونا ایمن شدند
اخبار اقتصادیمنتخب سردبیر

واکسن مادرنا؛ 45 نفر دربرابر کرونا ایمن شدند

واکسن مادرنا

بالاخره یکی از تحقیقات انجام شده روی ساخت واکسن کرونا نتایج مثبت داشت. این واکسن که در شرکت زیست‌فناوری مادرنا ساخته شده بر روی 45 داوطلب واکنش درست و ایمن نشان داده است.
واکسن مادرنا که محصول پژوهشگران مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی است، نخستین واکسن آزمایش‌شده روی انسان محسوب می‌شود.
بر اساس اعلام شرکت مادرنا، آزمایش‌های مرحله‌ سوم واکسن ۲۷ ژوئیه (۶ مرداد) با شرکت ۳۰ هزار نفر آغاز خواهد شد.
نیمی از شرکت‌کنندگان، گروه کنترلی خواهند بود که دارونما دریافت خواهند کرد. انتظار می‌رود این کارآزمایی بالینی بزرگ در ماه اکتبر به پایان رسد؛ اما هنوز مشخص نیست اثربخشی و ایمنی واکسن تا آن تاریخ اثبات شود.
در این مرحله از آزمایش مشخص خواهد شد که آیا احتمال ابتلا به ویروس کرونا در دریافت کنندگان این واکسن نسبت به دریافت کنندگان دارونما کمتر خواهد شد یا خیر؟

در فاز بعدی این تحقیقات سراغ افرادی می‌روند که به دلیل موقعیت کاری یا زندگی خود بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. چون سریع‌ترین راه برای به‌دست‌آوردن نتیجه، آزمایش واکسن در میان افراد یا محیط‌های خطرخیز است.
تولید انبوه واکسن کرونا به هم‌افزایی و همکاری چندین شرکت نیاز دارد به همین دلیل کارشناسان معتقدند که هیچ شرکتی به‌تنهایی قادر به تولید میلیاردها دوز مورد نیاز نخواهد بود و برای مقابله با کووید ۱۹ به بیش از یک واکسن نیاز است.
به‌گفته‌ دکتر آنجلا راسموسن، ویروس‌شناس در دانشگاه کلمبیای نیویورک، تا وقتی همگی ما ایمن نباشیم، هیچ‌کس در جهان از خطر ویروس در امان نخواهد بود.
واکسن شرکت مادرنا از مواد ژنتیکی ویروس به‌نام mRNA استفاده می‌کند تا سیستم ایمنی را برای مقابله با ویروس کرونا تحریک کند.
در آخرین نتایج اعلام شده از سوی شرکت مادرنا، این آزمایش بر روی ۴۵ بزرگسال سالم ۱۸ تا ۵۵ ساله انجام شده که هر کدام از آنها با فاصله ۲۸ روز، دو بار واکسن دریافت کردند.
پس از تزریق دوم، در بدن تمام شرکت‌کنندگان پادتن‌های به‌اصطلاح خنثی‌کننده‌ای به‌وجود آمد که می‌توانند ویروس را در تست‌های آزمایشگاهی غیرفعال کنند.
این سطح از پادتن شباهت زیادی به میزان پادتن ساخته شده در بیماران بهبود یافته کرونایی دارد. واکسن همچنین واکنش مطلوبی را با دربرداشتن لنفوسیت تی ایجاد کرد که بخشی دیگر از سیستم ایمنی محسوب می‌شود. دکتر کیزمکیا کوربت، ایمنی‌شناس ویروسی و سرپرست تیم سازنده واکسن در مؤسسه بیماری‌های عفونی، عملکرد واکسن را فراتر از حد انتظار توصیف کرد.
بیش از نیمی از شرکت‌کنندگان عوارض جانبی ازجمله خستگی، لرز، سردرد، دردهای عضلانی و درد در محل تزریق را تجربه کردند و برخی دچار تب شدند. یک فرد دریافت‌کننده‌ دوز پایین نیز به کهیر مبتلا شد و ازهمین‌رو از مطالعه کنارگذاشته شد. هیچ‌کدام از عوارض جانبی جدی تلقی نشدند.
کارشناسانی که در مطالعه شرکت نداشتند، نتایج آن را دلگرم‌کننده اما زودرس دانستند.
به‌گفته‌ دکتر راسموسن، صرفا داشتن پادتن به‌معنای ایمنی کامل دربرابر ویروس کرونا نیست. ممکن است واکسن به‌طور کامل از عفونت پیشگیری نکند؛ اما بتواند از وخامت بیماری بکاهد.
به‌گفته پل آفیت، متخصص بیماری‌های عفونی در دانشگاه پنسیلوانیا و بیمارستان اطفال در فیلادلفیا، پادتن‌های خنثی‌کننده و دیگر واکنش‌های ایمنی، نشانه‌ای خوب است؛ اما فعلا معلوم نیست آیا آن‌ها واقعا از افراد دربرابر ویروس محافظت خواهند کرد یا چه‌مدت دوام خواهند داشت.
وی افزود: عوارض جانبی بهایی کوچک هستند که برای کسب ایمنی دربرابر یک بیماری بالقوه شدید باید پرداخت کرد؛ هرچند وقتی شمار بزرگی از افراد، واکسن را دریافت کنند، تب ممکن است به عاملی برای نگرانی تبدیل شود.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست