این روزها همه جا خبر از آغاز موج جدید کرونا و وضع پروتکلهای جدید کرونایی است.
به گزارش براتنیوز، پس از عادی انگاریهای شدید کرونا توسط مردم، مقامات کشور دست به کار شدند تا برای جلوگیری از وقوع فاجعه، پروتکلهای جدید کرونایی وضع کنند.
چند وقتی میشود که مردم بدون توجه به شرایط بحرانی بیماری کرونا راهی بنادر جنوبی کشور شده و شروع به عادی انگاری کردهاند.
در همین زمینه مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد:
برای کنترل و رصد بیشتر در این زمینه تست فوری کرونا از مسافرانی که میخواهند از شناورها استفاده کنند، گرفته میشود و با استفاده از نظارتها و سختگیریهای بیشتر هجوم مسافران به بنادر جنوبی کشور کمتر شده است.
در اوایل بهمن ماه سال جاری، هجوم مسافران به استانهای جنوبی به ویژه بنادر شهیدحقانی که به جزایر کیش و قشم منتهی میشود، افزایش یافت.
طبق آمار منتشره، تعداد مسافران این بنادر سه برابر نسبت به گذشته بیشتر شده بود.
چنگیز جوادپور، مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست سازمان بنادر و دریانوردی، در گفتوگویی اعلام کرد:
پروتکلهای جدید کرونایی را در سطح استانی و منطقهای وضع کردهایم که باعث شد هجوم مسافران به بندر شهید حقانی کمتر شود.
یکی از این پروتکلها فعالتر شدن سامانه ماسک است.
بر این اساس همه افرادی که به جزایر جنوبی میآیند و قصد ورود به پایانههای مسافری مانند پایانه بندر شهید حقانی را دارند از این طریق رصد میشوند.
وی همچنین افزود:
مشکل این است که بعضاً افرادی که تست کرونای آنها مثبت شده است در سامانه ماسک قابل ردیابی نیستند.
این مساله را اعلام کردهایم و امیدواریم هر چه زودتر ارتباط وزارت بهداشت و سازمان بنادر از این طریق تسهیل شود.
تا از این طریق بتوانیم همه افراد مبتلا به کرونا و آنهایی که تستشان مثبت شده است را شناسایی کنیم.

پروتکلهای جدید کرونایی از ورود افراد مشکوک جلوگیری میکنند
مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست سازمان بنادر و دریانوردی گفت:
در پروتکلهای جدید کرونایی مسلماً از ورود افراد مشکوک و مبتلا به شیوع ویروس کرونا به پایانههای بندری جلوگیری خواهیم کرد.
یکی دیگر از مشکلاتی که در زمینه رصد مسافران به مناطق جنوبی و پایانههای مسافری بندری داریم این است که آنها در داخل این مجموعهها رصد میشوند.
به نظر میرسد بهتر است با کمک وزارت بهداشت بتوانیم جایی خارج از این پایانهها و در مبادی ورودی برای پزشکان و پرسنل ایستگاههای وزارت بهداشت در نظر بگیریم تا افراد مشکوک قبل از ورود به پایانههای مسافری بنادر شناسایی شده و در صورت مشکوک بودن به کرونا اجازه ورود به آنها داده نشود.
وی همچنین ادامه داد: ی
کی دیگر از نکاتی که به نظر میرسد در این زمینه باید دقت بیشتری به آن شود این است که افراد مبتلا و مشکوک باید قرنطینه شوند و به آنها اجازه داده نشود تا خودشان انتخاب کنند.
چراکه این افراد رها شوند تا رسیدن به مقصد یا منزلشان دیگران را هم مبتلا خواهند کرد.
افزایش نظارت اتاق اصناف بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی
در زمینه وضع پروتکلهای جدید کرونایی، اتاق اصناف ایران با صدور بیانیهای از افزایش نظارت بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی از سوی اصناف خبر داد.
اتاق اصناف ایران به انجام و رعایت موارد بهداشتی از سوی صاحبان مشاغل و صنوف تاکید بسیار کرد.
در این بیانیه میخوانیم:
بر اساس آخرین اعلام رسمی ستاد ملی مبارزه با کرونا، در برخی از شهرهای کشور شاهد روند صعودی مجدد شیوع ویروس کرونا هستیم.
افزایش سرایتپذیری با جهشهای ثبت شده، میزان مراجعان سرپایی و بستری و همچنین بالا بودن موارد تست مثبت، حاکی از آن است که در روزهای آینده، گونه متفاوتتری از چرخه ویروس را شاهد خواهیم بود که میتواند نشاندهنده شکلگیری موج جدید بیماری باشد.
مسلماً اگر خیز چهارم رخ دهد، سرعت سرایت، ابتلا و انتقال به مراتب از امواج قبلی بیشتر خواهد.
اصناف به عنوان پیشانی تعاملهای اجتماعی و اقتصادی جامعه و به علت تعامل بیشتر با مردم، متأسفانه از ابتدا بیش از سایر نهادها در معرض این ویروس بوده و ضرر و زیان و محدودیتهای سنگینتری را متحمل شدهاند.
سادهانگاری عامل ایجاد موج جدید
در ادامه این بیانیه آمده است که:
بدون شک سادهانگاری و سهلانگاری در ایام پیشرو به ناچار تصمیمگیران ستاد ملی مبارزه با کرونا را به سمت اعمال پروتکلهای جدید کرونایی، آن هم دُرست، در بحبوحه فعالیت نزدیک به عید نوروز که قاعدتاً انتظار اصناف، رونق بیشتر کسب و کارشان است، پیش خواهد برد.
لازم است تمامی همکاران در اتاقهای اصناف و اتحادیههای سراسر کشور، استراتژی سختگیرانهتری در رعایت شیوهنامهها و دستورالعملهای بهداشتی اعمال کنند و نسبت دستورالعمل مربوط به شاغلان واحدهای صنفی و همچنین آنچه مربوط به مشتریان است تذکرات جدیتری صورت پذیرد.
اصناف قطعاً با جدیت بیشتری مصوبات اخیر ستاد ملی کرونا را اجرا خواهند کرد و البته از تمامی اتاقهای اصناف و اتحادیههای صنفی کشور تقاضا داریم مجموعه جدیتری از سیاستهای حمایتی و تشویقی در قالب تقدیر و تشکر از واحدهای صنفی که تلاش شایستهای در رعایت پروتکلها داشتهاند.
همچنین سیاستهای جریمهای و تنبیهی برای واحدهای متخلف در نظر گرفته و با همکاری بازرسان سازمانهای صنعت، معدن و تجارت و مراکز بهداشت، بازرسان اصناف نظارت سنگینتری بر واحدهای صنفی صورت دهند.