جهت جلوگیری از ارسال پیامک های مزاحم روشهای متفاوتی نظیر استفاده از سامانه #۸۰۰* وجود دارد. این سامانه برای ساماندهی پیامکهای تبلیغاتی که از طریق سامانههای ارسال پیام کوتاه و با سرشمارههای مختلف برای مشترکان تلفن همراه ارسال میشوند، ایجاد شده است. همچنین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز سامانه ۱۹۵ را برای ساماندهی پیامکهای تبلیغاتی که با شمارههای شخصی ارسال میشوند، راهاندازی کرد.
به گزارش برات نیوز، در این میان شمارههای شخصی نیز وجود دارند که اقدام به ارسال پیامکهای انبوه کرده و از طرف کاربران شکایتی علیه آنها تنظیم نمیشود. چنین سرشمارههایی از طریق رفتار سیمکارتها و تشخیص عدم رفتارهای معمول مانند برقراری تماس و باتوجه به حجم پیامکهای ارسالی از سوی آنها شناسایی و مسدود میشوند. این روش نیز برای جلوگیری از ارسال پیامک های مزاحم توسط شمارههای شخصی صورت میگیرد با این حال، این اقدامات نتوانستند بهطور کامل مانع ارسال پیامکهای مزاحم تبلیغاتی شوند.
پیمان قرهداغی، مدیرکل دفتر حمایت از حقوق مصرفکننده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، اعلام کرد پیامکهای تبلیغاتی یا کلاهبرداری که از طریق سرشماره یا شمارههای شخصی ارسال میشوند را میتوان به سامانه 195 پیامک کرد. اگر شماره شخصی اقدام به ارسال پیامک کند و جنبه تبلیغاتی داشته باشد، امکان ارسال پیامک برایش مسدود میشود.
وی افزود: ارسال پیامک از طریق سرشمارهها، برای کسانی که دریافت پیامکهای تبلیغاتی را مسدود نکردند امکانپذیر است اما اگر از طریق اعلام به سامانه ستاره ۸۰۰ مربع دریافت پیامکهای تبلیغاتی منع شده باشد، نباید از سرشمارهها پیامکی بیاید و اگر بیاید تخلف است. تخلفات مربوط به سرشمارهها هم قابلیت ارسال پیامک به ۱۹۵ دارد و هم مردم میتوانند در سایت 195.ir شکایتشان را ثبت کنند.
قرهداغی همچنین اعلام کرد در صورتی که گزارشهای ثبت شده تخلف سرشمارههای مذکور را ثبت کنند، آن سرشمارهها مسدود خواهند شد. این سرشمارهها ممکن است برای افراد و یا شرکتهای حقوقی باشند که از ما پروانه دریافت نکردهاند. اگر یکی از سرشمارههای متعلق به این افراد مسدود شود، دیگر سرشمارههای در اختیار آنها نیز مسدود خواهند شد. جدا از این، طرح در مراجع قضایی بابت تخلفی که داشته، طرح دعوی شده و امکان ارسال پیامکش هم سلب میشود.