محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی از راه اندازی دوباره خط تولید لوکوموتیو در کارخانه لوکوموتیو سازی واگن پارس خبر داد.
پتانسیل های ظرفیت تولید داخلی
به گزارش برات نیوز، امروز نخستین لوکوموتیو تولیدی واگن پارس با عنوان “پارس ۳۳” تحویل میشود و سفارش ۱۰ دستگاه لوکوموتیو به این شرکت داده شده است. در مدار قرار گرفتن دوباره این کارخانه تلاشی در جهت استفاده از پتانسیل های ظرفیت تولید داخلی است.
در سال 1390 برای نخستین بار موتور لوکوموتیو باری در داخل کشور تولید شد و یک سال بعد از آن اعلام شد که نخستین لوکوموتیو نیز تولید خواهد شد اما تحریم ها مانع از پیشبرد کامل اهداف ریلی طی این سال ها شد.
اکنون با حمایت وزیر راه و شهرسازی ۷۰ دستگاه انواع ناوگان شامل لکوموتیو، واگن مسافری و واگن باری به ارزش ۲۲۳ میلیارد تومان وارد شبکه ریلی میشود.
محمد اسلامی سهشنبه چهارم آذرماه در هشتمین آئین بهرهبرداری از ناوگان جدید ریلی، ضمن اعلام این خبر و ابراز خرسندی از راهاندازی مجدد خط تولید لوکوموتیو پس از ۱۰ سال در کشور و اعتقاد دارد این موضوع اثبات میکند که کشور ما دارای ظرفیت و استعداد قابل اعتمادی است و میتواند بیش از این، مورد توجه قرار گیرد.
تولید لوکوموتیو در داخل کشور
تولید لوکوموتیو در درون کشور، نوع جدیدی از تأمین منابع و بیانگر این است که این ظرفیتها و پشتیبانیهای همهجانبه بهصورت یک ظرفیت بالقوه در کشور وجود دارد و در این میان نگاه مهم است که بتواند این ظرفیت را از بالقوه به بالفعل تبدیل و از آن بهرهبرداری کند
اولین لوکوموتیو شرکت واگن پارس، پارس 33 نام دارد. اسلامی در مورد این محصول می گوید: این لوکوموتیو از شرکت واگن پارس به شرکتهای حمل و نقل ریلی تحویل میشود و وزارت راه و شهرسازی، شرکت راهآهن و همه دستگاههای مسئول نیز کمک خواهیم کرد تا این خط تولید، با ظرفیت بالا فعالیت کند و ناوگان موردنیاز شرکتهای ریلی را از این طریق تأمین کنیم.
رقابت با محصولات خارجی یک اصل مهم برای وزارت راه و شهرسازی است. با امید به استفاده از شرایط و فرصت های پیش آمده، می توان تنوع منابع را به وجود آرد.
ایران روی ریل پیشرفت به سوی آینده
وزیر راه و شهرسازی با یادآوری شعار شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران “ایران روی ریل پیشرفت به سوی آینده” به تشریح رویکردهای توسعه ناوگان در این شرکت پرداخت و گفت: بهسازی و نوسازی در ساختار سازمانی و نیروی انسانی، شایستهسالاری و مبنای توسعه دانش و تکنولوژی با اصلاح فرآیندها در راهآهن پایهگذاری شده است و این شعار بهعنوان نگاهی ماندگار و اثربخش برای پیشرفت کشور، میتواند برای سایر بخشها نیز مورد استفاده قرار گیرد.
تاثیرات تولید لوکوموتیو بر صنعت حمل و نقل
وی ادامه داد: در بخش حمل و نقل، نیاز داریم که مردم بتوانند، سریعتر، کیفیتر و ایمنتر، بارهای خود را در مقاصد مختلف داخلی و بینالمللی منتقل کنند و جابهجایی مسافر را از راهآهنی که تفکری جدید را ارائه میکند و سعی دارد خود را متفاوتتر و پیشرفتهتر از گذشته ارائه کند، انتظار داشته باشند.
اسلامی ادامه داد: «ما باید در توسعه شبکه ریلی بیش از پیش سهم راهآهن را در بحث جابهجایی بار دنبال کنیم که مستلزم اتصال به مراکز بار، ایجاد خطوط دوم برای افزایش راندمان ایمنی و حرکت و نیز خطوط جدید است.
در این خصوص پروژههای گوناگونی در دست اجرا داریم و وعده اتصال ۵ استان جدید به شبکه ریلی را محقق کردیم؛ سال آینده نیز ۴ استان دیگر نیز به شبکه ریلی کشور متصل میشود.
به ویژه خطوطی که برای توسعه کریدورهای شمال-جنوب و شرق-غرب در دستور کار قرار دارد که مهمترین آنها پروژه راهآهن چابهار به زاهدان است که به صورت مرحلهای تا پایان سال آینده این خط به بهرهبرداری خواهد رسید.»
ارتقای کمی و کیفی ظرفیت جابجایی در شبکه ریلی
همچنین سعید رسولی، مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران نیز در همین مراسم اذعان داشت: امروز خط تولید لوکوموتیو در واگن پارس اراک پس از ۱۰ سال تعطیلی مجدد راهاندازی شد که با توجه به شیوع کرونا و مشکلات فعالیتهای اقتصادی، امیدبخش است.
امسال در مجموع تاکنون ۵۲۱ دستگاه انواع ناوگان وارد شبکه ریلی شده و ظرفیت جابهجایی بار و مسافر را از نظر کمی و کیفی ارتقاء داده است.
ارزش کل ۵۲۱ دستگاه انواع ناوگان تولید داخل یاد شده را یکهزار و ۱۵۶ میلیارد تومان بوده و نسبت به سال گذشته ٢٠ درصد رشد ورود ناوگان داشتیم.
سعید رسولی معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه توانستیم در نهمین ماه از سال جهت تولید ۸ مرحله از ناوگانهای ریلی تولید شده را به بهرهبرداری برسانیم، گفت: «تمامی این واگنها در کارخانه داخل کشور به بهره برداری رسیده اند و ما توانستیم به شبکه ریلی متصل شویم.»