در حالی که سرمایهگذاران به دلیل کاهش اثرات اقتصادی ناشی از کرونا به دنبال پناهگاهی امن برای سرمایه خود گشته و به سمت دلار خیز برداشتهاند، قیمت جهانی طلا با کاهش مواجه شده است.
به گزارش برات نیوز، در حالی که سرمایهگذاران بهدلیل ترس از شیوع مجدد کرونا و بالارفتن آمار مبتلایان، و نامشخص بودن سرنوشت بسته محرک مالی جدید دولت آمریکا به دنبال پناهگاهی مطمئن بودند و به سرمایهگذاری در بازار دلار روی آوردند، قیمت جهانی طلا روز جمعه کاهش داشت و به پایین ترین رقم خود طی دو ماهه گذشته رسید.
بر اساس این گزارش، قیمت جهانی طلا در پایان معاملات دیروز با ۰/۳ درصد کاهش به ۱۸۶۲ دلار و ۹۵ سنت رسید. قیمت طلا در پایان معاملات و در ساعت های انتهایی دیروز با ۰/۶ درصد کاهش به ۱۸۶۵ دلار و ۲۰ سنت رسید.
سرمایه گذاران به سمت سرمایه گذاری روی دلار
ادوارد مویا تحلیلگر ارشد بازار ارز نیویورک در اینباره گفت:
«جمهوریخواهان و دموکراتها در خصوص انجام برخی انگیزهها و اقدامات محرک مالی هم نظر هستند اما آنها هنوز قادر به تعیین مقدار بسته مالی جدید نیستند و همین عدم اطمینان سبب شده تا سرمایهگذاران را به سمت سرمایهگذاری در بازار دلار سوق میدهد».
در هفته جاری قیمت هر اونس طلا ۴/۴ درصدی کاهش یافته بود که بیشترین میزان در ۶ هفته گذشته به شمار میرود. در عین حال ارزش دلار نیز در این هفته بیشترین افزایش قیمت خود را از اوایل آوریل (فروردین ماه) تجربه کرده است. تقویت ارزش دلار سبب گرانتر شدن کالاهایی مانند طلا برای خریدارانی می شود که از ارزهای غیردلاری استفاده میکنند.

بسته مالی محرک
یک قانونگذار در اینباره میگوید: دموکراتها در مجلس نمایندگان آمریکا در حال کار روی بسته مالی محرک ویروس کرونا به ارزش ۲/۲ تریلیون دلار هستند که جزئیات آن میتواند هفته آینده به رای گذاشته شود.
اعضای فدرال نیز این هفته در مورد اهمیت انگیزههای مالی بیشتر روی ترس سرمایهگذاران و ضربات اقتصادی ناشی از بیماری کرونا جلساتی را برگزار خواهند کرد.
بیشتر بخوانید: طلا، روند کاهشی گرفت
کاهش ارزش فلزات ارزشمند
در این هفته ارزش سهام شاخصهای بورس بخشی وسیعی از دنیا و همچنین ارزش یورو و قیمت فلز مس در مسیر ثبت بدترین عملکرد هفتگی از زمان اوج همهگیری ویروس کرونا قرار گرفت، زیرا سرمایهگذاران از بازار داراییهای پرریسک خارج شدند و سرمایهگذاری در بازار امن دلار را انتخاب کردند.
ترس از موج بعدی کرونا همچنین بازار فلزهایی چون پلاتین را تحت تاثیر قرار داده و همچنین ممکن است روی فروش بد گازوئیل در اروپا نیز تاثیرگذار باشد. ارزش پلاتین با رسیدن به ۸۴۹ دلار بیشترین سقوط هفتگی خود را از اول فروردین سال جاری تجربه کرد. هر اونس نقره نیز با ۱/۱% کاهش به ۲۲/۹۶ دلار رسید که بدترین رقم از اوایل سال جاری تاکنون است.