محمد فرجی، رئیس اتحادیه فنآوران رایانه تهران در رابطه با فراوانی کالا در بازار امروز گفت: از زمان تایید بانک مرکزی، واردات کالا به کشور انجام شده و شاهد کاهش قیمت کالاهای IT بین ۳ الی ۴ درصد بودیم؛ لذا نوید این را میدهم که طی هفته آینده شاهد کاهش قیمت کالاهای IT خواهیم بود و برای مردم این کاهش قیمت محسوس خواهد بود. کاهش قیمت به دلیل فراهم شدن بستر ورود کالاهایی است که سه ماه در انتظار واردات بودهاند. امیدواریم نوسانات ارز به ثبات درستی برسد و توان مردم نیز در شرایطی قرار گیرد تا بتوانند به راحتی کالای مورد نیاز خود را تهیه کنند.
بهگزارش برات نیوز، فرجی از خروج ۲۵ درصد اعضای این اتحادیه خبر داد و گفت: هر تغییری در ارز، قیمت، فراوانی و تقاضا برای کالاها این صنف را دچار تغییر و دگرگونی می کند. لذا در این شرایط ۲۵ درصد از اعضاء ناچار به خروج از صنف شدهاند. آنچه امروز در واحدهای صنفی به فروش میرسد تنها با ۲ تا ۳ درصد سود معامله و فاکتور میشود در غیر این صورت مشتری از واحد دیگری کالا را تهیه میکند، شرایط بحرانی نوسانات ارز و گرانی آن، تاثیر بسیار نگرانکنندهای بر کالای استراتژیک حال حاضر کشور گذاشته است.
رئیس اتحادیه فنآوران رایانه تهران افزود: با اوصاف فوق در کوتاهترین زمان، قریب به ۲۵ درصد (۶۰۰ واحد صنفی) از واحدهای صنفی این اتحادیه مجبور شدند صنف را ترک کنند، مغازههای خود را بفروشند و یا اجاره دهند و در بانک نگه دارند. سود واحدهای صنف به یکسوم تقلیل پیدا کرده است در حالیکه مکالمات شهری با نرخ دو برابر و برق دو برابر نسبت به سال گذشته محاسبه میشود. از سویی ۲ درصد از سود کم و هزینهها دو برابر شده است. تحمل و یا ترک این شرایط برای افرادی که عمری را برای کسب تجربه در صنفی بودهاند که نیاز به تخصص، علم و آگاهی و سرمایه زیاد دارد، بسیار تاسف بار است.
بیشتر بخوانید: اولویت با تولید داخل است اما واردات تجهیزات آی تی باید تسهیل شود
او ادامه داد: ورود به این صنف و کسب تجربه لازم برای هر فردی، حداقل نیازمند ۲۰ سال سرمایه و برنامهریزی دارد. هیچ منبع و ماخذی نمیتواند این زیانها را جبران کند. دنیای دیجیتالی و آموزش مجازی، نیاز به فراوانی کالاها در این زمینه و آموزش آن دارد؛ کالایی که از نان شب واجبتر شده است. وجود تبلت و لپتاپ برای هر دانشآموز و دانشجو موردنیاز است. واگذاری ارز موردنیاز برای تهیه این کالاها امروزه حکم آب برای مزرعه تشنه را دارد؛ اما متاسفانه با این شرایط این صنف مورد بیمهری مسئولان ذیربط از جمله وزارت صنعت، بانک مرکزی، سازمان امور مالیاتی و دیگر ارگانها و وزارتخانهها قرار گرفته است. کشور اکنون نیاز به وجود کالاهای این صنف برای آموزشهای مجازی دانشآموزان و دانشجویان دارد، اما مدت زمان زیادی باید برای ثبت سفارش و همچنین تایید بانک مرکزی و گمرکات، معطل بماند که بازار را با آشفتگی کمبود کالا مواجه کند و همانطور که ارز بالا میرود با مشکلات دیگر نیز درگیر شود. تجار این صنف از حمایت دولت باید برخوردار شوند تا بتوانند هر چند با درصدی سود نازل به کار خود ادامه دهند.