دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: با توجه به کسری واردات برنج در کشور حداقل ۷۰۰ هزار تن برنج باید طی ۴ ماه آینده وارد کشور شود.
به گزارش برات نیوز، مسیح کشاورز با اشاره به وجود برنج های مختلف در دنیا اینکه در دنیا اظهار کرد: بنابر آمار ۱۲۰ میلیون تن برنج در دنیا تولید میشود.
وجود 120 گونه برنج در دنیا
وی خاطر نشان کرد: با وجود 120 گونه برنج در دنیا نمی توان به صراحت گفت که تمامی برنجها کیفی و درجه یک هستند.
کشاورز از ورود برنجهای پرمحصول ظرف ماههای آینده خبر داد و گفت: قیمت برنج هندی و پاکستانی به ارقام پرمحصول ایرانی نزدیک است.
این مقام مسوول تصریح کرد: با توجه به نزدیکی قیمت برنج های وارداتی به برنج ایرانی خانوارها برای خرید برنج ایرانی تقاضای بیشتری دارند.
بیشتر بخوانید: افزایش واردات برنج از هند و مصائب برنجکاران
دبیر انجمن واردکنندگان برنج اظهار کرد: با توجه به کسری واردات برنج در کشور و نزدیک شدن به ایامپایانی سال و گرانی برنج خارجی باید نیاز بازار جبران شود.
وی درادامه گفت:تا ۴ ماه آینده حداقل کسری ۷۰۰ هزار تنی برنج باید از طریق واردات ارقام پرمحصول جبران شود.
کاهش 50 درصدی و کسری واردات برنج در کشور
دبیر انجمن وارد کنندگان برنج از کاهش ۵۰ درصدی واردات برنج خبر داد .
وی همچنین گفت: با توجه به واردات برنج با ارز نیما و کاهش تقاضا برای خرید ناشی از مشکلات معیشتی، میزان واردات نسبت به سال قبل افت محسوسی داشته است.
کشاورز خاطر نشان کرد:مسوولان باید دراسرع وقت برای مشکل افت میزان واردات چاره ای بیندیشند.
هشدار به خطر حذف برنج از سفره خانوارها
به گفته وی در غیر این صورت با خطر حذف برنج از سفره خانوارها روبهرو خواهیم بود.
این درحالی است که چندی پیش اخباری مبنی بر رسوب برنج های وارداتی در گمرکات و بنادر کشور، منتشر شد.
درهمین حال مسوولان ترخیص درصدی کالا توسط «گمرک»، بدون داشتن تخصیص ارز و کد رهگیری برای ثبت سفارش مرتبط با آنها را دلیل این رخداد اعلام کردند.
واردات برنج بدون کد رهگیری یکی از دلایل کسری واردات برنج در کشور
درهمین شرایط بانک مرکزی نیز به انتشار اخباری در خصوص احتمال فاسد شدن ۲۰۰ هزار تن برنج وارداتی در گمرکات و بنادر کشور واکنش نشان داد.
این بانک اعلام کرد که ستاد اقتصادی دولت کالای برنج را در سال جاری از سبد کالاهای مشمول ارز با نرخ ترجیحی خارج کرد و در گروه کالاهای اساسی با نرخ نیمایی قرار داد.
کشاورز در پایان قیمت هر کیلو برنج هندی و پاکستانی را بالای ۲۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با واردات برنج پرمحصول در ایام کرونا دیگر نگران افزایش تقاضا نیستیم.