اخبار اقتصادیمنتخب سردبیر

کلاهبرداری از طریق پیامک‌های واریزی

کلاه برداری پیامکی

روش جدیدی برای کلاه برداری پیامکی درپیش گرفته شده است که کارکرد آن با صفحات فیشینگ متفاوت است. در کلاه برداری پیامکی خبری از برنده شدنتان در قرعه‌کشی بانک یا تلویزیون نیز نیست، بلکه پیامکی به گوشی شما ارسال خواهد شد که خبر از واریز مبلغ قابل‌توجهی پول به حساب شماست. این پیامک شاید در ابتدا برای شما لذت‌بخش باشد، اما بعد از مدتی ذهنتان را درگیر خواهد کرد که این میزان پول از چه منبعی به حساب بانکی شما واریز شده است.

به گزارش برات‌نیوز ؛بعد از دریافت این نوع پیامک، شخصی با شما تماس خواهد گرفت و اعلام خواهد کرد مبلغ اشتباهی به حساب شما واریز شده است. در این موقعیت شماره کارتی اعلام خواهند کرد تا مبلغ اشتباه واریز شده را برگردانید. ایت اتفاق درحالی رخ می‌دهد که پیامک دریافتی اصلا از سوی سامانه پیامکی بانک ارسال نشده و شماره ارسال کننده آن شماره‌ای متفرقه است که شباهت زیادی با شماره پیامکی بانک دارد.

سناریو این کلاه‌برداری به این صورت است که در واقع کلاهبردار از فرد دیگری یک پیش پرداخت گرفته است و قرار نیست کالایی به سوژه خود تحویل بدهد. او برای این‌که دنبال نشود، شماره کارت شما را به سوژه خود داده است. سوژه وجه پیش پرداخت را به کارت شما واریز می‌کند و شما به کلاهبردار برمی‌گردانید. در برخی موارد حتی شما وجه را به یک مغازه که کلاهبردار در آن منتظر خرید طلاست واریز می‌کنید. بنابراین هیچ اثری از او باقی نخواهد ماند و شما و طلا فروش مسئولیت جرم را خواهید داشت.

کلاهبرداری از طریق پیامک‌های واریزی
در کلاه برداری پیامکی خبری از برنده شدنتان در قرعه‌کشی بانک یا تلویزیون نیز نیست، بلکه پیامکی به گوشی شما ارسال خواهد شد که خبر از واریز مبلغ قابل‌توجهی پول به حساب شماست

در بعضی از این پیامک‌های ارسالی حتی شماره و موجودی حساب مشترک در پیامک ذکر شده که هنوز مشخص نیست این اطلاعات از طریق فیشینگ یا نشت احتمالی اطلاعات مشتریان بانکی بدست این افراد می‌افتد یا خیر. البته چنین اطلاعاتی در پیامک‌های بانکی از آن دسته اطلاعات هستند که مشتریان کمتر به آن‌ها توجه می‌کنند و آن‌ها را حفظ نیستند.

پیامک‌های جعلی در قالب پیامکی از سوی سامانه همتا نیز ارسال می‌شوند

راه دیگری برای کلاه‌برداری استفاده از سامانه همتاست . قبلا نیز این نوع کلاه‌برداری‌ها را شاهد بودیم. درواقع پس از اجرای طرح رجیستری، پیامک‌هایی به اسم همتا به همراه آدرس‌های جعلی و صفحه‌هایی که مانند سامانه همتا طراحی شده، برای کاربران ارسال می‌شود؛ اما هر بار روش‌های مختلفی برای این کار درنظر گرفته می‌شود. قبلا بارها پیش آمده بود که پیامکی برای افراد ارسال و از آنها درخواست شده بود که جهت جلوگیری از قطع شدن تلفن همراه، مبلغی را پرداخت نمایند. حتی در شیوه جدید این مدل کلاه‌برداری افراد را به برخی صفحات فیشینگ هدایت خواهند کرد.

ثبت نام برای سهام عدالت، یارانه و طرح معیشتی، ثبت نام سهمیه یا کارت سوخت، افزایش سهمیه سوخت مسافربرهای اینترنتی و… از جمله موقعیت‌هایی هستند که کلاه‌برداران می‌توانند از آن‌ها سوءاستفاده کنند. حتی مواردی چون آزادسازی سهام عدالت و ثبت‌نام در سامانه سجام نیز دست‌مایه‌ای برای افراد سودجو شده است. برخی از مشترکین معتقدند تعدد پیامک‌هایی از این دست به حدی است که نمی‌توان پیامک‌های حقیقی را از پیامک‌های دروغین تشخیص داد.

آیا رمز پویا راهی برای کاهش صددرصدی جرائم پیامکی‌ست؟

شاید فکر کنید که استفاده از رمز دوم یکبار مصرف یا رمز پویا خطر گرفتاری به صفحات فیشینگ را کاهش داده است اما پیش‌تر یک کارشناس در رابطه با این موضوع اعلام کرده بود: اگرچه فیشینگ با فعال شدن رمز پویا کاهش یافته، اما رمز یک بار مصرف به هیچ وجه امنیت ۱۰۰ درصدی را فراهم نمی‌کند و حتی همان سایت‌هایی که سرویس‌های درگاه بانکی می‌دهند، می‌توانند رمز یک بار مصرف هم ارائه دهند و حساب‌تان را خالی کنند.

باتوجه به این موارد توصیه می‌شود که همیشه نسبت به این اتفاقات هوشیار باشید و هویت پیامک‌هایی از این دست را چک کنید و وارد هر صفحه‌  ناشناسی برای انجام کارهای بانکی خود نشوید.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید