بازیمنتخب سردبیر

هر آنچه درباره کنسول پلی استیشن 5 می‌دانیم

کنسول پلی استیشن 5

با سرعتی باورنکردنی و شگفت انگیز در حال نزدیک شدن به آغاز نسل نهم کنسول‌های خانگی و عرضه دو کنسول پلی استیشن 5 و ایکس‌باکس سری ایکس هستیم. شرکت سونی در هفته‌های گذشته، اطلاعات بسیاری را از کنسول پلی استیشن 5 ‌، طراحی و بازی‌های آن منتشر کرد که شادی و هیجان را به جمع بازی‌بازان و طرفداران آورد و باعث شد تا گیمرها از هم‌اکنون، پول‌های خود را برای خرید کنسول نسل بعدی شرکت سونی، ذخیره نمایند. اما از آن جایی که در سال جاری، به دلیل ویروس کرونا، مردم شاهد معرفی حضوری و همه جانبه‌ای از کنسول پلی استیشن 5 نبودند و به صورت کلی، اطلاعات منتشر شده از کنسول پلی استیشن 5 جسته و گریخته منتشر شد، شاید بد نباشد زمانی را برای جمع آوری تمام این اطلاعات سپری کنیم و آن‌ها را یکی پس از دیگری بررسی نماییم. به عنوان مثال، سونی در ابتدا لوگوی PS5 و مشخصات سخت افزاری‌ آن را معرفی کرد و پس از آن نیز شاهد رونمایی از کنترلر کنسول پلی استیشن 5، یعنی دوال سنس (DualSense) بودیم و در هفته‌های اخیر نیز اطلاعات و نمایش‌های بسیاری از بازی‌ها و طراحی خودِ کنسول منتشر شده است.

جمع آوری تمام این اطلاعات در کنار یکدیگر، باعث می‌شود تا دید بهتری درباره کنسول نسل نهمی شرکت سونی، یعنی پلی استیشن 5 داشته باشیم و امروز در برات نیوز در کنار شما هستیم تا دقیقا همین کار را انجام دهیم. سوالات بسیاری در ذهن تمام مردم و بازی‌بازان به وجود می‌آید و بسیاری از افراد هنوز از مشخصات سخت افزاری، تاریخ انتشار کنسول پلی استیشن 5 یا حتی کاربردهای کنترلر دوال سنس، اطلاعات درست و کاملی ندارند و می‌‌خواهند تمام این اطلاعات را در یک مطلب و در کنار یکدیگر مطالعه کرده و داشته باشند. شما عزیزان می‌توانید در زیر، تقریبا تمام اطلاعات منتشر شده از کنسول پلی استیشن 5 را مطالعه نمایید و از تمام نکات مربوط به این کنسول نسل نهمی، با خبر شوید. ما این مطالب را برای شما دسته بندی کرده‌ایم تا مطالعه آن راحت‌تر شود.

طراحی کنسول پلی استیشن 5

طراحی کنسول پلی استیشن 5 یکی از آن مواردی بود که مردم به شدت خواهان مشاهده آن بودند. پیش از معرفی ظاهر نهایی، تصویر یک سری مدل اولیه که با نام کیت توسعه یا Dev kit شناخته می‌شدند، در رسانه‌های اجتماعی و خبرگذاری‌ها منتشر شده بود. این مدل، طراحی زیبایی نداشت و بازی‌بازان و طرفداران کنسول جدید سونی را نگران کرده بود. با این حال، شرکت سونی در رویداد 11 ژوئن خود که در هفته‌های گذشته برگزار شد، از طراحی متفاوتی نسبت به تصاویر و مدل‌های لو رفته پرده برداری کرد که تعجب و غافلگیری بازی‌بازان را به دنبال داشت. طراحی کنسول پلی استیشن 5 به مانند کنترلر دوال سنس، از دو تکه سفید و مشکی تشکیل شده که یک نور آبی و درخشان در بین آن‌ها خودنمایی می‌کند.

ظاهر نهایی پلی استیشن 5 مشخص شد
ظاهر نهایی پلی استیشن 5

جالب است بدانید که سونی دو مدل و دو طراحی متفاوت را برای کنسول پلی استیشن‌ 5 در نظر گرفته است. یک مدل استاندارد است که دیسک درایو 4K Blu-ray در آن جای گرفته و برای کسانی طراحی شده که هنوز مانند نسل‌های گذشته قصد دارند بازی‌های خود را بیشتر با دیسک بلوری اجرا نمایند. در طرف دیگر، مدل Digital Edition قرار گرفته که فاقد دیسک درایو 4K است و برای تجربه بازی‌ها روی آن تنها باید عناوین را به صورت دیجیتالی خریداری کرده و روی SSD کنسول نصب نمایید. کنسول پلی استیشن 5 به گونه‌ای طراحی شده که می‌توان آن را چه به صورت ایستاده یا عمودی و چه به صورت خوابیده یا افقی قرار داد و بنا به ستاپ و نوع چینش میز شما، نحوه قرار گیری آن متفاوت است. نکته مهم و جالب در مورد طراحی کنسول پلی استیشن 5، اندازه و مقیاس بزرگ آن است. این کنسول بنابر بررسی‌های انجام شده، یکی از بزرگترین کنسول‌های خانگی در تاریخ صنعت بازی‌های ویدیویی محسوب می‌شود. برای کسانی که درباره چرایی اندازه بزرگ کنسول پلی استیشن 5 سوال می‌پرسند، باید بگوییم که طبق پیش‌ بینی‌های انجام شده و اعلام سونی، اندازه بزرگ کنسول نسل نهمی سونی به خاطر برآمدن کنسول از پس گرمایی است که در هنگام تجربه بازی‌ها تولید می‌شود. سرعت بالای پردازنده‌‌های کنسول باعث ایجاد گرمای زیادی می‌شود و طراحی سونی به گونه‌ای بوده که فضای مناسب برای چرخش هوا درون کنسول انجام بگیرد. علاوه بر این، یک سری گزارش‌ها وجود دارد که می‌گوید قرار است یک وسیله جانبی SSD به کنسول متصل شود (در صورت میل خریدار) که باید برای تایید آن منتظر بمانیم. با تمام این تفاسیر، باید میز و قفسه خود را به خوبی برای جا دادن پلی استیشن 5 خالی کنید.

هر آنچه درباره کنسول پلی استیشن 5 می‌دانیم
پلی استیشن 5 با هدست و دوربین راهی بازار می‌شود.

تاریخ انتشار کنسول پلی استیشن 5

تاریخ انتشار کنسول پی اس 5، شاید پر تکرارترین سوالی است که از ما پرسیده می‌شود! از آن جایی که مردم، ویدیوها و نمایش‌های معرفی بازی‌ها و کنسول‌ جدید را مشاهده می‌کنند، دوست دارند بدانند چه زمانی می‌توانند دستشان را به این عناوین و محصولات جدید برسانند. سونی درباره تاریخ عرضه کنسول نسل نهمی خود، آن چنان راحت و بی پرده سخن نگفته اما همه ما می‌دانیم که اشاره سونی و مایکروسافت برای عرضه کنسول‌های جدیدشان، تعطیلات آخر سال 2020 محسوب می‌شود و سونی این موضوع را در برنامه اخیر خود تایید کرد. به نظر می‌رسد که باید در اواخر ماه نوامبر سال جاری میلادی، منتظر عرضه کنسول‌‌های نسل بعدی باشیم؛ البته با توجه به بحران جهانی ویروس کرونا و آسیب‌هایی که شیوع این ویروس به جوانب اقتصادی وارد کرد، شاید برنامه شرکت‌های سونی و مایکروسافت را کمی تغییر داده و به هم بریزد. علاوه بر این، هم‌اکنون امکان پیش خرید کنسول‌های نسل بعدی، از جمله پلی استیشن 5 نیز وجود ندارد چرا که تا قیمت و تاریخ انتشار دقیق مشخص نشود، خبری از پیش خرید نخواهد بود. با این حال، باید به زودی منتظر اعلام تاریخ انتشار دقیق کنسول‌های نسل بعدی باشیم.

هر آنچه درباره کنسول پلی استیشن 5 می‌دانیم
ظاهر نهایی کنترلر پلی استیشن 5

قیمت کنسول پلی استیشن 5

قیمت نهایی و قطعی کنسول نسل نهمی سونی، یکی دیگر از آن سوال‌های پر تکرار است که همیشه از جانب مردم پرسیده می‌شود. در بحث قیمت گذاری، وضعیت برای هر دو شرکت سونی و مایکروسافت (مخصوصا سونی) حساس است و آن‌ها ترجیح می‌دهند تا در ابتدا قیمت گذاری شرکت رقیب را مشاهده کرده و پس از آن نسبت به قیمت گذاری کنسول خود اقدام کنند. شرکت سونی در برنامه هیجان انگیز اخیر خود اعلام نکرد که قیمت کنسول پلی استیشن 5 قرار است چقدر تعیین شود اما مدیر کل پلی استیشن، یعنی آقای جیم رایان (Jim Ryan) توضیح داد که قیمت PS5 با توجه به ارزشی که ارائه می‌دهد، منطقی خواهد بود. این صحبت جیم رایان مانند صبحت‌های قبلی او، نشان می‌دهد که PS5 لزوما یک کنسول ارزان قیمت نیست و حتی ممکن است مانند قیمت اولیه کنسول پلی استیشن 3 در آن زمان، همه را شگفت زده و غافلگیر کند. علاوه بر این، از آن جایی که دو نسخه متفاوت استاندارد و دیجیتال برای کنسول PS5 در نظر گرفته شده، به احتمال زیاد شاهد دو قیمت متفاوت برای آن‌ها خواهیم بود که طبیعتا مدلی که دیسک درایو ندارد، کمی ارزان‌تر است. رقابت شدید بر سر قیمت دو کنسول نسل بعدی سونی و مایکروسافت، وضعیت پیچیده‌ای پیدا کرده و اولین قدم برای پیروزی در نسل بعد نیز قیمت گذاری درست و به صرفه برای بازی‌بازان و کاربران است.

هر آنچه درباره کنسول پلی استیشن 5 می‌دانیم
قیمت نسل‌های مختلف پلی استیشن

آیا پلی استیشن 5 از بازی‌های پلی استیشن 4 پشتیبانی می‌کند؟

بحث پشتیبانی از نسل (نسل‌های) گذشته یا Backwards Compatibility، یکی از مواردی است که برای بازی‌بازان اهمیت ویژه‌ای دارد و همیشه تجربه بازی‌های قدیمی با کنسول‌ جدید، اتفاق خوب و مهمی است. با این حال، سونی در نسل هشتم و با کنسول پلی استیشن 4، درب پشتیبانی از نسل گذشته را به صورت کلی روی بازی‌بازان بست و به دلیل تفاوت‌های ساختار و معماری سخت افزار، بازی‌های نسل‌های گذشته روی PS4 اجرا نمی‌شدند. با این حال، با کنسول PS5 قرار است این اتفاق رخ دهد و تایید شده که کنسول نسل نهمی سونی در هنگام عرضه، از تعداد زیادی عناوین محبوب و بزرگ پلی استیشن 4 پشتیبانی می‌کند و تعداد این بازی‌ها روز به روز افزایش خواهد یافت. با این حال، باید اعلام کنیم که خبری از پشتیبانی بازی‌های پلی استیشن 3، پلی استیشن 2 یا پلی استیشن 1 روی PS5 نیست و همچنان باید این عناوین قدیمی را از طریق سرویس PS Now استریم کرده یا دانلود نماییم.

هنوز مشخص نیست که چه عناوینی قرار است در فهرست بازی‌های پشتیبانی از نسل گذشته پلی استیشن 5 قرار بگیرند اما طبق اطلاعات داده شده، محبوب‌تری و پرطرفدارترین عناوین PS4، برای PS5 در زمان عرضه در دسترس خواهند بود. علاوه بر این، خبر خوب این جا است که بازی‌های نسل گذشته، با استفاده از سخت افزار قدرتمندتر کنسول جدید، بهتر و سریع‌تر اجرا خواهند شد و این می‌تواند ارزش تجربه دوباره آن‌ها را بالا ببرد. به عنوان مثال، فرض کنید بازی Spider Man را که روی پلی استیشن 4 با نرخ فریم 30 بر ثانیه اجرا می‌شد، روی کنسول پلی استیشن 5 با نرخ فریم 60 بر ثانیه تجربه کنید یا زمان‌های بارگذاری یا لودینگ بسیار کمتری داشته باشید و لذت بیشتری از گیم‌پلی ببرید. با توجه به صحبت‌های قبلی معمار سخت افزاری کنسول‌های پلی استیشن، یعنی آقای مارک سرنی (Mark Cerny) می‌توان این چنین برداشت کرد که با جایگذاری یک چیپ کنسول پلی استیشن 3 داخل پلی استیشن 5، می‌توان بازی‌های قدیمی را روی کنسول جدید اجرا کرد اما انجام چنین کاری به شدت گران تمام می‌شود و اصلا صرفه اقتصادی ندارد. علاوه بر این، سازگار کردن پردازنده‌های جدید با ساختار سخت افزاری عجیب و غیر معمول پلی استیشن 3، کاری غیر ممکن است! با این حال، پشتیبانی PS5 از بازی‌های کنسول پلی استیشن 4، می‌تواند بسیار خوشایند باشد چرا که عناوین خریداری شده (فیزیکی و دیجیتالی) توسط بازی‌بازان و کاربران در نسل گذشته، باز هم قابل استفاده هستند و حتی به شکل ارتقا یافته نیز اجرا می‌شوند.

هر آنچه درباره کنسول پلی استیشن 5 می‌دانیم
پلی استیشن 5 از SSD پشتیبانی می‌کند.

مشخصات سخت افزاری کنسول پلی استیشن 5

مشخصات سخت افزاری، از اولین اطلاعاتی بود که سونی در انتشار آن‌ها تردید نشان نداد و حتی با برگذار کردن یک مراسک جداگانه، تمام جزئیات سخت افزاری را اعلام کرد. پلی استیشن 5 دارای یک چیپ ساخته شرکت AMD است که یک پردازنده مرکزی (CPU) از نسل سوم سری پردازنده‌های Ryzen دارد. این پردازنده دارای 8 هسته و یک مایکرو چیپ 7 نانومتری است. در بخش پردازنده گرافیکی، کنسول نسل نهمی سونی دارای یک نسخه شخصی سازی شده از نسل Navi شرکت AMD است که آن طور که گفته شده، از فناوری Ray Tracing (فناوری مربوط به نورپردازی، سایه‌ها و بازتاب‌های واقع گرایانه‌ که در حال محبوب شدن در صنعت بازی‌ و فیلم است) پشتیبانی می‌کند. البته طبق صحبت‌های مارک سرنی، Ray Tracing پلی استیشن 5 با تکنیک‌ها و راهکار متفاوتی نسبت به نمونه‌های دیگر به دست می‌آید. علاوه بر این، پردازنده جدایی برای پردازش صدای سه بعدی در نظر گرفته شده که تجربه صوتی بازی‌ها را دگرگون خواهد کرد.

یکی از بزرگترین نقاط قوت کنسول پلی استیشن 5، درایو SSD آن است که طبق گفته‌های سونی، می‌تواند تحولات بسیاری را در زمینه زمان‌های بارگذاری در بازی‌ها یا ساختار و طراحی مراحل درون یک بازی ویدیویی به وجود آورد. با استفاده از SSD و تکنیک‌های سونی برای بالا بردن سرعت ورودی و خروجی (I/O)، اطلاعات و داده‌ها با سرعت بسیار بیشتری برای پردازش فرستاده می‌شوند و همین سبب می‌شود تا دست بازی‌سازان برای طراحی و ساخت دنیاها و بازی‌های بزرگتر و پر جزئیات‌تر، باز باشد. علاوه بر این، زمان نصب بازی‌ها یا نصب به‌روزرسانی‌ها با SSD کنسول پلی استیشن 5، بسیار کمتر خواهد شد.

هر آنچه درباره کنسول پلی استیشن 5 می‌دانیم
ویژگی‌های پلی استیشن 5

همچنین بد نیست به دیسک درایو کنسول PS5 (مدل استاندارد) اشاره کنیم که می‌تواند دیسک‌های بلوری با ظرفیت 100 گیگابایت را بخواند و همچنین کنسول از بلوری‌های 4K نیز پشتیبانی خواهد کرد. طبق اعلام رسمی سونی، پلی استیشن 5 از رزولوشن 4K با نرخ تازه سازی 120 هرتز پشتیبانی می‌کند و به بازی‌بازانی که مانیتورها یا تلویزیون‌هایی با نرخ تازه سازی 120 هرتز دارند، این امکان را داده تا از سخت افزار خود استفاده بهینه کنند. شما می‌‌توانید در زیر، مشخصات سخت افزاری کنسول پلی استیشن 5 را به صورت دقیق و با جزئیات، مشاهده نمایید:

Component Spec
CPU 8x Zen 2 Cores at 3.5GHz (variable frequency)
GPU 10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz (variable frequency)
GPU Architecture Custom RDNA 2
Memory/Interface 16GB GDDR6/256-bit
Memory Bandwidth 448GB/s
Internal Storage Custom 825GB SSD
IO Throughput 5.5GB/s (Raw), Typical 8-9GB/s (Compressed)
Expandable Storage NVMe SSD Slot
External Storage USB HDD Support
Optical Drive 4K UHD Blu-ray Drive

کنترلر کنسول پلی استیشن 5

در نسل‌ها و سال‌های گذشته، عادت داشتیم تا کنترلر کنسول‌های مختلف سونی را با نام دوال شاک (DualSock) در دست بگیریم و به تجربه بازی‌های مشفول شویم. این کنترلر‌ها در چهار نسلی که از عمر پلی استیشن می‌گذرد، تغییراتی ریز و درشتی را به خود دیده‌اند اما هیچگاه به صورت پایه تغییر نکرده‌ و تکامل نیافته‌اند. با این حال، با کنسول پلی استیشن 5 و در نسل نهم، سونی یک کنترلر کاملا جدید با نامی کاملا جدید معرفی کرده که دوال سنس (DualSense) نام دارد. سونی با هدف این که بازی‌بازان در نسل جدید کنسول‌ها، بیشترین حس غرق شدن و تعامل را بازی‌های ویدیویی محبوب خود داشته باشند، کنترلری را طراحی کرده که از هر نظر نسبت به نمونه‌های قبلی متفاوت باشد. اول از همه باید اشاره کنیم که حالا دیگر با یک رنگ ثابت طرف نیستیم و دوال سنس، ترکیبی از دو رنگ مشکی و سفید را روی خود دارد که به شکل جالبی روی هم قرار گرفته‌اند. کلید‌ها یا دکمه‌های اصلی دوال سنس (D-pad و کلید‌های مربع، ضربدر، دایره و مثلث) برخلاف کنسول‌های خانگی قبلی سونی، به صورت مات نیستند و پلاستیک روی آن‌ها حالت کریستالی دارند که ما را به یاد دکمه‌های کنسول دستی پلی استین ویتا (PS Vita) می‌اندازد. علاوه بر این، طراحی وجه کناری کنترلر دوال سنس، به صورت کلی نسبت به دوال شاک 4 تغییر کرده و جادستی‌ها، خمیده طراحی شده‌اند.

هر آنچه درباره کنسول پلی استیشن 5 می‌دانیم
مقایسه کنترلر پلی استیشن 4 با کنترلر پلی استیشن 5

بین این کلید‌های اصلی، صفحه لمسی یا تاچ پد قرار می‌گیرد که نسبت به صفحه‌ی لمسی کنترلر دوال شاک 4، طراحی متفاوتی دارد و رگه‌های نور آبی که روی کنترلر دوال سنس دیده می‌شوند، بینِ تاچ پد و قسمت اصلی کنترلر را روشن می‌‌کنند. صحبت از نور LED شد، بد نیست بگوییم که این نور که برای اولین بار در دوال شاک 4 معرفی شد و آن را در قسمت جلویی کنترلر (یا در مدل‌های جدیدتر، بالای صفحه لمسی) مشاهده می‌کردیم، حالا تنها به مانند دو رگه روی کنترلر دیده می‌شوند که ظاهر متفاوتی به آن داده‌اند. به وجهِ جلویی کنترلر دوال سنس که نگاه می‌کنیم، دیگر خبری از پورت Micro USB نیست و با پورتِ USB Type C طرف هستیم که باید از آن برای متصل کردن مستقیمِ کنترلر به کنسول و البته شارژ کردن آن استفاده کنیم. یک نکته ریز دیگر در مورد وجه جلویی کنترلر وجود دارد که حذف شدن فضای بین تریگرها محسوب می‌شود؛ به این معنی که بین تریگرهای R1 و R2 یا L1 و L2، فاصله‌ای وجود ندارد و آن‌ها به یکدیگر چسبیده‌اند.

هر آنچه درباره کنسول پلی استیشن 5 می‌دانیم
ویژگی‌های کنترلر پلی استیشن 5

بد نیست در مورد مواردی صحبت کنیم که در واقع می‌توانند تجربه گیم‌پلی بازی‌باز را تغییر داده و تکامل ببخشند. رامبل‌ (Rumle) همیشه نقش مهمی را درون کنترلرها ایفا می‌کنند. به عنوان مثال، رامبلِ درونِ جوی کان‌های کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch) را در نظر بگیرید که HD Rumble نامیده می‌شوند و اید‌ه‌های جدیدی با استفاده از آن‌ها در بازی‌های ویدیویی ایجاد شده است. حال، رامبل‌ کنترلر پلی استیشن 5 قرار است در هر لحظه و هر مکانی، متفاوت کار کند. طبق اطلاعاتی که در ماه‌های گذشته منتشر شده بود و حتی مورد تایید مدیران سونی نیز قرار گرفت، رامبل‌ یکی از موارد برجسته‌ی کنترلر دوال سنس محسوب می‌شود. حتی دو بازی Astro Bot Rescue Mission و Gran Turismo Sport با رامل جدید آزمایش شدند و گفته می‌شود که حضور روی هر سطح در هر بازی، رفتار کاملا منحصر به فردی را از طرف رامبل به دنبال خواهد داشت. به عنوان مثال، در یک بازی ریسینگ، مانند همین Gran Turismo، رانندگی کردن روی خاک، تفاوت عمده‌ای با رانندگی کردن روی آسفالت صاف دارد.

علاوه بر این، ویژگی فنی جدید دیگر در مورد دوال سنس، وجود تریگرهای فعال و فیدبک است که این مورد نیز در گذشته تایید شده بود. با استفاده از تریگرهای دارای فیدبک، مقاومت تریگرهای L2 یا R2 با توجه به محتوای بازی ویدیویی مربوطه، تغییر می‌کند و تجربه‌ای باور پذیر و تعاملی‌تر را به بازی‌بازان و مخاطبان ارائه می‌کند. به عنوان مثال، فرض کنید در یک بازی ویدیویی، می‌خواهید با کمان به هدف گیری بپردازید و برای شلیکِ تیر، کمان را می‌کشید. حال، با وجود تریگرهای فعال، مقاومتی که کمان در هنگام کشیده شدن از خود نشان می‌دهد، از طریق تریگرهای جدید قابل حس هستند و این میزان مقاومت ممکن است در دیگر موارد و موقعیت‌ها، متغیر باشد. در انتها و به همه این مواردی که به آن‌ها اشاره کردیم، طول عمر بیشترِ باتری را نیز اضافه کنید تا دوال سنس از هر جهت، یک حرکت رو به جلو و پیشرفت از سوی سونی تلقی شود.

هر آنچه درباره کنسول پلی استیشن 5 می‌دانیم
کنسول پلی استیشن 5 چند هفته پیش رسما معرفی شد

لوازم جانبی کنسول پلی استیشن 5

در همان نمایش رونمایی 11 ژوئن که با معرفی بازی‌های هیجان انگیز و جدیدی همراه بود، شرکت سونی در کنار رونمایی از ظاهر کنسول پلی استیشن 5، از لوازم جانبی یا اکسسوری‌های این کنسول مورد انتظار نیز رونمایی کرد تا بازی‌بازان و طرفداران بتوانند یک پکیج کامل را برای سرگرم شدن در نسل بعدی کنسول‌ها در اختیار داشته باشند. شما می‌توانید در زیر، تمام موارد مربوط به لوازم جانبی کنسول PS5 را مطالعه نمایید:

  • هدست بدون سیم PULSE 3D که نسل جدیدی از هدست‌های پلی استیشن است و قصد دارد در ارائه صدای سه بعدی و میکروفون‌های لغو کننده‌ی دوتایی نویز، پیشگام باشد و تجربه صوتی خاصی که سونی قول آن را داده بود، به صورت کامل برآورده نماید.
  • دوربین HD Camera که شامل لنز دوتایی با کیفیت 1080p است و بازی‌بازان می‌توانند با استفاده از آن، خودشان را در تجربه‌های حماسی و خوب خود قرار دهند.
  • ریموت رسانه یا Media Remote که دارای یک میکروفون داخلی است و با استفاده از آن می‌توانیم از کنسول پلی استیشن 5 خود به عنوان یک دستگاه چند رسانه‌ای استفاده کنیم و به عنوان مثال، برای تماشای فیلم یا استفاده از سرویس‌‌هایی مانند نتفلیکس از آن بهره ببریم.
  • ایستگاه شارژ کنترلر دوال سنس که می‌تواند همزمان دو کنترلر دوال سنس را شارژ نماید و در اختیار شما قرار دهد.

توجه داشته باشید که سونی هنوز از تاریخ انتشار این لوازم جانبی و البته قیمت آن‌ها، صحبتی نکرده است.

هر آنچه درباره کنسول پلی استیشن 5 می‌دانیم
پلی استیشن 5 و لوازم جانبی آن

رابط کاربری کنسول پلی استیشن 5

همیشه با آغاز هر نسل و عرضه کنسول‌های نسل جدید، عادت داریم تا زمانی که‌ آن‌ها را به نمایشگر خود متصل می‌کنیم، با فضای و رابط کاربری کاملا متفاوت و جدیدی طرف باشیم و از این حس تازه شدن، لذت ببریم. مایکروسافت پیش از این اعلام کرده بود که کنسول ایکس‌باکس سری ایکس، دارای رابط کاربری جدیدی نخواهد بود و از همان رابط کاربری جواب پس داده‌ی کنسول ایکس‌باکس وان استفاده خواهد کرد. با این حال، شرکت سونی در آن طرف قضیه اعلام کرده که سیستم عامل و رابط کاربری کنسول پلی استیشن 5 به صورت کلی تغییر خواهد کرد و نسبت به رابط کاربری کنسول پلی استیشن 4 که اتفاقا بسیار کاربر دوست و ساده بود، با یک نمونه کاملا متفاوت و تغییر یافته طرف هستیم که کانسپت‌های کاملا جدیدی خواهد داشت. تا کنون تنها صفحه‌ی آغازین یا Start Up کنسول پلی استیشن 5 را مشاهده کرده‌ایم که در رویداد آخر سونی به نمایش درآمد و اطلاعات دقیقی درباره رابط کاربری جدید نداریم. با این حال، با همان صفحه آغازین می‌توان گفت که با تغییرات بزرگی در نسل بعدی طرف خواهیم بود.

همچنین بد نیست توضیح دهیم که رابط کاربری کنسول پلی استیشن 5 طبق توضیحات مارک سرنی، به شدت پیشرفته و انقلابی خواهد بود. به عنوان مثال، بازی‌باز برای دریافت اطلاعات از بخش چند نفره یک بازی ویدیویی، لازم نیست آن را به صورت کامل بوت و اجرا نماید (هر چند که بوت کردن بازی‌ها زمان کوتاهی دارند)، بلکه می‌توانیم از طریق رابط کاربری یا UI، تمام اطلاعات مفید یک بازی ویدیویی چه در بخش چند نفره و چه در بخش تک نفره را به صورت همزمان یا Real Time به بازی‌باز می‌گوید. بدین ترتیب، بازی‌بازان یک رابط کاربری هوشمند در اختیار دارند که تجربه کار با کنسول را به طرز فوق‌العاده‌ای بهبود می‌دهد.

رابط کاربری پلی استیشن 5
رابط کاربری پلی استیشن 5

 

نمایش دموی فنی آنریل انجین 5

در تاریخ 13 ماه می سال جاری، شرکت اپیک گیمز (Epic Games) که به عنوان خالقان موتور مشهور و محبوب آنریل (Unreal Engine) شناخته می‌شوند، با نمایش یک دموی فنی فوق‌العاده و خیره کننده، نسخه پنجم این موتو، یعنی آنریل انجین 5 را معرفی کرد. نکته جالب درباره معرفی و این نمایش بی نظیر که جزئیات فنی بسیاری در پشت پرده آن قرار دارد، اجرا شدن آن به صورت همزمان یا Real Time روی سخت افزار کنسول پلی استیشن 5 بود. در این نمایش مشاهده کردیم که تعداد نجومی و شگفت آوری از چند ضلعی‌ برای خلق شخصیت‌ و اشیاء استفاده شده بود، چند ضلعی‌ها و پیچیدگی آن‌ها و همچنین سیستم نورپردازی یا سایه‌ها، یک سر و گردن از فناوری‌های امروزی بالاتر بود و همه چیز آن قدر واقع گرایانه به نظر می‌رسید که خود به خود هیجان زده می‌شدیم. این که بدانیم اجرای چنین چیزی روی سخت افزار کنسول نسل نهمی سونی، امکان پذیر است، برایمان مهم جلوه می‌کند و می‌تواند بسیار تاثیر گذار باشد. البته اجرا شدن این دموی فنی روی کنسول جدید سونی، به این معنی نیست که با همین کیفیت روی کنسول جدید مایکروسافت اجرا نمی‌شود اما این نمایش در نوع خود، مهم و خیره کننده بود.

هر آنچه درباره کنسول پلی استیشن 5 می‌دانیم
دموی آنریل انجین 5 برای پلی استیشن 5

آیا می‌توان فضای ذخیره سازی جداگانه به پلی استیشن 5 اضافه کرد؟

اگر مشخصات سخت افزاری کنسول پلی استیشن 5 را که بالاتر آن را برای شما قرار دادیم، خوانده باشید، حتما می‌دانید که میزان فضای SSD این کنسول برای نصب بازی‌ها، 825 گیگابایت ذکر شده است. این رقم و میزان ممکن است برای همه راضی کننده نباشد و بسیاری از بازی‌بازان دوست دارند به مانند کنسول‌های نسل جاری، حافظه‌های ذخیره سازی جداگانه را به کنسول خود اضافه نمایند. حال، وضعیت برای کنسول پلی استیشن 5 چگونه است؟ طبق اعلام و تایید سونی، بازی‌بازان می‌توانند به کنسول PS5 خود، حافظه‌های جانبی و جداگانه متصل نمایند و برخی از بازِ‌ی‌ها و برنامه‌ها را داخل آن نصب نمایند. سونی برای حافظه ذخیره سازی کنسول خود از درایوهای NVMe استفاده می‌کند که شخصی سازی شده‌اند تا سرعت بسیار بیشتری نسبت به SSD های موجود در بازار رایانه‌های شخصی یا PC داشته باشند. این درایو NVMe قطعا پیشرفته است و پیدا کردن یک درایو ذخیره سازی دیگر به مانند آن، کاری سخت تلقی می‌شود. بزرگترین ابهام در رابطه با گسترش دادن فضای ذخیره سازی کنسول پلی استیشن 5 نیز دقیقا همین نکته محسوب می‌شود.

هر آنچه درباره کنسول پلی استیشن 5 می‌دانیم
سرعت پلی استیشن 5

آقای مارک سرنی در جریان صخبت‌های خود در ماه‌های گذشته توضیح داد که بازی‌بازان و دارندگان کنسول پلی استیشن 5 در آینده، باید درایوهایی را خریداری نمایند که از نظر اندازه فیزیکی یا مشخصات، متناسب با درایو داخلی کنسول باشد. به همین دلیل طی صحبت‌های خود توضیح داد که بازی‌بازان باید برای اعلام رسمی سونی، منتظر بمانند و تنها درایوهایی را خریداری نمایند، که مورد تایید سونی و پلی استیشن قرار بگیرد. بنابراین هم‌اکنون به سراغ خرید درایو NVMe که حافظه‌های گران قیمتی نیز هستند، نروید و تا اعلام رسمی سونی درباره این موضوع، منتظر بمانید. روش و تصمیم سونی درباره افزایش حافظه کنسول در مقایسه با روش مایکروسافت، کاملا متفاوت است. مایکروسافت از یک سری SSD کوچک رونمایی کرده که در پشت کنسول نصب می‌شود و به کاربران اجازه می‌دهد تا اطلاعات خود را روی آن ذخیره نمایند. این درایوهای ذخیره سازی مخصوص و کوچک را شرکت Seagate می‌سازد.

هر آنچه درباره کنسول پلی استیشن 5 می‌دانیم
ایکس باکس سری ایکس از حافظه خارجی SSD پشتیبانی می‌کند.

آیا کنسول پلی استیشن 5 از واقعیت مجازی پشتیبانی می‌کند؟

سونی در نسل هشتم با عرضه اولین نسل از هدست‌های واقعیت مجازی خود که پلی استیشن وی ‌آر (PS VR) نام داشتند، گام بزرگی در مسیر کشف نشده‌ این فناوری برداشت اما کار سونی با واقعیت مجازی یا VR، به پایان نرسیده است. یکی از سوالات مهم درباره کنسول پلی استیشن 5، این است که آیا این کنسول نسل نهمی از واقعیت مجازی پشتیبانی می‌کند یا خیر؟ جواب این سوال قطعا بله است و طبق اعلام رسمی، PS5 از هدست واقعیت مجازی پلی استیشن وی ‌آر و حسگرهای حرکتی Move که هم‌اکنون در دسترس قرار دارند، پشتیبانی می‌کند؛ به این معنی که اگر هم‌‌اکنون PS VR را در اختیار دارید، می‌توانید از آن‌ برای پلی استیشن 5 نیز استفاده کنید. با این حال، شاید سوال بزرگتر این باشد که آیا در نسل نهم، قرار است نسل جدیدی از هدست پلی استیشن وی آر یا همان PS VR 2 عرضه شود؟ هیچکس تا به حال به این سوال، پاسخ قطعی نداده اما با توجه به اطلاعات جزئی و پتنت‌هایی که سونی ثبت کرده، به نظر می‌رسد که باید در نسل جدید شاهد عرضه یک هدست واقعیت مجازی تازه باشیم که پیشرفته تر از هدست قبلی خواهد بود. با این حال، این هدست ممکن است در اوایل نسل نهم عرضه نشود.

هر آنچه درباره کنسول پلی استیشن 5 می‌دانیم
هدست واقعیت مجازی برای پلی استیشن 5

لوگوی کنسول پلی استیشن 5

لوگوی کنسول پلی استیشن 5 در جریان نمایشگاه CES 2020 معرفی شد که البته نکته خاص و جدیدی نداشت و تقریبا همان لوگو و استایل نگارشی سابق، حالا با طرح PS5 به نمایش درآمده است. در جریان پنل سونی در CES 2020، بسیاری از بازی‌بازان و اصحاب رسانه تصور می‌کردند که این شرکت قرار است اطلاعات و اخبار بسیاری از نسل بعدی منتشر شود اما این اتفاق رخ نداد و سونی تنها با رونمایی از لوگوی PS5، به بازی‌بازان و طرفداران هیجان القا کرد. البته بد نیست اشاره کنیم که تصویر همین لوگو که نکته خاصی را نیز در پی نداشت، رکورد لایک در رسانه اجتماعی اینستاگرام را شکست و به نوعی تاریخ ساز شد! این تصویر، لوگوی پلی استیشن 5 است:

هر آنچه درباره کنسول پلی استیشن 5 می‌دانیم
لوگوی پلی استیشن 5

صرفه جویی در مصرف انرژی

صرفه جویی در مصرف برق و انرژی، یکی از مواردی است که در دنیا رعایت می‌شود و انجمن‌ها و اتحادیه‌هایی وجود دارند که سعی می‌کنند با فعالیت‌های خود،‌ فرهنگ استفاده صحیح از انرژی را بیاموزند و پرورش دهند. سونی از همان ابتدای زمان معرفی کنسول پلی استیشن 5 اعلام کرد که این کنسول قرار است در جهت پیشرفت فرهنگ صرفه جویی در مصرف انرژی، ویژگی‌هایی را داشته باشد. از آن جایی که اتحادیه‌‌ی Playing for the Planet قصد دارد با طرح‌ها و برنامه‌های خود، صنعت بازی‌های ویدیویی را بیشتر با محیط زیست و استفاده درست از منابع آشتی دهد. شرکت سونی هم در جهت همکاری با این اتحادیه، تصمیم گرفته تا یک سری ویژگی‌های صرفه جویی برق را برای پلی استیشن 5 در نظر بگیرد. به عنوان مثال، زمانی که کنسول در حالت استراحت یا Rest Mode قرار دارد، انرژی بسیار کمتری مصرف نماید. بد نیست بدانید که اگر تنها 1 میلیون از کنسول‌های پلی استیشن 5 در حال استفاده، دارای قابلیت‌های صرفه جویی در مصرف برق باشند، برق و انرگی مورد نیاز برای روشن کردن خانه 1000 خانه در ایالات متحده تامین می‌شود که این واقعا خبر و اتفاق خوبی است.

هر آنچه درباره کنسول پلی استیشن 5 می‌دانیم
پلی استیشن 5 انرژی کمی مصرف می‌کند

بازی‌های پلی استیشن 5

همه ما می‌دانیم که یک کنسول بازی، در اصل به وسیله بازی‌های و عناوین خود ارزش و اعتبار می‌گیرد. حتی قدرتمندترین و همه جانبه‌ترین کنسول نیز اگر بازی ویدیویی خوبی برای تجربه کردن نداشته باشد، محکوم به شکست است. خوشبختانه سونی با نمایش اخیر خود در 11 ماه ژوئن، از بازی‌های انحصاری و ترد پارتی بسیاری رونمایی کرد که نشان می‌دهد کنسول پلی استیشن 5 از ابتدای راه، بازی‌های خوب و پر تعدادی برای تجربه کردن دارد. شما می‌توانید در زیر، فهرست تمام بازی‌هایی که در رویداد سونی به نمایش درآمد و معرفی شد را مشاهده نمایید:

  • Grand Theft Auto V
  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
  • Gran Turismo 7
  • Ratchet & Clank: Rift Apart
  • Project Athia
  • Stray
  • Returnal
  • Sackboy: A Big Adventure
  • Destruction Allstars
  • Kena: Bridge of Spirits
  • Goodbye Volcano High
  • Oddworld: Soulstorm
  • Ghostwire: Tokyo
  • Jett: The Far Shore
  • Godfall
  • Solar Ash
  • Hitman 3
  • Astro’s Playroom
  • Little Devil Inside
  • NBA 2K21
  • Bugsnax
  • Demon’s Souls
  • Deathloop
  • Resident Evil: Village
  • Pragmata
  • Horizon: Forbidden West
هر آنچه درباره کنسول پلی استیشن 5 می‌دانیم
بازی Spider Man برای پلی استیشن 5

البته توجه داشته باشید که این فهرست کامل بازی‌های پلی استیشن 5 نیست و تنها عناوینی را شامل می‌شود که در نمایش سونی حضور داشتند. به عنوان مثال، بازی Fortnite از همان زمان عرضه برای پلی استیشن 5 در دسترس خواهد بود و جالب است بدانید که این بازی، به نوعی اولین عنوانی است که با موتور آنریل انجین 5 توسعه می‌‌یابد. البته نسخه‌های کنونی بازی Fortnite به همین صورت و با موتور آنریل 4 باقی خواهند ماند و تنها نسخه نسل بعدی پیشرفت بصری می کند. علاوه بر این، بازی Destiny 2 نیز یکی از عناوین نسل هشتمی خواهد بود که از همان ابتدا برای کنسول پلی استیشن 5 در دسترس قرار می‌گیرد و بُعد فنی و بصری آن‌ها نسبت به سخت افزار کنسول نسل بعدی، ارتقا پیدا می‌کند. البته امکان بازی میان پلتفرمی یا کراس پلتفرم برای نسخه‌های کنونی و نسل بعدی وجود خواهد داشت. به این بازی‌ها، نسخه بعدی سری محبوب و مشهور Battlefield را نیز اضافه کنید که طبق اعلام شرکت الکترونیک آرتس (Electronic Arts)، در سال 2021 میلادی منتشر خواهد شد. بد نیست به بازی جدید از سری فرقه اساسین نیز اشاره کنیم که Assassin’s Creed Valhalla نام دارد و قرار است علاوه بر کنسول‌های نسل حاضر، برای کنسول‌های نسل بعدی، از جمله پلی استیشن 5 نیز منتشر شود. البته کار تبلیغاتی این بازی بیشتر بر عهده‌ی مایکروسافت است و تریلر آن را در نمایش ایکس‌باکس سری ایکس مشاهده کردیم. این احتمال نیز وجود دارد که بازی Final Fantasy VII Remake که در اوایل سال جاری میلادی برای کنسول‌ PS4 عرضه شد، برای کنسول نسل بعدی سونی، یعنی پلی استیشن 5 نیز عرضه شود و به صورت ارتقا یافته در دسترس قرار بگیرد.

هر آنچه درباره کنسول پلی استیشن 5 می‌دانیم
بازی Horizon Forbidden West

انتظار برای عرضه پلی استیشن 5 سخت است

هر چه اطلاعاتمان از جوانب مختلف کنسول نسل نهمی سونی، یعنی پلی استیشن 5 بیشتر و بیشتر می‌شود، انتظار برای آن سخت و طاقت فرسا می‌گردد! در این مطلب به صورت مفصل به تمام اطلاعاتی که از کنسول جدید سونی در اختیار داریم پرداختیم؛ به عنوان مثال، به طراحی متفاوت و بزرگ کنسول پلی استیشن 5 اشاره کردیم، از رابط کاربری آن گفتیم، درباره کنترلر تحول یافته‌ی دوال سنس توضیح دادیم و به شکل کامل به تمام بازی‌هایی که برای کنسول پلی استیشن 5 معرفی شدند، پرداختیم. قطعا زمان زیادی تا آغاز نسلی جدیدی در صنعت بازی‌های ویدیویی باقی نمانده و باید از همین حالا پول خود را برای خرید یکی از کنسول‌های نسل بعدی، ذخیره نماییم. با توجه به قیمت ارز در کشور، قطعا خرید یک کنسول بازی، هم‌اکنون بسیار سخت است و پلی استیشن 5 یا ایکس‌باکس سری ایکس، در زمان عرضه یک کالای سوپر لوکس در ایران به شمار می‌آیند. با این حال، مگر می‌شود تمام این تجربه‌ها و بازی‌های ویدیویی جدید و هیجان انگیز را تجربه نکرد و غرق شدن در دنیای آن‌ها لذت نبرد؟ انتظار برای عرضه پلی استیشن 5 سخت است!

نظر شما در مورد کنسول پلی استیشن 5 و اطلاعات منتشر شده از این کنسول بازی مورد انتظار چیست؟ آیا کنسول نسل نهمی سونی را در زمان عرضه تهیه می‌کنید یا برای خریداری کردن آن و تصمیم برای انتخاب بین این کنسول و ایکس‌باکس سری ایکس، زمان بیشتری را منتظر می‌مانید؟ نظرات خوب و ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید.

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید