امسال درحالی که هنوز سایه شوم کرونا از سر کشورمان برداشته نشده، گرانی آجیل و میوه در شب یلدا داستانی تکراری رقم زده است.
به گزارش براتنیوز، سیام آذر امسال یا همان شب یلدا با سالهای دیگر متفاوت است.
درشرایطی که بیماری منحوس کرونا همچنان قربانی میگیرد، دیگر خبری از دورهمیها و محفلهای گرم خانوادگی در این جشن باستانی نیست.
اما با نگاهی به بازار میبینیم که گرانی آجیل و میوه در آستانه این جشن همچنان تکرار میشود.
به گفته رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار، امسال قیمت آجیل نسبت به سایر کالاها گرانی چندانی نداشته و نرخ آن بین 120 تا 170 هزار تومان تعیین شده است.
این درحالیست که سال گذشته آجیل شب یلدا با نرخ 110 هزار تومان به فروش رسیده بود.
بیشتر بخوانید: تفاوت فاحش اعلام مسئولان و قیمتهای واقعی بازار
مصطفی احمدی همچنین به شرایط حاصل از بیماری کرونا نیز اشاره کرده و گفته است که کنسل شدن دورهمیها به دلیل شیوع این بیماری و احتیاط مردم برای عدم خرید این محصول، بازار فروش آجیل را کساد کرده و صنف آجیل فروشان یکی از اصنافیست که در این مدت به شدت آسیب دیده است.
وی همچنین به طبع گرم آجیل اشاره و تاکید کرده است که صنف آجیل فروشان تمامی پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند.
احمدی در ادامه سخنان خود تخمه را از محصولاتی دانست که بین 37 تا 40 و در خرده فروشی تا 47 هزار تومان به فروش میرسد.
وی اظهار داشت مردم میتوانند به جای خرید آجیل از تخمه استفاده کنند و در شرایط حاصل از بیماری کرونا دور هم جمع نشوند و برای تجدید دیدار از فضای مجازی استفاده کنند.
گرانی میوه به سود کشاورزان نیست
گرانی آجیل و میوه در شب یلدا دیگر به رسم جداییناپذیر این جشن باستانی تبدیل شده است.
عدم نظارت بر بازار فروش میوه سبب شده است تا مغازهداران میوهها را با هر قیمتی که میخواهند بفروشند.
در چنین شرایطی وقتی پای صحبت مردم مینشینیم، به نکات جالبی برمیخوریم که اشاره به آنها خالی از لطف نیست.
مردم در این آشفته بازار از این موضوع ناراحتند که میوههای موجود در مغازهها وارداتی نیستند که نوسان قیمت ارز بر آنها تاثیر بگذارد.
به عقیده مردم هیچ نظارتی بر بازار نیست و افزایش قیمت این محصولات تنها به نفع عدهای خاص بوده و پول آن به جیب کشاورزان نمیرود.
با بررسیهای بیشتر نیز به این نتیجه میرسیم که گرانی آجیل و میوه تنها به سوءمدیریت در بازار برمیگردد و علت دیگری ندارد.
به گفته حسین اصغری مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی، کل تولید هندوانه شب یلدا در سال زراعی جاری نزدیک به ۲۱۰ هزار تن پیشبینی میشود.
وی در سخنان خود به این موضوع اشاره کرد که در پاییز امسال پنج هزار و ۸۰۰ هکتار هندوانه در استانهای جنوب کشور شامل هرمزگان، خوزستان، فارس، ایلام و بوشهر کشت شده است.
به گفته اصغری، سال گذشته هندوانه شب یلدا در سطح چهار هزار و ۶۰۰ هکتار کشت شد که از این سطح بیش از ۱۵۰ هزار تن محصول به دست آمد.