بانک سینا یکی از بانکهای ایرانی است که از سال 1387 فعالیت خود را از قسمت داراییهای موسسه مالی و اعتباری بنیاد شروع کرد و سپس سهام آن در بازار به بخش خصوصی واگذار شد. بانک سینا طی این سالها رشد مطلوبی در درآمدهای عملیاتی داشته و طی سه ماهه اول ابتدای سال جاری نیز با وجود شیوع کرونا و مشکلات اقتصادی و کاهش مراجعه مشتریان به شعب، عملکرد خوبی از خود نشان داده و شاهد رشد 10 درصدی منابع نیز بوده است. در ادامه با برات نیوز همراه باشید تا درمورد این بانک ایرانی بیشتر بخوانید.
آمار و ارقام بانک سینا در یک نگاه
رقم سرمایهای که بانک سینا (در ابتدا با نام موسسه مالی و اعتباری بنیاد) در سال 64 فعالیت خود را در جهت اعطای تسهیلات به مردم شروع کرد، رقم 10 میلیارد ریال بود. سایت بانک سینا در این زمینه چنین توضیح میدهد: در جهت دستیابی به سطح استانداردهای مورد پذیرش ازطرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و با توجه به تصویب افزایش سرمایه تا سطح 2000 میلیارد ریال، ابتدا سرمایه از مبلغ 70 میلیارد ریال به مبلغ 500 میلیارد ریال و سپس در دو مقطع به مبلغ 1500 و 2000 میلیارد ریال افزایش یافته و در مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام مورخ 23 خرداد 1386 همزمان با تغییر نام بنیاد به سینا به تصویب رسید و در تاریخ 14 شهریور 1386 مجوز ورود به بورس اوراق بهادار تهران نیز با نماد «وسینا» با کد بورسی شماره 05-19-65 صادر گردید. بانک سینا مجددا در پی مصوبه مجمع عمومی فوق العاده 28 تیرماه 1389 این میزان سرمایه را 50 درصد افزایش داد و به 3 هزار میلیارد ریال رساند. این مبلغ سرمایه در 22 آذر 89 به ثبت رسید.
این افزایش سرمایه در مقاطعی دیگر نیز ادامه داشت، به طوری که در 31 اردیبهشت 90 مبلغ سرمایه به 4000 میلیارد رسال رسید و بانک این سرمایه را در مهر همان سال در اداره ثبت شرکتها ثبت کرد. تیر ماه 1391 نیز دیگر تاریخی بود که در آن بانک سینا سرمایه خود را به 16000 میلیارد ریال رساند. در نهایت این بانک با مجوزهایی که از بانک مرکزی و سازمان بورس اوراق بهاردار گرفت، سرمایه خود همینطور طی چند مرحله افزایش داد و در تاریخ 3 آذر 93 به 10 هزار میلیارد ریال رساند.
سینا از بانک های خصوصی نوظهور است که به تازگی از موسسه مالی و اعتباری به سمت بانکداری حرکت کرده است. این بانک برای جذب مشتری بیشتر سودهای نسبتا زیادی به سپرده های بلند مدت می پردازد. فعالیت های بانک سینا مطابق اساسنامه، شامل انجام کلیه عملیات پولی، مالی و اعتباری و فعالیت در بخش های مختلف اقتصادی با اشخاص حقیقی و حقوقی است. این بانک بیش از ۲۷۰ شعبه در ایران دارد، تقریباً همه خدمات بانکی را ارائه میکند و شعبه مرکزی آن در تهران مستقر است. از این تعداد شعبه اکثر آن ها در شهرستان ها دایر است. فعالیت نسبتا طولانی در حوزه موسسه مالی و اعتباری موجب شده تا در شهرستان ها شعب زیادی از این بانک تاسیس شده باشد. این در حالی است که سایر بانک های خصوصی که قبلا موسسه مالی نبوده اند، بیشتر شعب خود را در تهران دایر کرده اند. موسسه مالی و اعتباری سینا از سال 64 در کشور فعال بوده است و بانک سینا از سال 87 کار اخذ مجوز را نهایی کرده است.
تاریخچه
بانک سینا در تاریخ 28 اسفند 1387 مجوز تأسیس را دریافت کرد. این بانک قبل از این بهعنوان موسسه مالی و اعتباری سینا فعالیت میکرد که این موسسه نیز پیش از ان با نام موسسه مالی اعتباری بنیاد از سال 1364 فعالیت خود را آغاز کرده بود. در واقع سهامدار عمده این بانک بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی است. بانک سینا برای گرفتن مجوز فعالیت باید با تغییر ماهیت حقوقی، بخشی از سهام خود را در بازار بورس تهران به صورت عمومی عرضه میکرد. این سهام در سال ۱۳۸۷ در بازار به بخش خصوصی واگذار شد. با این وجود هنوز سهامدار عمده آن بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی است. مالک اولیه این بانک موسسه مالی و اعتباری بنیاد است که محل داراییهایش بنیاد مستضعفان انقلاب است. این موسسه در سال 86 به نام سینا تغییر نام داد و به دنبال مدارک و مجوزهای لازم بانکداری رفت تا در نهایت در آخرین روز کاری سال ۱۳۸۷ اعلام موجودیت کرد و توانست تحت نظر و با مجوز بانک مرکزی فعالیت های خود را درزمینه هایی چون بانکداری خرد، بانکداری شرکتی، بانکداری سرمایه گذاری و مدیریت سرمایه گذاری شروع کند. سهامداران عمده این بانک به شرح زیر است:
- بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، ۶۳.۰۹ درصد
- موسسه بنیاد علوی، ۷.۸ درصد
- شرکت مادر تخصصی مالی و سرمایهگذاری سینا، ۶.۰۷ درصد

مدیران و هیئت مدیره
بانک سینا تحت مدیریت یک هیئت مدیره و یک هیئت عامل اداره میشود. محمد مخبر ریاست هیئت مدیره بانک سینا را از سال ۱۳۸۷ برعهده داشت. و سید ضیاءالدین ایمانی مدیرعامل کنونی این بانک است و قربان دانیالی قائم مقام مدیر عامل است. از جمله سوابق او می توان به موارد زیر اشاره کرد: مدیرعامل بانک رفاه 89-1392 ، مدیرعامل بانک مهر اقتصاد 94-98، رئیس هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری مهر ایرانیان 1392 ، کارشناس بررسی طرحها و اعطای تسهیلات، املاک و ساختمان، آموزش، امور منابع انسانی، گزینش، روابط عمومی 79-1372 ، رئیس شعبه 81-1379 ، رئیس اداره امور شعب استان همدان 83-1381 ، رئیس اداره امور شعب مازندران 85-1383 ، رئیس اداره امورشعب خراسان رضوی 88-1385، رئیس اداره امور شعب استان فارس 89-1388، رئیس اداره امور شعب شمال تهران -1389، عضو هیات مدیره بانک ایران و بلاروس، عضو هیات مدیره شرکت اعتبار سنجی، عضو هیات مدیره شرکت فولاد مبارکه.
قربان دانیالی نیز که مقام قائم مقامی مدیر عامل بانک سینا را بر عهده دارد دارای سوابق زیر است: قائم مقام مدیرعامل و عضو هیات مدیره بانک سینا، رئیس هیات مدیره بانک صادرات ایران، مدیر عامل و رئیس هیات مدیره بانک صنعت و معدن، رئیس هیات نظارت بانک تجاری ایران و اروپا (EIH)، عضو هیات مدیره شرکت های مختلف بورسی و غیربورسی، عضو کمیته های مختلف در وزارت امور اقتصادی و دارایی، تجربه کاری به مدت حدود 30 سال در نظام بانکی ( از تحویلداری تا مدیریت عالی بانک).
اعضای هیئت مدیره
قربان دانیالی (عضو هیئتمدیره)
محمدرضا ساروخانی (عضو هیئتمدیره)
غلام عباس نعمت اللهی (عضو هیئت مدیره)
علیرضا تقدیری (عضو هیئت مدیره)
اهداف و چشم انداز
اهداف بانک سینا طبق سایت این بانک به شرح زیر است:
- ارائه خدمات مالی و بانکی متنوع و با کیفیت و منطبق با استانداردهای جهانی (با بهره گیری از فناوری نوین)
- کسب سود و ارزش آفرینی بالاتر برای سهامداران خود نسبت به رقبای درون مرکزی
- اهمیت دادن به نیروی انسانی و کارگروهی
- کمک به رشد و شکوفایی اقتصاد کشور
- افزایش سودآوری بانک
- افزایش سهم بازاری بانک در بازار پول
- توجه به نیاز و ارزش مورد انتظار مشتریان و جلب رضایت آنها
- افزایش بهره وری نیروی انسانی
- ارتقاء جایگاه بانک در حوزه بانکداری بین الملل
- کسب رتبه برتر در بانکداری الکترونیک
- افزایش سرمایه بانک
راهبردهای بانک سینا
- ارائه سبد محصولات رقابتی و متمایز
- توسعه فعالیت های بانکداری بین الملل
- توسعه سرمایه انسانی
- تقویت سیستم اعتبارسنجی و نظارت بر وصول مطالبات
- توسعه بانکداری الکترونیک و تقویت امنیت آن
- ارتقاء پتانسیل ارائه خدمات
- توسعه بازار و بانکداری شرکتی و اختصاصی
چشم انداز بانک سینا
- تبدیل شدن به بانکی پیشرفته، نوآور، کارآمد، مشتری مدار و الهام بخش
- برخوردار از تکنولوژی پیشرفته، نیروی انسانی توانا و مبتکر طرح های نوین بانکی
- پیشتاز در ارائه خدمات پولی و بانکی در بین بانک های کشور با هدف ایجاد ارزش آفرینی بیشتر برای ذینفعان
- تبدیل شدن به یکی از نهادهای معتبر پولی و بانکی منطقه (خاورمیانه و آسیای غربی)
بیشتر بخوانید: نگاهی به ماموریت و خدمات بانک رفاه کارگران
مسئولیت اجتماعی
بانک سینا مانند دیگر بنگاههای اقتصادی برنامه هایی را در راستای رشد اجتماعی و فرهنگی تحت عنوان مسئولیت اجتماعی به مورد اجرا گذاشته است. جامعه با هدف حمایت از طرح های اشتغالزا در مناطق کمتر توسعه یافته کشور نسبت به امضاء تفاهم نامه با 30 استانداری کشور به عنوان بازوی اجرایی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری اقدام نموده است که براساس این تفاهم نامه، طرح هایی که با اولویت اشتغالزایی و رفع محرومیت در مناطق کمتر توسعه یافته و همچنین ایجاد و حفظ اشتغال در بخش های کشاورزی، تولیدی صنعتی و خدمات باشند مورد حمایت قرار می گیرند. اگرکار آفرینی پروژه یا طرحی داشته باشد که آن را در این مناطق ارائه کند، حتما تحت حمایت بانک سینا و تسهیلات این بانک قرار خواهدگرفت. این تسهیلات در قالب تفاهم نامه ای که بین بانک سینا، بنیاد علوی و استانداری های کشور ( ذیل معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری) به امضاء رسیده، به متقاضیان واجد شرایط پرداخت خواهد شد. همچنین این بانک به منظور کمک به رفع تنگناهای معیشتی مددجویان کمیته امداد حضرت امام (ره) و کمک به توسعه حمل و نقل روستایی کشور، نسبت به اعطای تسهیلات خرید خودروی حمل بار و مسافر به واجدین شرایط اقدام می نماید.
بانک سینا در همین راستا از توسعه پرورش ماهیان خاویاری کشور و اشتغال بیکاران و فارغ التحصیل این رشته حمایت کرد و تسهیلات خود را به آنها اعطا کرده است. از دیگر مسئولیتهای اجتماعی این بانک میتوان به این موارد اشاره کرد: ساخت یک مدرسه خیریه در منطقه چاه داد کرمان و اهدای 51 دستگاه آمبولانس به مراکز بهداشتی مناطق کم برخوردار کشور، ساخت مدرسه در منطقه زرندیه با همکاری بسیج منتظران خورشید، اهدای کمک هزینه خرید جهیزیه به 25 زوج در استان سیستان و بلوچستان، اهدای فرش های دستباف به سیل زدگان منطقه آذربایجان، ارسال کمک های نقدی و غیر نقدی به منطق زلزله زده غرب کشور، ارسال کمک های همکاران بانک به سیل زدگان غرب کشور ( شامل 23 تن برنج، آب معدنی، روغن و سایر اقلام ضروری). این بانک امیدوار است با تداوم فعالیت ها و اقدامات خیر خواهانه، گام های مثبتی را در راستای رفع محرومیت و رونق مناطق کمتر توسعه یافته کشور بردارد.
خدمات
انواع حساب
حسابهای بانک سینا شامل انواع زیر است:
- حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت
- حساب سپرده قرض الحسنه پس انداز
- حساب سپرده قرض الحسنه جاری
- سپرده سرمایه گذاری بلند مدت یک ساله
تسهیلات
بانک سینا برای موارد زیر تسهیلات اعطا میکند.
- احداث یا تکمیل ساختمان
- اعتبار ویژه
- اعطای تسهیلات به پزشکان
- تسهیلات اعتباری
- تسهیلات با وثیقه سپرده سرمایه گذاری مدت دار
- تسهیلات ویژه
- تعمیر ساختمان
- خرید، تجهیز و بهره برداری دفتر کار و محل کسب
- صدور انواع ضمانت نامه ی ریالی
- عقود
- محاسبه سود و اقساط تسهیلات
خدمات ارزی
- صدور گواهی تمکن مالی به زبان انگلیسی جهت مشتریان
- شعب ارزی
- صدور حواله های ارزی به مقصد بانکهای داخل و خارج از کشور
- گشایش اعتبارات اسنادی دیداری و مدت دار
- صدور انواع ضمانتنامه های ارزی
- خدمات ارزی
- فروش ارز
- دریافت حواله های ارزی بنام مشتریان از بانکهای داخل یا خارج از کشور
- خرید ارز
- انجام امور مربوط اعتبارات اسنادی صادراتی

دیگر خدمات بانک سینا شامل موارد زیل است:
- گشایش انواع حسابهای قرض الحسنه پس انداز و جاری (ریالی و ارزی)
گشایش انواع حسابهای سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت (روز شمار و ویژه) - گشایش انواع حسابهای سپرده سرمایه گذاری بلند مدت (یک الی پنج ساله)
ارائه خدمات به دارندگان حساب در کلیه شعب بانک سینا به صورت online real time شامل واریز، برداشت، انتقال وجه بین حسابهای بانکی و بین بانکی و… - گشایش انواع حسابهای سپرده ارزی به ارزهای معتبر با منشاء داخلی یا خارجی با پرداخت سود علی الحساب و ارائه دیگر خدمات ارزی مورد نیاز مشتریان
- صدور و قبول انواع چکهای بانکی، رمزدار بین بانکی و ایران چک
- وصول چک ها و بروات مشتریان، عهده سایر بانکها
- پرداخت انواع تسهیلات اعطایی در قالب عقود اسلامی
- صدور انواع ضمانتنامه ها
- صدور انواع کارتهای الکترونیکی نظیر کارتهای اعتباری و نقدی (سینا کارت) و کارت هدیه با امکان
- استفاده در مراکز خرید و فروش کالا و خدمات در سراسر کشور
- انعقاد قرارداد و امکان خرید با مراکز خرید و فروش کالا و خدمات در سراسر کشور
- پرداخت قبوض شهری از طریق اینترنت
- ارائه خدمات تلفنبانک، جهت دریافت موجودی، دریافت گردش حساب، انتقال وجه، فکس گردش حساب و فکس گردش روزانه حساب
- ارائه خدمات SMS بانک جهت دریافت مانده سپرده، مسدود کردن کارت، ارسال گردش و مانده سپرده در دوره زمانی درخواستی و دریافت فهرست داده ها
- ارائه خدمات ارسال صورتحساب و جزئیات تراکنش انواع حسابهای مشتریان، از طریق اینترنت
اجاره صندوق امانات
- ارائه خدمات بانکی از طریق سامانه شتاب، پایا و ساتنا و سایر سامانه های نوین بانکی کشور
- ارائه خدمات موبایل بانک و اینترنت بانک همراه، جهت دریافت موجودی، دریافت گردش حساب، انتقال وجه و…
بانکداری الکترونیک
بانکداری الکترونیک بانک سینا شامل موارد زیر است:
- کارت هدیه، کارت خرید، کارت خانواده
- اینترنت بانک، موبایل بانک سینا، تلفنبانک، پیام کوتاه بانکی، سامانه یکپارچه بانکداری الکترونیک
- شبا، پایا، ساتنا، سحاب، تابا، یارانه ها

شرکتهای مرتبط
بانک سینا نیز مانند دیگر بانکهای کشور دارای تعدادی شرکت وابسته به شرح زیر است:
- شرکت صرافی سینا
این شرکت در سال 1391 نام شرکت خود را با مجوز و ثبت اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری تهران به ثبت رساند و از تاریخ 29 آبان 1391 فعالیت رسمی خود را آغاز کرد. فعالیت این شرکت شامل خرید و فروش نقدی ارز و مسکوکات طلا و نقره و انتقال ارز در چهارچوب مقررارت ارزی، انجام امور مربوط به حواله های ارزی بانک ها و موسسات اعتباری و ارائه خدمات ارزی بدون مرزی از طریق کارگزاران مجاز خارج از کشور است. همچنین این شرکت خدمات مشاورههای حضوری و غیرحضوری را در زمینه نقل و انتقالات حوالهها را انجام می دهد.
- شرکت سینایاران
شرکت تعاونی سینا یاران نور ایرانیان در تایخ 22 آبان 1386 با شماره 1/28478/86 مجوز تاسیس و ثبت تعاونی از اداره کل تعاون استان تهران دریافت نموده و سپس در تاریخ 4 آذر 1386 با شماره 312426 در اداره کل ثبت شرکت های استان تهران به ثبت رسیده و آغاز به فعالیت رسمی نموده است. این شرکت با بهره مندی از توان مدیران با تجربه در صنعت بانکداری و صدها نیروی جوان و متخصص به عنوان یکی از اصلی ترین بازوهای اجرایی بانک سینا از سال 1386 محسوب می گردد . شرکت تعاونی سینا یاران (نور ایرانیان) با پشتوانه بیش از 2000 سهامدار خود سابقه فعالیت بیش از یک دهه و ارائه خدمات عمومی و تخصصی به بانک ها و سایر ارگانهای دولتی و غیر دولتی را دارد. همچنین این شرکت با بهره مندی از امتیاز نمایندگی بیمه سینا ، ارائه دهنده کلیه خدمات بیمه ای به اشخاص حقیقی و حقوقی است و همواره جزء نمایندگان ممتاز شرکت بیمه سینا محسوب می گردد بطوریکه درسال 1397 موفق به کسب رتبه سوم در بین تمام نمایندگی های بیمه سینا در کل کشور شده است .
فعالیت های این شرکت در حوزه های مختلفی از جمله تامین نیروی انسانی ، تامین، نگهداری و پشتیبانی سیستم ها و تجهیزات سخت افزاری ، طراحی اجرا و پشتیبانی سایت و شبکه ، پشتیانی و پرستاری دستگاه های خودپرداز ، پولرسانی شعب و خودپرداز های بانک ها نگهداری و تعمیرات املاک ، امور حقوقی و وصول مطالبات ، تامین اقلام اساسی و مصرفی ارگانها و کارکنان آنها ، و… است. لازم به ذکر است این شرکت علاوه بر بهبود روز افزون کیفیت ارائه خدمات خود به منظور توسعه و در راستای نیل به اهداف استراتژیک خود ، همواره از محصولات و خدمات جدید و نوین خود با پشتوانه تجربه و نوآوری رونمایی می نماید .
- شرکت توسعه سینا
شرکت توسعه سینا با مالکیت صد درصدی بانک سینا تحت شماره307102 در تاریخ 1386/8/5در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسیده است. سرمایه شرکت به مبلغ نهصدوچهل میلیارد ریال منقسم به نهصدوچهل میلیون سهم یکهزار ریالی با نام و تمام پرداخت شده است. شرکت توسعه سینا در جهت نیل به اهداف استراتژیک خویش مفتخر به اجرای پروژه های متعدد ساختمان سازی مطابق با استانداردهای روز کشور در دوران فعالیت خود بوده و همواره در راستای کارآمدی هرچه بیشتر، خود را به امکانات فنی، علمی و اجرایی متناسب با نیازهای شرکت تجهیز می نماید.
- شرکت توسعه فناوری سینا
اطلاعات و نشانی
تلفن
8269
مرکز ارتباط
48052000
آدرس
تهران خیابان استاد مطهری، شماره 187
ایمیل
وب سایت
آدرس بانکداری الکترونیک