به دنبال نهایی شدن طرح ساخت یک میلیون واحد مسکونی در هر سال تا 6 سال آینده هنوز بحث تامین بودجه و تزریق پول برای شروع این طرح نهایی نشده است و ساخت این واحدهای مسکونی تا واقعیت فاصله بسیار دارد. در ابتدای اجرای این طرح قرار بود که بودجه از سوی بانک مرکزی برای ساخت این واحدهای مسکونی تخصیص یابد اما به دنبال برگزاری جلسه با اعضای کمیسیون عمران مجلس هنوز هیچ خبری از تزریق پول برای شروع کار نیست.
به گزارش برات نیوز ؛ به دنبال برگزاری نشستی با حضور نمایندگان عضو کمیسیون عمران مجلس و محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی یکی از نمایندگان این کمیسیون اظهار داشته که دولت قصد ورود به حوزه ساخت و ساز را ندارد و بخش خصوصی مجری این طرح خواهد بود .
همچنین پس از برگزاری این نشست مشترک محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی نیز گفته است: طرح ملی مسکن با مدلهای گوناگونی تامین مالی خواهد شد که هماکنون نیز در حال اجراست. در عین حال، این مدلها با طرحی که در مجلس پیشنهاد شده است میتواند نیاز جامعه به مسکن را تامین کند و التهابات حباب گونه بخش مسکن را که در حال حاضر شاهد آن هستیم، از بین ببرد.
بیشتر بخوانید: غیرقانونی بودن فروش اجباری عرصه در واحدهای مسکن مهر
البته به نظر میرسد که وزیر راه و شهرسازی استفاده از ظرفیت هایی چون صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان، صندوقهای سرمایه گذاری املاک و مستغلات، حسابهای امانی، بازار رهن ثانویه، لیزینگ مسکن، توسعه ای شدن بانک مسکن، موسسات پس انداز و تسهیلات مسکن و صندوق پس انداز یکم باشد که برخی از آنها یا اصلاً اجرا نمیشود و یا کارایی چندانی ندارد و دراصل به نوعی خیلی دورتر از واقعیت قرار داشته باشد.
همچنین حسینی، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس هم درباره تامین مالی ساخت و احداث این واحدها و اجرای این پروژه اظهار نظری نکرده و تنها گفته است: یکی از مسائل مهم این کمیسیون اجرای طرح اقدام ملی مسکن است که در این رابطه نمایندگان مجلس نیز طرحی را تدوین کردهاند، از این رو با اجرای این طرح و تولید مسکن امیدواریم که بخشی از التهابات و حباب بازار کاهش یابد.
ساخت یک میلیون خانه در سال دور از واقعیت
همچنین یک کارشناس اقتصاد مسکن نیز درباره طرح مجلس و دولت برای احداث سالیانه یک میلیون واحد مسکونی گفت: تولید یک میلیون خانه در سال نیاز به ۲۵۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی دارد. کل بودجه عمرانی دولت کمتر از ۵۰ هزار میلیارد تومان است؛ لذا صحبت از طرحهای بزرگ مقیاس مسکن در حد شعار خواهد بود و قابلیت تحقق ندارد.
وی افزود: دولت به دلیل کاهش درآمدهای نفتی، کاهش صادرات و رکود ناشی از کرونا دچار کمبود منابع شده و نوساناتی که در بازارهای مسکن، بورس، ارز و طلا میبینیم در واقع انعکاسی از خشکی منابع دولتی است.
به گفته سلطان محمدی، دولت مجبور است به اطراف شهرها برود که بحث آمادهسازی و زیرساختها را خواهد داشت؛ لذا در خوشبینانهترین حالت معادل همین ۲۵۰ هزار میلیارد تومان را باید خرج زیرساختها کند. چنین منابعی موجود نیست؛ پس نباید شعارهایی مثل احداث یک میلیون خانه در سال بدهیم که امکان تحقق آن وجود ندارد.