همان طور که قبلا اشاره شد، دقیقا یک سال بعد از این که فروش محصولات شرکت هوآوی در ایالات متحده آمریکا ممنوع شد، ایالات متحده آمریکا قوانینی را وضع کرد که اجازه آمریکا برای تهیه قطعات مهم شرکت هوآوی را ضروری کرد. طبق قوانین جدید، تمامی شرکتها در سراسر دنیا (مثل شرکت صنایع نیمه رسانای تایوان “تی ام اس سی” که با شرکت هوآوی قرارداد دارد) برای فروش قطعات به شرکت هوآوی و یا شرکتهای وابسته به این شرکت باید از ایالات متحده آمریکا اجازه کسب کنند. این اقدامات آمریکا، سبب تصمیم گیری برای تحریم آمریکا توسط چین شده است که به اقتشاد امریکا لطمه بزرگی وارد می کند.
این مسئله میتواند ضربه بزرگی به شرکت هوآوی بزند به این جهت که آینده این شرکت را در دستان دونالد ترامپ قرار میدهد. تنها راهی که از طریق آن، شرکت هوآوی میتواند قطعات پیشرفته خود را تهیه کند، موافقت ترامپ است. البته ایالات متحده آمریکا به هوآوی اجازه خواهد داد تراشههای ساخته شده از ویفر که در دست تولید هستند را تهیه کند؛ البته فقط در شرایطی که این قطعات کمتر از ۱۲۰ روز دیگر از امروز ارسال شوند.
شرکت تی ام اس سی، در پی “تغییرات قانون” ایالات متحده آمریکا، متحمل پنج میلیارد دلار ضرر خواهد شد.
اگر فکر میکنید چین به دنبال انتقام از ایالات متحده آمریکا به خاطر مفهومی به اسم استبداد است، کاملا درست حدس زدهاید. طبق گفته منابع ذکر شده توسط نشریه انگلیسی زبان “گلوبال تایمز” ،این کشور آمادهی انجام “اقدامات متقابل” است که شامل تهیه لیستی به نام «لیست موجودیتهای غیرقابل اعتماد» میشود. این لیست منجر به تحریم و منع فعالیت شرکتهای آمریکایی از جمله اپل در این کشور میشود. طبق گفته منبع، شرکتهای آمریکایی دیگری مثل «کوالکام»، «سیسیکو» و «بویینگ» هم تحت تاثیر این اقدام متقابل قرار میگیرند.
گر چه این اطلاعات ذکر شده توسط یک منبع هستند، «گلوبال تایمز» توسط نشریه «پیپلز دیلی» منتشر میشود که نشریه رسمی دولت کمونیسم چین است. «گلوبال تایمز» منبع رسمی و دولتی نیست اما به نظر میرسد که باورهای دولت چین را بازگو میکند.
هی ویون، مقام ارشد سابق تجارت و عضو شورای اجرایی انجمن مطالعات سازمان تجارت جهانی چین، در مصاحبه با «گلوبال تایمز» بیان کرد که چین باید این اقدامات متقابل را به حدی برساند که ایالات متحده جرات سوء استفاده را به خود ندهد. طبق گفته ایشان، چین باید بررسیهای موشکافانهای در مورد شرکتهای آمریکایی انجام دهد تا آنها نیز تحریم را تجربه کنند.
هر اقدام تلافی جویانه علیه شرکتهای فناوری آمریکایی که فروش تولیدات آنها را در چین ممنوع کند، میتواند منجر به شکست مالی سنگین و اجباری برای این شرکتها شود. براساس آمار مالی سه ماهه دوم سال، ۱۴.۸ درصد سود حاصله شرکت اپل از چین است. همچنین بسیاری از سازندگان داخلی تلفن در چین از چیپستهای اسنپ دراگون و مودمهای ساخت شرکت “کوالکام” استفاده میکنند در نتیجه دولت چین باید محتاطانه عمل کند و به منافع خود ضرری نزند. گرچه به نظر میرسد بعضی از تولیدکنندههای داخلی تلفن در حال ساخت چیپستهای داخلی هستند.
یک منبع آگاه چینی اذعان کرد: چین بازرسیهای ادامهدار بسیاری را دربارهی این شرکتهای آمریکایی شروع خواهد کرد به طوری که باید آماده هر اقدامی باشند. این بازرسیها اطمینان سرمایهگذاران را کم خواهد کرد و در نتیجه باعث سرازیر شدن سرمایه این افراد به سمت بازار چین خواهد شد. وی همچنین افزود: این امر باعث ایجاد تاثیرات زنجیره ای در کاهش و افزایش تولید تراشههای ایالات متحده آمریکا خواهد شد.
نشریه «وال استریت ژورنال» ادعا کرد که اعمال تحریم آمریکا توسط چین، موجب خسارت ۳.۶ میلیارد دلاری به شرکتهای امریکایی خواهد شد. صادرات تراشههای ایالات متحده به چین هنوز به صورت مازاد ادامه دارد، یکی از معدود بخشهای تجاری که همچنان فعال است.
گائو لینگ یان، کارشناس آکادمی علوم اجتماعی چین، یکی از افراد نزدیک به دولت چین است. بنا به گفته گائو، دولت چین ابتدا شرکتهای آمریکایی جزئی وابسته به چین را تحریم میکند. این اقدام، میتواند یک هشدار به ایالت متحده آمریکا قبل از تحریمهای بزرگتری مثل تحریم شرکت اپل باشد. طبق گفته این فرد شرکتهای جزئی، در ارزیابیهای تحریمی، آسیبپذیر هستند. هنگامی که مقامات چین تحریمهای کوچک اعمال کنند، نتیجه این تحریمها جبران ناپذیر خواهد بود. اغلب کسب و کارهای کوچک در آستانه فروپاشی قرار خواهند گرفت.
طبق عادت همیشگی ترامپ، ایالات متحده آمریکا بلافاصله اعلام کرد که قصد دارد از شرکت تی اس ام سی بخواهد یک کارخانه در آمریکا تاسیس کند. به هر حال با منع خرید شرکت هوآوی از تی اس ام سی، ترامپ باید فقدان دومین خریدار محصولات این شرکت را جبران کند. سال گذشته هوآوی ۵.۲ میلیارد دلار درآمد برای این شرکت به دست آورد، که افزایش ۸۰٪ نسبت به سال ۲۰۱۸ محسوب میشود. بنابر ادعای نشریه “وال استریت ژورنال” که بیان میکند: شرکت تی اس ام سی در حال برنامهریزی تولید تراشههایی به ابعاد ۵ نانومتر در ایالت آریزونای آمریکا است که در سال ۲۰۲۳ عرضه خواهند شد، دیگر چشمپوشی شرکت تی ام اس سی از تجارت با هوآوی تعجبی نخواهد داشت.