1. خانه
  2. اقتصاد
  3. اخبار اقتصادی
  4. سرانه مصرف گوشت کمتر از 4 کیلو/ افزایش نجومی قیمتها
اخبار اقتصادیمنتخب سردبیر

سرانه مصرف گوشت کمتر از 4 کیلو/ افزایش نجومی قیمتها

سرانه مصرف گوشت

درحالی که دو ماه پیش در گزارشی اعلام شده بود که سرانه مصرف گوشت قرمز درایران 4 کیلوگرم است، حالا با افزایش چشمگیر قیمت گوشت قرمز مردم دیگر در خرید ناتوان شده و سرانه مصرف باز هم کاهش یافته است.

به گزارش برات نیوز، این درحالی است که بر اساس آمار رسمی فائو، سرانه مصرف گوشت ایرانیان در سال 2019، حدود 7 کیلوگرم برای گوشت گاو و 4 کیلوگرم برای گوشت گوسفند بوده است.

اما حالا با توجه به افزایش بی رویه قیمت این محصول پرتقاضا طی چند ماه اخیر، به طور قطع سرانه مصرف گوشت از 4 کیلو هم بسیار کاهش یافته و مردم حتی قشر متوسط نیز دیگر قادر به خرید گوشت قرمز نیستند.

براساس گزارش های رسیده از بازار قیمت گوشت قرمز درهر کیلو نیم میلیون تومان را رد کرده و درحال افزایش است.

درهمین حال مسوولان موضوع گوشت نیم میلیون تومانی را تکذیب کرده و اعلام کرده اند که این قیمت معیار قیمت گذاری گوشت قرمز نیست.

عدم قیمت گذاری گوشت قرمز براساس نیم میلیون تومان

با توجه به انتشار اخباری مبنی بر فروش گوشت با قیمت هر کیلو ۵۰۰ هزار تومان، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور اعلام کرده بود که عکس منتشر شده در خصوص گوشت ۵۰۰ هزار تومانی مربوط به گوشت قطعه بندی شده و درجه یک بوده و معیار قیمت گذاری نیست و باید برای تعیین قیمت گوشت به شقه آن توجه کرد.

افشین صدر دادرس در پاسخ به اینکه آیا قیمت دام زنده در روزهای اخیر افزایش یافته است یا خیر، گفته است : به دلیل افزایش تقاضا در روزهای پایانی سال قیمت دام زنده از  کیلویی ۱۳۵ هزار تومان در ابتدای بهمن ماه به کیلویی ۱۴۰ هزار تومان رسیده است.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور افزوده است: وقتی لاشه را  قطعه بندی می کنند برحسب ضایعاتی که از آن خارج می شود قیمت آن تغییر می‌کند. بنابراین اگر می‌خواهیم برای تعیین قیمت گوشت شاخص داشته باشیم باید به جای گوشت قطعه بندی شده  به لاشه آن توجه کنیم.

وی تصریح کرده است: افزایش قیمت دام قطعا روی قیمت گوشت تاثیر گذار است اما این سو استفاده‌هایی که برخی افراد در بازار گوشت می‌کنند اثرات بیشتر از قیمت دام زنده دارد.

دادرس تاکیدداشته که متاسفانه برخی افراد در بازار گوشت حباب ایجاد می‌کنند.

روند افزایشی قیمت گوشت و ادعای کذب مسوولان

آنچه مسلم است اینکه با توجه به افزایش قیمت این محصول در بازار و ناتوانی مردم، مسوولان همچنان بر این باورند که درصدد تنظیم بازار هستند و با افزایش عرضه مشکل کمبود گوشت را در بازار رفع می کنند.

اما برخلاف وعده‌های دولت، روند افزایشی قیمت گوشت قرمز اعم از گوشت گوسفندی و گوشت گاو نه‌تنها کاهش نیافته، بلکه با افزایش هم روبرو بوده است.

درهمین راستا، وزیر جهاد کشاورزی چندی پیش اعلام کرده بود که قیمت گوشت با تداوم ‌واردات ریزش خواهد داشت. ساداتی نژاد درخصوص راهکارهای پیش‌بینی شده برای تأمین گوشت و تنظیم قیمت آن گفته بود: با توجه به اینکه واردات گوشت قرمز در نظر گرفته شده است، بازار به‌ سمت تعادل حرکت خواهد کرد و طی روزهای آینده هرچه حجم واردات بیشتر شود، بازارسازی بهتری صورت می‌گیرد.

وی همچنین با بیان اینکه توزیع گوشت گوساله و گوسفندی منجمد در کشور در حال انجام است، اعلام کرده بود: به ‌لحاظ توزیع گوشت در همه استان‌های کشور هیچ محدودیتی نداریم، البته این گوشت وارداتی نیست؛ بلکه گوشت ایرانی عشایری است که حدود دو ماه و نیم پیش، خرید تضمینی آن از استان‌های خراسان شمالی و کهگیلویه و بویراحمد توسط شرکت پشتیبانی امور دام انجام شده است.

گوشت گوساله هم از داخل تأمین شده ‌و حدود دو سه ماه پیش توسط شرکت پشتیبانی امور دام، کشتار و منجمد شده و با کیفیت بسیار عالی و قیمت مناسب به‌صورت تنظیم بازار توزیع می‌شود و مردم می‌توانند از آن استفاده کنند.

براساس این گزارش، درادامه ادعای مسوولان نسبت به رفع مشکل بازار گوشت ، برخی از مسوولان اعلام داشته اند که تا اواسط اسفند ماه حل می شود.

کاهش قیمت گوشت قرمز با عرضه انبوه دام از اواسط اسفند ماه

درهمین راستا، رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده از عرضه انبوه دام سبک از اواسط اسفندماه در سراسر کشور خبر داده و گفته است: با عرضه انبوه دام زنده سبک، قیمت گوشت قرمز در فروردین و اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ کاهش خواهد یافت.

منصور پوریان درباره وضعیت بازار دام زنده و گوشت قرمز داخلی، افزوده است: افزایش کاذب قیمت گوشت گوسفندی ناشی از نوسان نرخ ارز، نوسان قیمتی برخی کالاها، تاخیر در حمل و نقل به دلیل شرایط آب و هوایی و سودجویی برخی دلال‌ها ایجاد شد که با بی‌رغبتی و تقاضای پایین مصرف کنندگان روبرو شد.

به گفته وی، از اواسط اسفند ماه دام‌های استان‌های جنوبی کشور به بازار عرضه می‌شود زیرا با گرم شدن هوا و خشکی شدن مراتع، نگهداری دام سخت می‌شود.

رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده اظهار داشته است: اکنون با عرضه مویرگی گوشت قرمز منجمد توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور و گوشت گرم وارداتی، قیمت گوشت گوسفندی در برخی استان‌ها و مناطق تهران فروکش کرده است اما در برخی مناطق نیز همچنان با قیمت‌های بالا و غیرمنطقی عرضه می‌شود.

استمرار خشکسالی و بالا رفتن قیمت نهاده های دامی

وی تصریح کرده است: طی سال‌های گذشته با استمرار خشکسالی‌ها روبرو بودیم بنابراین دامداران به دلیل بالا بودن قیمت نهاده‌های دامی و نبود علوفه مرتعی، دام‌های خود را زودتر از موعد به بازار عرضه می‌کردند اما امسال به دلیل بارش‌های مناسب در اکثر استان‌های کشور از جمله خوزستان، فارس، ایلام، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان زایش‌ها نسبت به ۱۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

پوریان گفته است: امسال به دلیل وجود مراتع خوب، دامداران تلاش کردند تا دام‌هایشان به وزن مناسب برای عرضه به بازار برسد بنابراین پیش‌بینی می‌شود از اواخر اسفند ماه امسال و اوایل فروردین ماه سال ۱۴۰۲ عرضه دام زنده به بازار به شکل گسترده‌ای انجام شود که باید برای این مهم برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد.

وی بر این باور است که برنامه‌ریزی تولید، ذخیره‌سازی و صادرات دام زنده و گوشت قرمز باید در نیمه اول هر سال انجام شود و در نیمه دوم سال فرایند ذخیره‌سازی و صادرات اگر متوقف نشود، بازار با چالش روبرو خواهد شد.

حضور دلالان و افزایش هزینه های تولید

دراین میان باید توجه داشت که افزایش هزینه های تولید و حضور دلالان و سودجویان در افزایش بی رویه قیمت گوشت قرمز بی تاثیر نیست و مسوولان باید درجهت کوتاه کردن دست دلالان از این بازار و متعادل کردن هزینه های تولید باشند.

حال اینکه فعلا با توجه به اظهارات مسوولان مبنی بر عرضه گوشت قرمز در میادین میوه و تره بار با قیمت مصوب پیش بینی کاهش قیمت گوشت قرمز در بازار را داشته اند اما باید دید که این موضوع تا چه حد اجرایی خواهد شد.

 

 

تازه های برات نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست