در تقویم جهانی روز 16 اکتبر مصادف با 24 مهر ماه به عنوان روز جهانی غذا تعیین شده است.

به گزارش برات‌نیوز، روز جهانی غذا به مناسبت تأسیس سازمان فائو در سال 1945 نام‌گذاری شده است.

سازمان فائو سازمانی‌ست که در زمینه زدودن فقر و گرسنگی در جهان فعالیت می‌کند.

این سازمان بیش از 60 سال مطالعه در این زمینه انجام داده و به نتایج مؤثری دست یافته است.

همانطور که می‌دانید فقر و گرسنگی ارتباط تنگاتنگی دارند.

لذا سازمان فائو هدف خود را تأمین غذا برای همگان قرار داده است.

در روز جهانی غذا، سازمان‌های بین‌المللی تلاش می‌کنند تا میان کشاورزی و جلوگیری از فقر و گرسنگی ارتباط برقرار کنند.

پیشرفت صنعت غذا در کشورهای جهان سوم از طریق استفاده از تجربیات، نحوه تغذیه و انتقال فن آوری از کشورهای توسعه یافته اتفاق می‌افتد.

معرفی فائو در روز جهانی غذا

فائو سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد است.

این سازمان از سازمان‌های بین‌المللی است و در زمینهٔ توسعهٔ کشاورزی و برقراری ارتباط میان کشاورزی و فقر و گرسنگی فعالیت دارد.

سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ با اجتماع ۴۴ کشور عضو سازمان ملل متحد تأسیس شد.

سازمان فائو از طریق شبکه جهانی تقریباً 90 اداره برای گسترش و مدرنیزه کردن کشاورزی، جنگلداری، شیلات و تأمین غذای مناسب برای همگان تأسیس کرده است.

هدف اصلی سازمان فائو، افزودن بر سطح زندگی و بهبود تغذیه مردم جهان است.

این یازمان قصد دارد تا توزیع مناسب مواد غذایی در مناطق مختلف جهان و ایجاد امنیت غذایی را گسترش دهد.

همچنین مبارزه با سوءتغذیه نیز از اهداف دیگر این سازمان به شمار می‌رود.

مقر این سازمان در شهر رم در کشور ایتالیا واقع شده است.

اعضای فائو شامل اتحادیه ارو‍پا و ۱۸۳ کشور دیگر است.

بررسی اهداف اصلی فائو

  1. مساعدت به کشورهای در حال توسعه با در اختیار گذاشتن امکانات فنی
  2.  کمک به دولت‌ها در جهت تعیین خط مشی و مشاوره در برنامه ریزی
  3.   جمع‌آوری، بررسی و انتشار اطلاعات
  4.  فعالیت به عنوان محلی برای تبادل نظر و گردهمایی ملت‌های فقیر و غنی با شرایط برابر

چرا روز جهانی غذا مهم است؟

غذا اولین نیاز بشر است.

تمامی موجودات زنده برای ادامه حیات خود به غذا احتیاج دارند.

این نیاز آنقدر مهم است که یکی از بزرگترین اکتشافات بشر، کشاورزی‌ست.

چرا که این اکتشاف به بقای او و توانایی سازگاری با محیط کمک به سزایی کرده است.

حتی غذا گاهی به عنوان دارو استفاده می‌شود.

بد نیست بدانید که برای درمان، پیشگیری و بهبود بیماری‌های مزمن که توانایی بدن را تقلیل می‌دهند، همیشه نیاز به مصرف دارو نیست.

گاهی غذا می‌تواند برخی بیماری‌ها را بدون نیاز به دارو درمان کند.

غذاها سطح سلامت بدن ما را افزایش می‌دهند.

البته شایان ذکر است که برخی داروها برای بدن ضروری هستند و غذا نمی‌تواند جایگزین آن‌ها شود.

با این حال در چنین شرایطی هم نوع تغذیه بسیار مهم است.

در شرایط حال حاضر دنیا، سوءتغذیه از بحران‌های جدی یک کشور جهان سومی‌ست.

سوءتغذیه یکی از دلایل مهم بیماری‌های جسمانی و روانی محسوب می‌شود.

در روز جهانی غذا باید توجه کنیم که شرایط اقتصادی ارتباط مستقیمی با کیفیت تغذیه افراد دارد.

در حقیقت فقر یا شرایط وخیم اقتصادی عامل اصلی ایجاد سوءتغذیه است.

دولت‌ها باید بکوشند تا با ایجاد شغل و بهبود وضعیت اقتصادی مردم از فقر آن‌ها جلوگیری کنند.

در کشور ما حداقل حقوق کارگران کفاف هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد.

در شرایطی قرار داریم که قیمت کالاهای اساسی روز به روز افزایش می‌یابد.

تا جایی که این روزها مواد غذایی ضروری و مهمی مانند برنج، گوشت، مرغ و … از سفره‌های مردم پر کشیده‌اند.

این‌ها حقیقت‌هایی‌ست که نمی‌توان از آن‌ها چشم پوشی کرد.

امید است تا روز جهانی غذا در کشور ما نیز تدابیری برای خارج کردن کشور از این رکود اقتصادی اندیشیده شود.

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *